maanantai 16. heinäkuuta 2012

Raksaa ja ruokavinkkejä

Niin se vaan aika kiitää ja meidän talo oli kattoa vaille pystyssä tänään! Perjantaina tuli tosiaan elementit ja tänään ne oli laitettu paikoilleen. Huomenna vielä säätävät tuota runkoa ja sitten aletaan laittamaan katto pään päälle. Nythän se näyttää jo ihan kohta oikealta talolta!




Alemmassa kuvassa näkyy sisältäpäin meidän ihanan korkeat olkkarin ikkunat, jotka yltävät maasta melkein kattoon.





Talo on kertaalleen jo maalattu eli tuo on se väri, mikä siihen jää. Väri on tuollainen vaaleanharmaa ja sitten nuo kapeammat laudat tulee ihan tumman harmaalla jossain vaiheessa. Pitäisi vaan löytää täydellinen tummanharmaa, joka ei näyttäisi tummansiniseltä!





Jaan tähän loppuun  myös yhden uuden ja todella maukkaan reseptin, jota olen tehnyt jo kahdesti lyhyen ajan sisällä. Kannattaa kokeilla, vaikka tuo kesäkurpitsa kuulostaisikin omaan makuun vähän vieraalta. Tämä nimittäin maistuu melkein paremmalle kuin lasagne!


650 g Kesäkurpitsa, zucchini
1 kpl Sipuli 
1 tlk tomaattimurska
3 kpl Valkosipulin kynsi
400 g Jauheliha, sika-nauta
3 rkl Tomaattiketsuppi
200 g Mozzarella-juusto
50 g Juustoraaste
Leikkaa kesäkurpitsat siivuiksi ja ripottele päälle suolaa. Anna "itkettyä" noin 15min. Paista sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet pienessä tilkassa öljyä. Lisää jauhelija ja lopuksi tomaattimurska ja ketsuppi. Mausta haluamallasi mausteilla, esimerkiksi basilikalla, oreganolla ja pippurilla.

Kuivaa kesäkurpitsat ja lado ne voideltuun vuokaan. Lisää päälle jauhelijakastike ja viipaloidut mozzarella. Laita päälle vielä kerros kesäkurpitsaa ja lopuksi päällimmäiseksi juustoraaste. Paista 200 asteessa noin kolme varttia.

Tänään grillattiin Veetin kanssa kasvismakkaravartaita ja syötiin salaatin ja perunan kanssa. Nopsia ja hyviä vartaita saa grillaamalla makkaraa, kesäkurpitsaa, ananasta, sipulia ja paprikaa!

Veeti kokkasi pihalla leikkiuunillaan vielä ruuan jälkeen kanaa ja meni terassin tuolille syömään keitokset :)


6 kommenttia:

  1. Meillä on kanssa tollaiset isot ikkunat ja kolome kappaletta olohuoneessa. Tykkään niistä (paitsi pesupäivänä =D ).
    Näyttää ja kuullostaa hyvälle tää kesäkurpitsa ruoka ja nuo kasvisvartaat. Miten saada yksi aikainen mies ja yksi 6v poika syömään näitä? Pienemmät voisi syyäkin mun kaa, mutt nuo isommat miehet. Sit on melkeen turha tarjota rehuja =(

    VastaaPoista
  2. meillä on myös pari tuommoista korkeata ikkunaa olohuoneessa, ihanat näin lapsiperheessä...
    ja eteisen kaapissa on kaikki kolme ovea, peiliovia....
    saa ikkunanpesurätti kohta raittiin ilman myrkytyksen kun saa harva se päivä ulkoiluttaa sitä ;)

    VastaaPoista
  3. Siis aivan ihanat olkkarin ikkunat! Kohtahan teillä on väliseinät pystyssä ja sitten näkee hyvin huoneiden koot ja pääset kunnolla suunnittelemaan sisustusta :P Meillä tulee vain hiukan isommat ikkunat olkkariin ja ruokailutilaan.

    Pitääkin tehdä tuota kesäkurpitsavuokaa, onko mozzarellaa laktoosittomana vai voiskohan sen korvata jollakin? Itelle tykkään grillata kesäkurpitsaa salaattiin makua tuomaan :)

    Katoin, että Veetillä oli semmonen harmaa-punaraidallinen huppari, onko se Metsolan kangasta? Mulla kun olisi samannäköistä raitakangasta jostain metsolan alesta, mutta harmaa-keltaisena ja just ostin vetoketjun, että teen hupparin pojalle XD

    VastaaPoista
  4. Maria: mulla ainakin kaverit jotka muuten on laktoosittomia syövät myös juustoja. Eikö ne melko usein ole jotenkin valmiiksi laktoosittomia? Ja jos ei niin eiköhän laktoositontakin löydy.

    Hellu: meillä Pasi syö tuota mielellään. sanot vaan että se on lasagnea, etkä sen enempää. Uskon että uppoaa niillekin, koska se maistuu oikeasti ihan lasagnelle :)

    VastaaPoista
  5. Niin ja Maria, kankaan oon osanut Kangashamstereista, joten sen alkuperästä ei kyllä oo mitään tietoa. Halpaa se oli, joten tuskin on Metsolan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä tutkia juustohyllyjä, kun en oo koskaan ostanu mozzarellaa, niin ei mitään tietoa sen laktoosista, miehelle pitää olla täysin laktoositon ruoka, ei edes juustoissa siedä.. Sen tiedän, että mozzarellaa saa raasteena laktoosittomana, mutta se on kypsytetty, sopiikohan se tuohon, antaa varmaan erilaisen maun ja koostumus taitaa sitten olla toisenlainen..

      Ai se kangas oli hamsuista, no tuskin metsolaa sitten, jos halvalla sait :P ja se metsolan samantyyppinen tais olla musta-punainen.

      Poista