sunnuntai 5. elokuuta 2012

Sateinen loman aloitus

Tulihan se vesisade taas, kun mulla alkoi loma! No ihan sama, loma on loma, satoi tai paistoi :) Eilen leivoin pitkästä aikaa pullaa ja sämpylöitä, kun kerta pihallekaan ei päässyt, kun vettä tuli niinkuin erään naisen persuksista. Ensimmäistä kertaa sain pullista tulemaan semmoisia ihanan pehmeitä, vaikka eihän tuo ulkonäkö ole kovin hääppöinen :) Ja tein muka pikkupullia, niin silti tuli moisia isoja röhmyjä!
Tässäpäs nyt parempaa sovituskuvaa tuosta uusimman Ottobren kaavalla tehdystä raglanpaidasta. Leveys 92cm ja pituus se 98cm. Aika hyvän mallinen, vaikka ei noissa hihoissa siltikään kamalasti ole kasvunvaraa, vaikka 98cm onkin.


Yhden jotenkin onnistuneen kuvan sain, kun yleensä tilanne on tällainen kuin näissä alemmissa kuvissa...


"Hähää, etpäs ehdi ottaa kuvaa, kun juoksen tosi lujaa karkuun!"
 

Veetillä muuten jalassa Tutan 80cm potkarit, joista terät leikattu ja laitettu resorit tilalle :) Nämä on just mukavan ohuet housut kuriksien alle tämmöisillä vähän lämpimämmillä ilmoilla kun pihalla on kuitenkin märkää.

Eilen käytiin kirppareillakin pitkästä aikaa. Ostettiin Veetille muistipeli, tai muistipalapeli, niinkuin herra itse uutta peliään kutsuu. Eihän se pieni vielä osaa pelata, mutta korteissa on kivoja kuvia ja niitä on kiva latoa lattialle ja takaisin laatikkoon.


 Kieli keskellä suuta, kun pitää niin kovasti keskittyä tuohon lajitteluun :)
Hintaa muistipelillä oli 2,5e.


Itsellenikin löysin pari ihan peruspaitaa. Ensimmäinen on Kappahlin tuommoinen harmaan ja violetin välimaastosta oleva paita. Mukavan ohutta kangasta ja hihakin näemmä jäi jotenkin tuonne sisään rullalle :) Hintaa 2e.

Toinen samantyylinen hennesin paita, värinä oikeasti ihanan tummansininen, ehkä vähän harmaaseen taittuva. Tämä myös 2e. Eli köyhdyttiin parista paidasta ja pelistä 6,5e, ei paha.


Kaivoin vielä kaapista yhdet 0,5e kirpparifarkut ja ompelin niistä Veetille taas uudet farkut. Tällä hetkellä olemassa olevissa farkuissa on kaikissa värilliset resorit, niin tein näihin mustat, että menee sitten kaikkien paitojen kanssa. Taskut tein myös ensimmäistä kertaa tuonmallisena ja eihän ne näemmä ihan linjaan menneet tuolta ylhäältä. Kaavana Ottobren jump (?) tai joku vastaava. Koko muistaakseni 92 tai 98cm.


Tänään käytiin Veetin kanssa taas Susikukkulan puistossa. Vieläkin pitää miettiä kahdesti ennen tuon nimen sanomista, että ei vahingossa käytä sitä kusisukkula-muotoa :D Mentiin sinne pyörällä Veetin päikkyjen jälkeen ja ajeltiin vielä sieltä tontille, missä mies oli siivoamassa. Maalasin autotallin tolppia siltä matkalta kun yletin ja mies jäi maalaamaan yläosat, kun me Veetin kanssa lähdettiin pesulle ja iltapalalle.

Huomenna otetaan mummu matkalta kyytiin ja tiputetaan Veeti ja mummu serkkujen luo Jyväskylään ja ajellaan itse Tampereelle. Mennään miehen tädille yöksi ja suunnataan tiistaiaamulla asuntomessuille. Seuraava postaus saattaakin olla siis asuntomessuaiheinen :) Ajateltiin käydä Tampereella syömässä illalla kahdestaan jossain ravintolassa. Osaisiko joku suositella kivaa paikkaa sieltä?

3 kommenttia:

  1. Arvaas tuliko mulle pakottava tarve nyt tuohon turkoosiin On the Road -joustikseen! Tosi kivan näkönen Veetin päällä :) Ja hienot nuo kierrätysfarkut! Uskaltaiskohan sitä kokeilla taskujen tekemistä...

    VastaaPoista
  2. Nam, ihania pullia! Paita on kiva ja farkut tosi hienot!

    VastaaPoista
  3. ihana tuo on the road pusero

    VastaaPoista