torstai 10. lokakuuta 2013

Itselle

Pääsinpäs vihdoin esittelemään muutaman imetyspaidan, mitkä olen tehnyt jo aikapäiviä sitten. Meillä mies on reissussa yön yli ja sain vasta tuossa puolisen tuntia molemmat lapset unille. Sit pikaisesti suihkun kautta tähän koneelle, että ehtii vähän kirjoitellakin jotain, ennen kuin pitää mennä nukkumaan. Huomenna suunnataankin lasten kanssa mummulaan ekaa kertaa tällä kokoonpanolla! Mies jää tänne viettämään työpaikan juhlia ja me lähdetään evakkoon :) No ei, kiva päästä vähän hengähtämään kun mummu leikkii Veetin kanssa.

Mutta sitten niihin paitoihin! Mä en ollut ostanut kuin muutaman käytetyn imetyspaidan ja Veetin ajoilta oli tasan yksi tallessa. Siksi ompelin neljä erilaista tunikaa. Ja huomasin, että se on aivan liian vähän kun paidan saa yhden päivän käytön jälkeen lyödä pesuun, kun aina on maitoa jossain! Eli maidontulo on vieläkin aika reilua ja vaikka kuinka virittelen harsoja imetyksen ajaksi, ehtii se pirulainen (maito siis) jostain välistä luikerrella paidalle. Kolmessa paidassa on kaavana tuo luotto Onion 2035 ja yhden tein jollain Onionin raglankaavalla, mutta se ei istunut mulle tai sitten se koko L oli yläosasta liian iso. Käyttökelpoinen kuitenkin.


Jännä miten nämä kuvat meni näin kamaliksi kun siirsin ne tänne. Koneen näytöllä kansiosta avattuna ovat ihan tavallisia ja kun lataan ne tänne niin muuttuvat tuommoiseksi sumeaksi, niinkuin olisi puhelimella otettu.. No eiköhän näistä kuitenkin idea selviä...


Kaavaa on muokattu siis siten, että etuosan helmakappaletta on jatkettu rintojen päälle ja reunaan laitettu framilon. Etuyläkappaletta on hieman pidennetty ja siinä on alaosassa vaihtelevasti kuminauha tai resori. Helman halusin vähän pussittavaksi, joten ompelin tuommoisen kangaskaistaleen alas.


Tässä mustassa varsinkin korostuu tuo kuvan huonous! Kamalaa pikselimössöä :/ Tämä siis musta perustunika, johon tein tuommoiset taskut, joiden reunassa on valkoista pitsiä. Vähän huonosti erottuu kuvasta. Taskupussit mustavalkoista raitakangasta.


Lisäksi olen ommellut muutaman pipon sekä ihanat merinovillalapaset, joissa on joustisvuori! Sydänkangas on kaverilta saadusta tilkkupussista ja se riitti juuri etu- ja peukalokappaleisiin. Kämmenosa on mustaa merinovillaneulosta. Pipo on samaa mustavalkoista raitakangasta kuin edellisen tunikan taskut ja edessä tuommoinen "rusetti", joka on reunoilta kiinni pipon saumoissa.


Semmoisia tällä kertaa. Nyt mulla kummittelee mielessä pari ihanaa kangasta, joista haluaisin tehdä pari tunikaa talveksi, mutta en haluais tehdä imetysmallisia, niin missä niitä sitten pitäis :/ Yritänkin täällä nyt päättää, että mitä kangasta tilaisin, kun kaikkea ei kuitenkaan raski ostaa oman tunikan verran.

3 kommenttia:

  1. Ihan hyvin sai kuvista tolkun, etenkin tuo raidallinen oli tosi kivan näköinen. Ja pitsitaskut vetoaa aina ;)

    VastaaPoista
  2. Ompa kivoja! Onionista minäkin olen imetystunikan tehnyt. Se oli koeversio, nyt toinen tekeillä. Ja pariin muuhunkin on kankaat valmiina. Samalla tekniikalla, framilonia ja vähän pidennystä etuosaan, resoria sinne tänne. :)

    VastaaPoista
  3. Kokeilin kommentoida, mutta taisi hävitä tuhkana tuuleen.. :) Kokeillaan uudelleen. Että täälläkin on Onionista tehty imetysversio. Koekappale oli varsin kiva, toinen on tulossa ja kankaat muutamaan. :) Samalla tekniikalla minäkin, etukappaletta rintojen yli, framilonia, resoria. Tosi kivoja tulee. Pussihelmallinen on tarkoitus myös tehdä! :)

    VastaaPoista