perjantai 22. huhtikuuta 2016

Kevät- ja kesäkenkäjuttuja

Se, minkälaisia kenkiä ja kuinka paljon yksi lapsi tarvitsee eri vuodenaikoihin, on vieläkin mulle hieman mysteeri ja huomaan miettiväni samaa asiaa joka vuosi uudelleen. Kokosin kuitenkin tähän nyt meidän tyttöjen kevät/kesäkenkiä, koska Veetin osalta homma ei ole vielä valmis :)

Aavalla on tällä hetkellä käytössä kumppareiden lisäksi myös Reimän Wetter välikausikengät viime vuodelta, mutta ne eivät ole kuvassa. Vanhat kettusaappaat olivat jääneet pieneksi, niin ostin Prismasta sunnuntaina uudet Tretornin saappaat. Saappaita on muuten tosi vaikea löytää kivan näköisiä jos ei halua tilata netistä! Suomen kesässä ja keväässä niitä kuitenkin käytetään tosi paljon niin suotavaa olisi, että ne olisivat myös kivan näköiset. Nämä menivät seulasta läpi.


Jokapäiväiseen menoon on Puman tarralenkkarit sekä kuumemille keleille Crocsit. Nuo tilasin Crocsin  alesta silloin talvella ja vasta paketin saapuessani huomasin, että niissä on järkyttävät vilkkuvalot! No, Aava oli onnellinen ja kengät olivat halvat, joten pidettiin ne silti. Siistimpään menoon (sekä hieman kosteammalle kelille) meillä on Kavatin Koppomit, jotka satuin saamaan cdon.com:sta alle puoleen hintaan kun sattui hyvät alekoodit tuossa pääsiäisen aikaan. Lisäksi on hennesin ihanat perhossandaalit. Mietin vielä, että ostaisinko jotkut edulliset kympin kangaskengät tuohon kaveriksi vai mennäänkö näillä.


Puman lenkkarit löytyivät muuten myös Prismasta ja hintakin oli kohtuullinen! Zalandolta tilaamani Niken lenkkarit olivat Aavalle liian suuret ja myin ne samantien eteenpäin.Viialle meillä on myös Prisman alesta ostetut Eccon ensiaskelkengät, missä on tarpeeksi joustava pohja, eikä semmoinen jäykkä kuin minusta Aavan Kavatin ensiaskelkengissä oli. Lisäksi Helsingin reissulta löysin Ipanaiselta Puman tennarit myös Viialle. Kummatkin ovat kokoa 21 ja tällä hetkellä kasvunvaraa on 1,5cm eli kesällä varmasti ihan hyvät.


Pitää katsoa jos on kovin kuuma kesä, että ostanko sitten jotkut sandaalit, mutta viime vuoden kesään pettyneenä en kyllä osta semmoisia etukäteen!


Minkälaisia kenkiä teillä on taaperoille? Entä Veetin ikäisille lapsille?

Veetille on tällä hetkellä lenkkarit sekä halppisconssit. Tarkoitus olisi vielä ostaa jotkut kangaskengät tai Crocsit. Viime kesänä meillä oli feikkicrocsit, mutta kumpikaan lapsi ei voinut pitää niitä kun ne hankasivat. Siksi ostin tänä vuonna Aavallekin aidot. Veeti piti paljon Beaversin kangastossuja, semmoisia Vans-tyyppisiä kun löydettiin ne sattumalta vitosella Prisman alesta.

*sis. mainoslinkin

2 kommenttia:

 1. Meillä ostetaan kevät/kesä/syksy ajaksi aina goretex lenkkarit, kumpparit kevyet lenkkarit ja jotku sandaalit/crocsit. Meillä on aina ollut Superfitin goretexit niin välikausi kuin talvikenkinä. Viime kesänä oli lisäksi adidaksen dragon lenkkarit, oli ihanan kevyet ja tarpeeksi kapeat meille. On hankala löytää sopivia kenkiä kun pojalla on niin kapea jalka. Tästä syystä päädytänkin aina ostamaan superfittiä, koska ollaan todettu ne kapeaksi ja mukavan joustaviksi kengiksi. Kumppareina myös crocsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lapsilla aika pullea tai semmoinen rintava jalka ja siksi on puolestaan vaikea ollut löytää esim talvikenkiä, missä on tarpeeksi tilaa. Viime kesänä meilläkin oli vikingin kesägoret, mutta nyt en ostanut goreja ollenkaan kun ollaan kesä kotona ja tarvittaessa voi laittaa saappaat jos aamulla esim on märkään.

   Crocsin kumppareita ei myöskään olla voitu pitää kun niitä ei saa lapset jalkaan tai jalasta pois kun se nilkka on niin kapea :/

   Poista