keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Mekko juhliin, itselle!

Usea imetyskelpoista mekkoa (varsinkin talviaikaan) etsinyt tietää, että ei ole helppoa ei. Ainakaan jos budjetti ei ole satasta yhden käyttökerran vaatteesta. Heikot oli tarjonnat, kun tuskassa nettikauppoja selailin. Iso osa mekoista oli sellaisia, mitä käytetään ensin raskausaikana ja sitten imetykseen ja siltä ne näyttivätkin. Päätin lopulta uskaltautua tekemään mekon itse trikoosta. Kankaan tilasin majapuulta ja valitsin semmoisen, että se menee kesällä ja talvella.


Kaava no yhdistetty parista SK:n numerosta, joita en tietenkään enää muista, kun lehti oli kirjastosta lainassa! Kuvat otin itselaukaisijalla, joka ei meinannut pelittää ja siksi käsi on hassusti kuvissa :D Tässä on rypytyksiä olalla, rinnan alla, selkäkappaleessa ja helman sivussa, mutta ne eivät oikein mustasta näy.


Helma on hauskasti kaksinkertainen, joista päällimäinen lärpäke menee kaarevasti tuosta sivulta ylös ja rypyttyy kivasti. Antaa vähän armoa makkaroille.Mielestäni tämä on kaunis malli, vaikka jouduin yläosaa muokkaamaan, kun se oli koossa 38 itselle liian leveä. Otin kaavaksi oman toppikaavani ja sen mukaan muokkasin vähän hihansuita.


Nyt jos tarvitsee vielä imetystaipaleen aikana mekkoa juhliin, niin semmoinen löytyy kaapista valmiina ja tämä ei kuitenkaan ole virallinen imetysmekko eli voi käyttää sitten myöhemminkin :) Kaikin puolin olen tähän tosi tyytyväinen! Tein sovitusmekon, joka ei istunut yhtään ja riskillä leikkasin samalla kaavalla tämän lopullisen. Ensimmäinen kangas oli vähemmän joustavaa, niin sekin varmasti vaikutti istuvuuteen.

3 kommenttia: