keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Pääjuttuja

Tilasin jokin aika sitten läjän silityskalvoja tuolta merten takaa ja viime viikolla sain ne vihdoin käsiini. Odottelen tässä Silhouet Portrait leikkuria, joten tein testiversion leikkaamalla kalvon ihan saksilla ja silittämällä Veetin pipoon. Tästä tuli aika hauska ja Veetikin tuntui tykkäävän, koska kysyi, että saisiko jättää pipon heti päähän. Muutamalla kaverilla tuo leikkuri jo on ja innolla odottelen, että milloin pääsen omaani opettelemaan.


Veeti alkaa olla jonkun ajan päästä siinä iässä, että pitää alkaa minunkin vähän katsoa, että mitä sille päälle laittaa eikä varmasti itsekään huoli enää kaikkia lapsellisimpia kankaita. Silityskalvoilla pystyy kuitenkin tekemään vaikka mitä kuvioita ja tekstejä tylsää vaatetta piristämään. Ja ehkä miehellekin kelpaisi ;) Ajattelin hyödyntää leikkuria ja kalvoja myös pipomyynnissä, kunhan keksin jotain kivaa tekstiä. Kuvat pitää tietty piirtää itse tai maksaa lisenssikuvat, joten pitää vähän katsella, että löytyisikö kivoja kuvia valmiiksi, koska en ole mikään kamalan taitava piirtäjä :D


Aavalle puolestaan ompelin ulkokäyttöön tämmöisen rusettipannan. Laitan Aavan tukan aika usein tuommoiselle korkealle ponnarille ja esimerkiksi kauppaan lähtiessä se pitää sitten ottaa pois pipon alta painamasta. Pannan voi laittaa päähän, vaikka pompula olisikin päässä ja se kuitenkin suojaa sen verran korvia, mitä nyt autosta kauppaan kävellessä tarviikaan suojata.


Raitakangas oli ehkä hieman liian löysää ja rusetti ei tahdo pysyä jämäkkänä. Pitää ehkä tehdä näitä muissakin väreissä ja vahvemmasta kankaasta!


Tuosta Pompin puuvillapaidasta on muuten tullut Aavan lemppari ja jos Aavalta kysytään, valitaan se aina kaapista päälle. Nyt jännitän, että lähteekö nuo kivat siniset tussitahrat pois pesussa...

Kokelin myös Aavalle sisäkäyttöön tätä Aavan vauva-ajan pantaa, että antaisiko olla päässä jos tekisin tämmöisiä muutaman. Tässä on aika pieni tuo rusetti kun pää on jo niin paljon isompi. Pantojen avulla saisi ylimääräiset haituvat pysymään poissa silmiltä ja ne olisivat kivan näköisiä :)Antaako teillä tytöt pitää pantoja päässä?

6 kommenttia:

 1. Kaunis tuo panta isolla rusetilla sekä tyttö myös. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva tuo Aavan rusettipanta. Meillä nuoremmalla tytöllä on aina ollu pitkä tukka,mutta mitään lettejä tai pinnejä siihen ei oo saanu pistää. Viime syksynä yhtäkkiä "muutti mielensä" ja halusi ettei etutukkaa leikata. Siitä lähtien joka aamu on laitettu hiukset ja se on niin kivaa äitistäkin :) ja tyttö täytti siis 5v syksyllä. En halunnu pakottaa mihinkään aikasemmin vaikka ittiä harmitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi Aavalle saa laittaa ponnareita ja pinnejäkin! Toki ne aina valahtaa luikkaasta tukasta pois ja nykyisin saa laittaa myös lettejä. Siis jos ehtii siinä viidessä minsassa minkä se malttaa olla paikoillaan :D

   Poista
 3. Pienempi ei anna pitää pantaa, mutta viisveelle alkaa nämä hienostelujutut olla jo tosi tärkeitä. Mallailee peilin edessä ja "more is more" taitaa olla hänen juttunsa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin nyt pienempi on alkanut repiä kaikkia päästä pois pipot mukaan lukien! Pakko alkaa ommella nauhallisia versioita. Harmi, sillä erilaiset pannat ois niin kauniita :)

   Poista