lauantai 2. huhtikuuta 2016

Pääsiäisen ruokia, arkista ja juhlavampaa

Tässä postauksessa ajatelin kertoa hieman siitä, mitä ruokia meillä syötiin pääsiäisvapaiden aikana. Lähes kaikki ovat kuitenkin sellaista ruokaa, jota voi tehdä ihan arkenakin eli eivät mitään monen tunnin valmisteluja vaativia. Mutta aloitetaan herkullisimasta eli mignonkakusta, jonka täytteen tein Dr. sugarin ohjeella  ja pohja on Kinuskikissa browniepohja. Piheys iski ja täytteessä on vain kolme mignonia ja lisäksi pohjasta ylijäänyttä tummaa suklaata ja silti se oli aika tujun makuinen! En ole ehkä mikään suurin Mignon-munien rakastaja, mutta jostain syystä halusin silti tehdä tämän kakun. Oikeastaan en kamalasti välitä suklaajuustokakuista, mutta tuli tästä ainakin nätti ja jos tykkää Mignoneista, tykkää tästäkin :)





Nämä suklaamunat taitavat olla jo mun pääsiäisen vakiokoristeet, mutta minkäs teet kun ovat niin kauniita! Kakkua syötiins sunnuntaina sen "paremman" ruuan päätteeksi,



Perjantaina meillä oli niinkin arkista ruokaa kuin kalakeittoa. Sain vain loistavan vinkin kaverilta tähän ruokaan ja tehtiin tämä kylmäsavulohesta ja liemeen lisättiin purkki juoksevaa Koskenlaskijajuustoa ja tuli parasta kalakeittoa ikinä! Mieskin sanoi tämän olevan hyvää, vaikka ei oikein kalaruokien ystävä olekaan.


Keittolinjalla mentiin muuten lauantainakin! Silloin meillä oli omenaista kanakeittoa. Siihen tuli:

perunaa
porkkanaa
purjoa
kanan filesuikaleita
currya, suolaa, pippuria
tölkki kookosmaitoa
hapan omena



Yhtenä jälkkärinä meillä oli tosi helppo kolmen ainesosan sitruunajäätelö, jonka ohjeen bongasin Vatsasekaisin Kilinkolin-blogista. Tämä oli tosi hyvää, mutta ehkä lisään ensi kerralla vähän glukoosisiirappia, että pysyy pehmeämpänä :)


 Sunnuntaina tosiaan syötiin sitten paremmin ja ruokana meillä oli savulammasta ja fetajuustoperunoita punaviinikastikkeella. Paisti oli valmiina ostettu, joten sen suhteen pääsin helpolla, kun tarvitsi vain leikata :) Fetaperunat olivat itselle uusi resepti ja tykkäsin tosi paljon! Tein ne tämän ohjeen mukaan ja tässä nyt vielä tännekin ohje

Uusia perunoita pestyinä ja halkaistuna
suolaa
valkosipulia
oreganoa
öljyä
fetajuustoa


Pese ja halkaise perunat ja aseta uunivuokaan leikkuupuoli ylöspäin. Ripottele suolaa ja öljyä päälle ja paista 200 asteessa noin 20min. Lisää perunoiden päälle silputtu valkosipuli, raastettu sitruunan kuori ja murennettu fetajuusto ja paista, kunnes perunat ovat pehmeitä.





 Sunnuntain iltapäiväruualle tein herkullisen suolaisen härkäpiiraan. Ohje Andalusian auringossa-blogista. Hieman erilainen piirakka siihen verrattuna, mitä normaalisti teen. mutta todella hyvän makuinen! Tämän maku vain parani kun söi kylmänä myöhemmin.


Maanantaina tein siikamurekepihvejä sekä risottoa. Onnistuin mielestäni kerrankin tekemään hyvän risoton, mutta joku risotossa maistui miehen mielestä maalle :D Veikkaan halpaa kasvisliemikutiota, jota käytin kasvisliemeen. Pääasia, että mulle ja lapsille maistui ;) Pihvitkin maistuivat, vaikka tein niitäkin ensimmäistä kertaa.


 Lasten kanssa jatkojalostettiin ylijääneet pihvit ruisburgereiksi tiistaille kun mies meni jo töihin.



 Tämmösistä ruokaa oli meillä pääsiäisenä eli aika tavallisia juttuja, mutta semmoisia mitä ei olla ennen tehty :) Silloin kun mieskin on kotona niin on kiva kokeilla uusia juttuja, kun saa keskittyä siihen ruunlaittoon ilman, että siellä on kolmet apukädet mukana :D

4 kommenttia:

  1. Tässähän tulee ihan nälkä, kun katselee noita kuvia. :)

    VastaaPoista
  2. Pakko lisätä tuo kalakeitto ensi viikon ruokalistan. Oli sen verran herkullisen kuuloinen resepti! Teillä on kyllä ollut herkullinen pääsiäinen. Kaikki kuulosti ja näytti niin hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kyllä oli hyvää! Melkein harmittaa, että ei olla aiemmin hoksattu tuommoista tehdä :)

      Poista