tiistai 29. lokakuuta 2013

Ei pysty, meillä on lanit!

Viikonloppuna järjestettiin järjestettiin ensimmäistä kertaa meidän ompeluryhmälle koko viikonlopun kestävät lanit (Ja jos otsikko ei soita kelloja, niin kuunteleppa Youtubesta Justimuksen Lanit-biisi).

Tilat saatiin Alavieskan Lumikurusta ja sinne mahtui sopivasti koneineen se noin kolmisenkymmentä naista ja yöpaikatkin löytyi kaikille halukkaille. Itse lähdin laneille vauvan kanssa. Leikoin valmiiksi vaatteita, koska tiesin, että vauvan kanssa sitä työskentelyaikaa ei niin kamalasti ole. Varsinkin kun perjantaina vauva ei oikein innostunut tuosta nukkumisesta ja sattui vielä joku tiheän imun kausi samaan satsiin :) Yllättävän paljon kuitenkin ehdin tehdäkin! Tässä kuvia tuotoksista.

Vauvalle kolme bodya seuraavassa koossa eli 68cm. Osittain meillä kyllä on jo kaupanvaatteissa tuo koko käytössä, mutta nämä omatekemät on hieman isompaa mitoitusta. Unohdin laittaa näihin nepparit, että toivottavasti mahtuvat pään yli!


 Peruspaita hurjasta kunkusta. Tätä ostin Tilkkukorin alennusmyynneistä.


Vauvalle mustikahaalarit koossa 68cm ilman saumanvaroja ja pidennetyllä selkäosalla, että mahtuu kestovaippa. Hieman jäi vetoketjut eri kohdille yläpäässä, mutta pitää katsoa, että jaksanko ratkoa ja ommella uudelleen. Mulla käy näin jostain syystä AINA näiden haalareiden kanssa :) Kuvassa muuten tuo virhe näyttää paljon pienemmältä, mitä se luonnossa on.
Veetille paita kierrätysmatskuista. Tai no hihat oli jämäpalaa ihan kaupan kankaasta. Paidan raitakangas on kirpparilta ostettu tyttöjen paita ja tuo kuva on leikattu myös kirpparipaidasta, jonka ostin ihan vain tuon kivan kuvan takia :) Nyt se sattui sopimaan hyvin tämän paidan värimaailmaan. Tikkasin vain reunasta suoralla kiinni.


Mulla oli vauvalle mukana vaunut ja sisällä nukkumista varten vaunukoppa. Peiton unohdin, joten vauva sai nukkua keijutanssin alla :)


Lisäksi valmistui itselle joustocollarileggarit sekä pari tunikaa. Tai no toisen leikkasin leirillä ja ompelin kotona. Niistä sovituskuvaa myöhemmin. Alla vielä pieni kurkistus meidän ristiäiskamppeisiin.


Oli kyllä kaiken kaikkiaan mahtava viikonloppu! Nyt on paljon uusia kasvoja tutuille nimille! Facebookissa kun se profiilikuva ei aina kerro, että minkä näköinen ihminen siellä kirjoittelee. Toivottavasti saadaan järkättyä keväälle uusi tapahtuma, jos vaikka itsekin pääsisi sitten koko viikonlopuksi yöksi! Ja arvatkaapa mitä? Meidän porukka ompeli viikonlopun ajan yheensä yli 500 tuotetta! Meillä oli siis raksitaulu seinällä ja kelloa piti käydä rimpauttamassa aina kun sai jotain valmiiksi. Se on aika hyvä keskiarvo, kun miettii että keskimäärin päivässä osallistujia oli se vajaa kolmekymmentä.

Tällä viikolla pitää keskittyä noihin ristiäisten valmisteluihin ja sen jälkeen alkaa tosissaan väsäämään joulukalenterivaihdon kalenterin luukkuja :)9 kommenttia:

 1. Voi apua, miten kateellinen olen tuollaisesta mahdollisuudesta! Varmaan ihanaa ommella porukassa ja kunnon ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä! Ja se vertaistuki! Opin taas uusia juttuja kun on fiksumpia keneltä kysyä!

   Poista
 2. Ai niin, unohtui mainita, että mainion näköinen tuo valmisvaatteesta otettu applikointikuva! Hauska idea.

  VastaaPoista
 3. Pakko oli kuunnella tuo kappale ja olihan se ihan osuva :) Ja ihanat vaatteet!

  VastaaPoista
 4. Lanit on mukavia <3 Ja kun kerran on mukana, ei jatkossa malttaisi olla millään pois.

  Ihania ompeluksia oot saanut aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut pienempiäkin laneja aina jonkun kotona, mutta niissä se aika on tahtonut mennä siihe juoruiluun ;)

   Poista