lauantai 9. huhtikuuta 2016

Siipitakki

Tein Aavalle viime syksynä uuden "kauppatakin", kun tämä entinen alkoi jäädä pieneksi. Kävi kuitenkin niin, että takki oli valtavan suuri, vaikka kokona oli muistaakseni ehkä 86 tai jopa 80 leveydestä ja pituus kokoa isommasta. Jotenkin meni maku koko takkiin, kun se oli niin valtava ja harmitti, kun olin jaksanut kerrankin ommella tämmöisen puuvillaisen takin, joka ei ole ihan perustakki ilman taskuja, niin kuin tuo edellinen.


Muistan kyllä vieläkin, että tuo puuvillan ompelu ei vaan ole mun juttu, koska en ole tarpeeksi tarkka leikkaaja saati ompelija, eikä joustamaton kangas annan yhtään anteeksi. Tämäkään ei välttämättä kestä lähempää tarkastelua, mutta tässä se kuitenkin nyt on ja se on sopivat nyt.


Takki on vieläkin aika pitkä, vaikka Aava on kasvanut varmasti pituuttakin syksystä reilusti. Kaavana oli ehkä joku lintunen (?) Ottobresta. Vuorena on tikkikangas, enkä enää edes muista, että oliko siinä ihan ohut vanukin.


Kuvat on otettu jo aiemmin, kun täällä oli vielä lunta ja kun Aavalla oli komea nirhauma silmän alla, kun Veeti sohaisi siihen "miekalla" eli puukepillä. Onni onnettomuudessa, että osui silmän alle, eikä silmään!


Pääasia, että Aava tykkää takista. Vaikka tuo kai nyt tykkää nykyään ihan kaikesta, mitä teen tai ostan sille. Toistaiseksi ainakin vielä kiitollisessa iässä äitin ompeluille :)


14 kommenttia:

 1. Onpa söpö! Sekä takki että tyttö :)

  VastaaPoista
 2. Ihana takki Aavalla! Tuo on kyllä niin tuttu tunne kun joku ompelus menee ihan pieleen, onneks tuli liian iso eikä liian pieni tuosta takista! :D

  VastaaPoista
 3. Nätti takki ja kaunis tyttö. :-)

  VastaaPoista
 4. Ihana takki! :)

  Millon teidän keskimmäinen on syntynyt? Mietin kun näin instassa tuon potkuttelukuvan että osaiskohan tuo meidän 2v 4kk jo potkia, hän vaan tuntuu jotenkin nii pieneltä vielä että ei välttämättä aivan vielä hoksaa.

  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aava on nyt 2v7kk mutta potkutteli jo koko viime kesän! Ehdottomasti kannattaa hommata potkupyörä 😊

   Poista
 5. Mistä teidän potkupyörä on hankittu? Minkä hintaisia niitä on?
  Tuossa ainakin näyttää olevan sopivan pienet renkaat!:)
  Apua, Mistähän sitä aloittain :D

  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pyörä on Puky merkkinen ja se pieni koko (M) ja menee Aavalle vielä tämän kesän. Aava on jotain alle metrin mittainen ja pitkäjalkainen. Meidän pyörä on tilattu PIkkusiilestä, Ipanaiselta saa myös. Käytettyä on turha metsästää, ne maksaa melkein saman verran kuin uusi. Tuossa on myös kätevä kun on matala tuo keskikohta, että lapsi saa siihen jalat kovassa kyydissä ja päälle on helppo päästä kun ei ole tankoa edessä. Meet vaan sekaisin jos alat katteleen muitakin merkkejä ;)

   Poista
 6. Ihana takki <3 Tosi kivan mallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämmönen hempeä värimaailma kyllä sopii tuohon malliin.

   Poista