keskiviikko 1. elokuuta 2012

Ahneella on paskainen loppu...

... tai ainakin malttamattomalla on! Uusimmassa Ottobressa oli kiva kokohaalari ja kootkin alkoivat sopivasti Veetin koosta. Ostin viime viikolla kankaan ja kun Veeti nukkui yksi aamu pitkään, niin ajattelin fiksuna ommella haalarin sitten rauhassa aamutuimaan. Enpä tietenkään ollut pessyt kangasta kiireessä. No tein haalarin 92cm leveydellä ja 104 pituudella, että on varaa kutistua. Pesaisin puolivalmiin tekeleen ennen kanttauksia ja tein loppuun myöhemmin. Kangas varmaan kutistui jonkun verran (pitäisi melkeen uteliaisuudesta mitata kaavasta), sillä haalari on just sopiva Veetille! Olisi saanut olla hieman enemmän lahkeessa mittaa ja selässä tilaa, että mahtuu toiset housut alle kunnolla.

Vaikka on tuo kaava jotenkin epäsopusuhtainen (tai sit Veeti on), sillä lahkeet on melkeen lyhyet, vaikka tein extrapitkät resorit ja hihat taas on pitkät ja niska-haara just. Sisävaatteissa meillä on käytössä 92, että oisko pesu kutistanut kolme kokoa tuota selkämittaa?


Tässäpäs se sitten on koko komeudessaan. Lahkeessa pitkä resori, että on vara taittaa ja hupussa vuorena turkoosi maxidots. En oo koskaan ennen kantannut tuota koko vetoketjun ympärystä ja mulle oli vähän epäselvää, että kuinka paljon tuossa suoralla pitää venyttää, että se ei tuolleen kurttais? Ja nyt tein siis kolminkertaisen resorin ja kaksoisneulasin, mutta onnistuisko vaan saumuroida kaksinkertainen? Ilman päällitikkauksia?


Veeti oli taas vaihteeksi muuten saanut hoidossa kolhun silmäkulmaan ja vielä samalle puolelle, mistä tuo entinenkään kolhu ei ole vielä kunnolla parantunut....

Liityin mukaan Facebookin Ompeluelämän Pohjois-Suomen ryhmän haasteeseen "Ommellen hyvää mieltä", jossa on tarkoitus ommella Oulaskankaan ja Oysin vastasyntyneille lapsille pipot yhden kuukauden ajaksi. Jokainen perhe saisi oman lakkinsa sitten sauraalasta mukaan. Kuukausi on näillä näkymin joulukuu ja pipoja tarvisi noin 500kpl. Tässä omat ensimmäiset kappaleeni! Kaava saatiin yhdeltä ryhmän jäseneltä ja kaikki tekevät suunnilleen samanlaisia ja neulotutkin käyvät. Mikäli haluat osallistua haasteeseen niin Facebookissa minun on mahdollista kutsua ryhmään mukaan!


Eilen käytiin myös Veetin kanssa raksalla katsomassa, kun mies oli siellä siivoamassa. Meidän terassin runko on nyt melkein valmis.





"Kukkuu", huikkaa Veeti tikapuilta.


Tässä näkyy nyt ne kodinkoneiden upotusten paikat kodarissa. Tuo jakkara on siis siellä, mihin ne kodinkoneet ja kaapit tulee.


Saunan puolelta näyttää tältä. Ja miten niin on pölyistä tuolla??


Tänään suuntasin katseen jo syksyyn ja hain Veetille Kappahlista välikausitakin. Meillä mahtuu edelleen viime kevään haalari, mutta sen lisäksi halusin myös takin, että sen haalarin saa joskus pesuunkin. Villervallan takki kun ei pidä yhtään varmaan kosteutta. Meillä on nyt ollut niin paljon turkooseja vaatteita, että ostin vihreän! Onkohan Veetillä ollut vielä yhtään vihreää vaatetta?? Tämä oli kuitenkin jotenkin niin kivan pirteä ja hintakaan ei kirpaissut, kun postilaatikkoon tupsahti viime viikolla -25% alekuponki lastenvaatteisiin. Hintaa jäi jotain 33e.

Meillä on ollut tuota Kaxs-sarjaa ne välikausihousut ja ne oli kyllä aivan huippulaatuiset, kun ei mennyt miksikään edes konttauksesta kivikolla. Koko takissa on 92cm. En saanut kaupassa sovitettua eilen kokoa niin menin tänään Veetin toisen takin kanssa mallaamaan ja päädyin tuohon ja se onkin juuri hyvän kokoinen syksyksi. Jos jää talvella pieneksi, niin ostetaan sitten keväällä semmoinen, mikä menee myös syksyllä.


Sain myös jonkun ihme kohtauksen ja lupauduin silittämään miehen kauluspaitoja vinon pinon! Silitys on yksi niistä hommista, mitä yleensä inhoan yli kaiken, enkä osta edes itselleni juurikaan semmoisia vaatteita, mitkä pitäisi silittää. Jostain syystä alkoi kuitenkin "silityttää" ja mies lähti Veetin kanssa frisbeegolfin peluuseen ja minä silittämään. No okei, tunnustan, että ompelin ja kävin myös lenkillä...


Pitäisi näemmä postailla näitä juttuja useammin, koska taas on kamerassa jotain viikon vanhoja kuvia. Julkaisempa ne nyt sitten tänään. Tämän munakasjutun olen nähnyt muistaakseni ekan kerran joko Facebookissa tai Pinterestissä. Kiva idea, mutta oma toteutus ei ihan niin kiva :)


Näistä piti tulla hienoja "kukkia" tai jotain, mutta kananmuna valahti reunojen ohi.




Samana iltana herkuteltiin miehen kanssa täytetyllä Ciabattalla. Leipä uuniin, sitten päälle pestoa, kalkkunaleiketta, mozzarellaa ja tomaattia, nams! Basilika olisi kruunannut leivän, mutta sitä ei tuossa lähisalessa valitettavasti ollut :)




7 kommenttia:

  1. Hienot värit! mä tahtosin kans tuota turkoosia maxidotsia, mutta vielä oon malttanut. Tein Elmerille keväällä sen mustan jumpsuitin ja se kangas kutistui ihan älyttömästi(löytöpalan college)! Ja ihanat pikkumyssyt <3

    VastaaPoista
  2. Maria: mulla on tuota metrin pala, josta oon tehnyt tuon hupun ja yhden paidan. Jos tarttet niin voin myydä sen verran mitä tarvit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin laittaa Elmerin jumpsuitin huppuun, mutta pitäs ensin saada tilattua se jumpsuitkangas ;) ja kun mä viel mietin, että tarviiko Elmeri oikeesti semmosta haalaria, vai tekisinkö hupparin, kun semmoselle ois enempi käyttöä... mutta määpäs palaan asiaan kun saan kankaan tilattua (Elmeri ite valitsi)..

      Poista
  3. Hienoja. Mäkin näin just eilen tollasen paprikamunan kuvan netissä ja aattelin et pitäis kokeilla ku on niin kivan näköinen, vaikka en tykkää edes paprikasta. :D

    VastaaPoista
  4. Tota munakas juttua on kokeiltava ja tuo leipä näyttää NIIN hyvälle!

    VastaaPoista
  5. Hyvä kun on kommentteja kaavasta, mulla on tää vielä to do-listalla. Mä juuri tein useampaan vaatteeseen vetskarihalkion niin että saumuroin kaksinkertaisen resorin ja vetoketjun halkion reunaan, sitten huppuun venyttäen ja toiselle puolelle halkiota.

    Mulla tosin ei ollut vuoritettu huppu, vuorin kanssa ei varmaan onnistu?

    VastaaPoista
  6. Hyvännäköinen jumps suit! Harmi kun käy pieneksi. Minulla kanssa suunnitelmissa sama työ nuorimmalle pojalle. Mustasta trikoosta meinasin kokeilla.. Ja valkeat kanttaukset+ aplikointi. Katsellaan kuin käy. Pitää mittailla tuota kaavaa, ettei tule liian pieni

    VastaaPoista