torstai 16. elokuuta 2012

Ompelun haittapuoli?

Vaikka ompelu onkin mukava harrastus, on siinä yksi haittapuoli. Nimittäin se, että kun osaa tehdä itse vaatteita, tuntuu tyhmältä ostaa valmiita vaatteita. Tarvettakaan niille ei löydy samalla lailla, koska tulee ommeltua monesti omalle lapselleen yli tarpeiden. Varsinkin kun on vain yksi vaatetettava ja ihania kankaita on vaikka kuinka paljon!

Ihania uutuuksia ilmestyy kuitenkin kauppoihin koko ajan. Tässä muutamia vaatteita, mitkä haluaisin Veetille ostaa, vaikka oikeasti ei tarvetta kuitenkaan olisi. Saapa nähdä, että tilaanko kuitenkin jotain kivoja paitoja kaikesta huolimatta :)

Villervallan syksymallistossa oli monta kivaa vaatetta, jotka mielelläni ottaisin Veetille! Paitoja meillä ei merkiltä ole olllutkaan. Osaako joku sanoa, että millaisia ovat laadultaan ja onko hintalaatusuhde hyvä? Olen jotenkin tykästynyt nyt tuohon vihreään raitapaitaan sekä tuohon oikean alakulman raitapaitaan. Toisaalta tuo sinisävyinen olisi myös kiva samoin kuin nuo resorilliset siniset canvashousut!
 Ennen en ole lämmennyt ollenkaan suomalaisen Aarrekidin vaatteisiin, mutta jotenkin tämä alla oleva kuosi on ihana :) Olisikohan tuo valkoinen pohja kuin vaikea saada pysymään valkoisena? :)
 Yöpukuja meillä tarvitaan syksyksi. Niitä en viitsi ommella, koska en halua käyttää kalliita kankaita vaatteisiin, joita pidetään vain öisin. En kuitenkaan löytänyt kovinkaan kivoja yökkäreitä netistä pikaselailulla. Tämä alla oleva on Lindexin mallistosta ja siinäkin nuo housut ovat kivat, yläosa menettelee ja mieluummin ottaisin tuohon rintaan vaikka tuon pilven kuin lentskarin. Millä merkillä olisi kivoja yökkäreitä? Vinkkasinkin jo Veetin Oulun kummeille, että yökkäri olisi enemmän kuin toivottu synttärilahja :)

 Småfolkin omppukuosi viehättää edelleen useassa eri värissä. Nuo vaatteet näyttävät vaan jotenkin lyhyiltä ja leveiltä! Kuvat Keltaisen ketun kotisivuilta.


Tämä saman merkin norsukuosi oli myös jotenkin kivan näköinen! Mistä te, jotka ette ompele itse vaatteita lapsillenne ostatte vaatteet? Millä merkillä on kivat kuosit ja parhaanlaatuiset vaatteet? Lindexin ja Kappahlin valikoimista en löytänyt oikeastaan mitään semmoista, mikä olisi pakko saada.


Lopuksi kaipailisin vielä vinkkejä siihen, millä ohjelmalla olisi helpoin tehdä tuollaisia ylimmäisen kuvan kaltaisia kuvakollaaseja? Tuo on tehty Picasalla, mutta en saanut valittua semmoista ihan normaalia kuvakollaasia, jossa voisi itse määritellä montako kuvaa tulee vierekkäin/alekkain.1 kommentti:

  1. Meillä on Villervallan vaatetta, edellisvuoden tähtibodyt ja housut ovat säilyneet hyvinä pesusta toiseen, tämän vuoden kesämalliston raidalliset trikoopusero ja -housut nyppääntyivät parissa pesussa. Mutta tän vuoden kesämalliston eco-paita (pilvikuviota) ei oo mennyt miksikään, edelleen kuin uusi! Tuosta uudesta mallistosta tilaan varmaan sen twister pitkähihaisen jemmaan, ihanat raidat!

    Meillä omien ommeltujen lisäksi käytetään lähinnä Villervallaa, Polarn o Pyrettiä ja Meandi:ta.

    VastaaPoista