torstai 5. heinäkuuta 2012

Kesähommia, raksahommia ja talvihommia!

Tontilla on taas tapahtunut. Sokkeli on valettu ja muotit otettu pois. Se on myös täytetty ja tänään oli myös styroksit laitettu pohjalle. Ensi tai seuraavalla viikolla on pakettikin jo tulossa! Piha on myös tasoitettu. Tässä muutama kuva edistymisestä eiliseltä.



4.7.2012
 

Meidän tontti on melko pieni, 1111m2 tarkalleen :) Alussa näytti, että takapihaa ei jää yhtään! Nyt kun pihalle on tuotu maata ja se on tasoitettu, näyttää se kummasti huomattavasti isommalta! Tässä alla kuvaa siis takapihasta ja Veeti on kuvassa antamassa hieman mittasuhdetta pihan kokoon :) Talo on rakennettu niin lähelle etupihan tietä, kuin saatiin lupa. Haluttiin kaikki ylimääräinen tila taakse, koska meillä on puistoon rajoittuva eteläpuolen piha.


Meinasi muuten viemäröinnitkin mennä vääriin kohtiin, ellei mies olisi sattunut käymään eilen aamulla tontilla. Siellä oli joku mies niitä laittelemassa ja selvisi, että hänellä oli alkuperäiset eli vanhat piirrustukset, jossa keittiön lavuaarit olivat vielä niillä paikoilla, mihin talotehdas oli ne piirtänyt...

Alla kuvassa taloa takaapäin. Tuohon kulmaan tulee iso terassi, joka jatkuu sitten tuohon oikealle eteen myös eli edessä jonkin verran ja tuolla sivulla on kokonaan terassia. Jonnekin sinne tulee myös palju jossain vaiheessa kun terassit saadaan kuntoon.



Ensimmäiset sovituskuvat tässä samassa yhteydessä tuosta itse tehdystä teepparista, kivasti sopii noiden sortsien kanssa. Sortsit H&M ja kengät ne Sientan markettikengät. Hassua miten pitkät nuo sortsit on jalassa kun  kuvittelin, että ne on semmoiset lyhyet sortsimalliset :) Kai tuo lapsi kuitenkin on vielä niin pieni, että ei aina osaa oikein hahmottaa noita vaatteita.


Veeti on ollut ahkera tontilla kävijä. Tänään ei olisi malttanut lähteä pois, kun styroksien päällä oli niin kiva juoksennella. Saatiin pappa eli mun isä meille iltapäiväksi kylään ja Veeti sai lisää palasia Brion junarataan. Palat olivat ilmeisesti Ikean, mutta onneksi sopivat jo meillä oleviin paloihin. Ja niissä oli kiva mäkipala ja Veeti huristelikin junalla mäkeä ylös ja alas... Papalle käytiin sitten näyttämässä raksaa.


Aurinkoisille päiville olen keksinyt Veetille tuon vedellä maalaamisen. Sankoon paljon vettä ja pensseli käteen niin Veeti maalaa terassia :) Itse voi vieressä lukea ja ottaa aurinkoa... Kuvat otettu muistaakseni maanantaina.


Ja nyt voi sanoa, että kaikki kuvassa näkyvät vaatteet ovat itse tehtyjä lippistä myöten.



Myös kukkien kastelu omalla kastelukannilla oli mieleistä puuhaa ja pallon potkiminenkin jaksoi kerrankin kiinnostaa enemmän kuin sekuntin!


Pakko myös hehkuttaa siitä juoksemisesta vielä. Kävin eilen lenkillä ja rennosti juoksin semmoista ehkä 8km/h vauhtia menemään. Juoksu kulki tosi hyvin ja oli kevyen tuntoista. Mulla ei ollut puhelinta mukana, joten en matkan aikana tiennyt, että kuinka pitkästi olin juossut. Kotona sitten mittasin netistä matkan ja se oli 4,82km!! Eli muutamaa sataa metriä vaille se 5km mikä mulla oli ekana tavoitteena. Ja olisin jaksanut vielä juosta sen, jos olisin tiennyt, että se jäi noin vähästä kiinni. Mahtava fiilis! Seuraava tavoite sitten vaikka se 7km....

Ja koska tämä postaus on taas tämmöinen sekametelisoppa ilman mitään kultaista keskitietä, niin laitetaanpas sitten kuva toissapäiväisestä ompeluksesta eli pitkahihaisesta Angry birds paidasta. Tästä voin kerrankin sanoa, että onnistuin hyvin ja värivalinnatkin meni omasta mielestäni nappiin! Tuo punainen resori yhdistää kivasti tuon applikoinnin noihin toisiin kankaisiin. Tähtikangas ei riittänyt hihoihin, joten laitoin tuota mustavalkoraitaa ja osoittautui hyväksi valinnaksi.


Paita on tehty uusimman Ottobren paitakaavalla, jonka nimeä en muista enkä jaksa nyt katsoa :) Pituus on 128cm ja leveys 116cm. Paita on menossa lahjaksi kummipojalleni, joka on n. 117cm pitkä, joten toivottavasti on sopiva ja menee sitten talvenkin! En kyllä tiedä, että onko kummipoika mikään birds-fani, mutta teki mieli kokeilla tuommoista applikointia :)


Ja Sitten se talviosuus! Saatoittekin ihmetellä, että miksi bloggailen talvihommista nyt, kun ensimmäiset kunnon kesäkelit ovat vasta alkaneet. No syy on siinä, että saatoin juuri löytää netistä NE talvisaappaat. Siis kiilakorkoiset, kapeavartiset ja mustat saappaat, joita olen etsinyt jo pari talvea tuloksetta.  Nämä ovat minulle outoa merkkiä Terra Plana ja näitä löytyi Spartoosta. En ole kyseisestä kaupasta koskaan tilannut, joten vähän jännään, että miten käy. Onko jollakin kokemusta ko kaupasta? Siellä oli ilmaiset postarit yli satasen ostoksiin (muistaakseni) ja palautus ja vaihtokin onnistuu ilmaiseksi. Netistä löytyi myös paljon alekoodeja normaalihintaisiin tuotteisiin, ihan vinkkinä jos joku on tilaamassa.

Tilasin kahta kokoa, peukut pystyyn, että edes toiset olisivat täydelliset! Kalliithan nämä ovat kuin mitkä, hintaa jää yli satanen, vaikka ovat -40% alennuksessa. Mutta jos ovat täydelliset jalassa niin otan nämä niin ei tarvitse sitten talvella taas itkeä, kun ei löytynytkään kenkiä. Ja ovat nämä kuitenkin aitoa nahkaa. Ehkäpä näillä sitten kävelisi monet talvet kun hoitaa vaan kunnon aineilla.




3 kommenttia:

  1. Voi Laura! Angry birds on kova sana, osuit aivan oikeaan tuossa paidassa!! Voit olla varma että kummipoika tykkää!!!! =) Nähdään huomenna!

    VastaaPoista
  2. Kiva nähdä ja lukea, että raksahommat edistyy. Sitä vain olen pohtinut, että kun teidän budjetti on mielestäni kohtuullinen, niin tuntuu, että ihmiset varoittelee, että 300 000 eurollakaan ei muka nykyään saa kunnollista taloa. Siis, että eihän se nyt voi olla noin, että rakennatpa mimmosen talon minne vaan, niin vähintään tuon summan voi varata. Mistä tuollaiset puheet lähtee liikkeelle? Talonrakennus ei nykyään ihan joka jampan ja pirkon hommaa ole (sen kyllä olen todennut) ja toisaalta se on harmillista. Toista se oli aikoinaan.

    Ja meilläkin muuten maalataan vedellä. Varsinkin tyttö tykkää siitä. Oman käden jälki näkyy ja saa lotrata vedellä, mikäs sen parempaa lapsen mielestä. :D

    VastaaPoista
  3. Eikös ole ihana nähdä, kuinka hommat raksalla menee eteenpäin, vaikka tarkkana saakin olla. Meillä oli keittiön pistorasiapaikat laitettu talotehtaalla väärälle korkeudelle, ei ollut sähkösuunnittelija muistanut piirtää niitä muutoskuviin, mutta onneksi sähkömiehen oli ne helppo korjata :)

    Ja teillä pihakin tasoitettu, meillä täynnä murakasoja ja kalliotkin pitäisi rapata paljaaksi, mutta sitten ensi kesänä!

    VastaaPoista