sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Pyhäjoella

Kummitätini miehineen tuli kesälomalle Pyhäjolle, joten lähdettiin sitten sinne viettämään viikonloppua. Ensin haettiin perjantaina vieraat junalta ja käytiin meillä syömässä. Sitten ajeltiin Pyhäjoelle ja mies tuli perässä lauantaina. Meidän talopaketti tuli nimittäin perjantaina ja lauantaina piti käydä varmistamassa, että sateensuojaksi levitetyt pressut olivat pysyneet paikoillaan.

Veetin mummu on lauantaina päivällä aina töissä, joten me otettiin Veetin kanssa rattaat alle ja lähdettiin Kielosaaren leirintäalueelle puistoilemaan.Kielosaari olisi tosi kaunis leirintäalue, mutta mökit alkavat olla todella vanhoja ja muutenkin ovat melko pikkuisia. Muutama isompi mökki löytyy saaresta, ja sitten pari ihan kaikilla mukavuuksilla olevaa. Itse olen kaksi kesää ollut töissä tuolla kyseisellä leirintäalueella. Ensimmäisen kesän siivosin mökkejä ja toisena olin töissä kioskissa, mistä vuokrataan mökkejä, myydään jäätelö ja ruokaa jne. Siellä on nykyään myös hieno leikkipuisto, joita muualta Pyhäjoelta saa kyllä hakemalla hakea...

 Ja onhan se vielä hienolla paikalla, kun on saaressa ja joki menee ympärillä!


Iltapäivällä mummun tultua käytiin vaarilla vaaria ja lomalaisia moikkaamassa ja lähdettiin käymään Pikkuniemessä eli merenrannalla, jossa on vaarin veljen mökki.


Viime visiitistä on varmasti yli kymmenen vuotta aikaa ja olihan se aivan yhtä mahtavalla paikalla kuin aina ennenkin! Tuolla on vietetty lapsuudessa lukemattomia kesiä ja tuossa meressä olen oppinut myös uimaan. Olisi mahtava omistaa mökki tuollaiselta paikalta ihan meren vierestä! Tuo ranta oli ainakin ennen tosi rauhallinen, eikä siellä juuri koskaan muita ollut kuin me.


Veetikin tykkäsi kovasti juoksennella hiekalla ja kiipeillä kalliolla, mutta märät ja hiekkaiset kumpparit yhdistettynä kallioihin ei ole mahdottoman hyvä yhtälö silloin, kun kukaan ei saisi auttaa...  Samankokoisena kuin Veeti nyt olen itse tuolla kalliolla kiipeillyt lukemattomia kertoja. Ja varmasti ihan yhtä itsepäisesti olen halunnut mennä yksin.Myös merta piti ihmetellä ihan istualleen. Me ei ollakaan käyty ennen Veetin kanssa merenrannalla. Jospa sitä päästäisiin vielä tänä kesänä mereen vaikka uimaankin.
Rantaheinien seassa oli hienoa mennä vipeltää, kun ne olivat yhtä pitkiä kuin Veeti itse.


Katsokaa nyt tuota ihanaa hiekkarantaa! Tuntuu, että hiekkakin tuolla rannalla on pehmeämpää ja valkeampaa kuin muualla. Semmoista ihanan hienojakoista, kuin jauhoa. Tällä kertaa aika ei ollut kullannut muistoja, vaan se oli ihan yhtä ihana paikka kuin aina ennenkin.Olisipa ollut hellepäivä niin oltaisiin pakattu uikkarit ja eväät autoon ja menty tuonne koko päiväksi löhöämään ja uimaan!

Tänään oli onneksi ihana päivä sään puolesta. Pitkästä aikaa t-paitakelit!Oltiin aamupäivällä mummun pihalla ja käytiin myös rattailla pienellä lenkillä vaarilla kylässä. Kaikki ottivat Veetistä kuvia, joten Veetikin otti muka mummusta kuvan :)


Iltapäivällä kutsuttiin kaikki mummulle syömään ja jälkkäriksi tekemästäni Brita-kakusta melkein tapeltiin, kun se meinasi loppua kesken.. Ensi kerralla siis tuplasatsi! Ohje täältä.


Ihana viikonloppu siis takana! Nyt jännityksellä odotetaan, että josko talopaketin pystytys alkaisi jo huomenna... Peukut siis pystyyn, että ei taas sataisi...

1 kommentti:

  1. Brita kakku on kyllä toosi hyvää!! Nam! Itse en ole sitä leiponut vaan pitäis kyllä. Mutta sisko sitä teheny usseinkin ja se vie kielenmennessään. ihania kuvia teidän pikkumiehestä =) Näitä osaa ihastelinkin jo facessa!

    VastaaPoista