lauantai 7. heinäkuuta 2012

Sohva, sohvempi, sohvin

Lähes kaikki vanhat huonekalut nykyisestä asunnosta siirretään myös uuteen, mutta jossain vaiheessa täytyy ostaa uusi sohva. Nykyinen on "hieman" kulahtaneen näköinen ja toisesta käsinojasta on joku tuki tippunut tai painunut sisään ja se on lommolla :|

Uuden kodin keittiö-olohuone on melko iso neliömäärältään ja sinne tarvisi myös melko ison sohvan. Sohva saisi olla kulmamallia, että se rajaisi hieman tuota ruokailutilaa olohuoneesta. En nyt löytänyt yhtäkkiä isona tiedostona olevaa kuvaa meidän pohjasta, joten tässä tämmöinen kärpäsenkakka, johon yritin hienosti ihan Paintilla hahmottaa tuota sohvan paikaa :) Eli sohva saisi tulla tuolle ikkunaseinälle sekä tuohon ruokailutilan ja olohuoneen väliin. Työhuoneen vastaiselle seinälle tulee televisio ja takan viereen varmaan nuo Ikean hyllystöt, mitkä meillä täällä on.

Netistä olen yrittänyt katsella, että millaisen sohvan haluaisin. Monissa on ärsyttävän paljon noita selkätyynyjä ja ne ovat semmoisia muhkeita. Itse haluaisin tuommoisen selkeämmän näköisen ja mielellään semmoisen, mikä ei maksa tonneja. Ajateltiinkin, että odotetaan joku sopiva alennus ja haetaan sitten vasta sohva, kun sillä ei niin  kiire ole.

Alla muutamia malleja, mitkä voisivat sopia meille.

Ensimmäisenä Stemman Jimmy-kulmasohva. Meillä ei ole koskaan ollut mitään Stemmasta, joten laadusta en osaa sanoa? Tämä olisi kivan yksinkertainen, tosin kuvan kangas taitaa olla ruskea ja haluaisin varmaan tumman harmaan, kuten nykyinenkin on.


stemma.fi

Tämä on myös Stemmasta, Oona-kulmasohva. MElko samanlainen edellisen kanssa, mutta ehkä vielä kivempi.
stemma.fi
Tämä vaaleanharmaakin voisi olla ihan kiva väri. Sohva on myös Stemman Polo. Tässä olisi sitten jo vähän erityylinen. Toisaalta saattaisi olla ehkä liian leveä tuo keittiötä vasten tuleva osa? Pitäisi katsoa mitat. Tässä on kuitenkin kivasti yhdistetty tuommoinen rahimainen osuus ja kuitenkin pieni kulma! Tässä olisi parempi löhötä kuin edellisessä ;)

asko.fi


Hieman vastaava löytyy Askolta eli tämä Airton. Tosin tässä tuo isompi rahiosa pitäisi saada ehdottomasti toiselle puolelle. Mitä enenmmän näitä kuvia katselee niin sitä kivemmalta alkaa vaikuttaa tuollainen vaaleammankin harmaa.

Viimeisenä Pohjanmaan mallistosta Domino-sohva. Tämä on varmasti arvokkain näistä, koska on Pohjanmaan vamistama. Mutta ei pahan näköinen tämäkään. Tosin istuinosat näyttävät jotenkin kamalan lyhyiltä? Ei kovin löhösohva.
asko.fi

Tämmöiset pikagoogletuksella löysin. Jospa se oikea osuisi sitten kohdalle, kun sen aika on. Pitäisi vaan osata ostaa sitten semmoinen sohva, jota ei heti tarvisi olla vaihtamassa.

1 kommentti:

  1. Nuo vaaleanharmaat on tosi kivoja! Meidän pitäisi löytää sekä alakerran olkkariin, että yläkerran aulaan sohvat. Etsinnässä semmoinen harmaa sohva, ei kuitenkaan "tasaisen värinen" esim. http://www.iskukoti.fi/Image/products/30212-001-00000_5.jpg tai http://www.ikea.com/fi/fi/images/products/karlstad-n-istuttava-sohva__0115896_PE269809_S4.JPG

    VastaaPoista