perjantai 4. maaliskuuta 2016

Sormiruokailijan herkkukeksit!

Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa leipoa lapsille terveellisiä keksejä apinaevään innoittamana. Tarkoitus oli alun perin tehdä Viialle jotain syötävää, mutta ajattelin tehdä sitten hieman isomman erän, jos isommillekin lapsille maistuisi välipalana. Veeti ei ole banaanin ystävä, mutta tykkää kuitenkin banaanilätyistä. Alussa en kertonutkaan, että näissä edes on banaania, että ei tule mitään ennakko-oletuksia mausta. Niinhän siinä sitten kävi, että koko keksimäärä hupeni parempiin suihin siltä istumalta ja lupasin tehdä illalla lisää samalla kun leivon huomisille kutsuille.


Apinaeväs tahtoo mulla jäädä aina vähän semmoiseksi kovaksi tai tiiviiksi, että siitä on vaikea saada ikenillä palaa. Nämä puolestaan jäivät mukavan pehmeiksi. En tiedä johtuiko se siitä, että laitoin banaanin lisäksi myös päärynää taikinaan? Tässä kuitenkin ohje ja ohjeesta tulee tuommoinen pellillinen keksejä.

Sormiruokalijan herkkukeksit:

2 banaania
1 päärynä
2,5-3dl kaurahiutaleita (+0,5dl kokonaisia lopuksi)
1 reilu tl kookosöljyä
(Ceylon kaneli, vaniljajauhe)

Sekoita sauvasekoittimella ainekset keskenään. Soseutuksen jälkeen lisäsin vielä puoli desiä kokonaisia kaurahiutaleita taikinaan rakennetta tuomaan. Oman taikinani maustoin aidolla vaniljalla sekä matalakumariinisella kanelilla. Maistuvat varmasti hyvälle ilmankin! Paistoin 200 asteessa noin kymmenisen minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti