lauantai 23. tammikuuta 2016

Tylsän puuron piristys


Meillä syödään useana aamuna kaurapuuroa tai nykyisin "uutuutena" neljän viljan puuroa. Lapset aina protestoivat puuroa vastaan isoäänisesti, mutta yleensä syövät kuitenkin kiltisti isot annokset. Puuron päälle meillä laitetaan hilloa tai voita ja koivusokeria. Harmi, kun Kärkkäiseltä ei enää saanutkaan tuota koivusokeria! Se olisi vähän terveellisempi vaihtoehto normisokerille ja maistui hyvälle.

Jokin aika sitten keksi tuunata kaurapuuroa hieman ja tämä omenainen versio on meidän lasten suosikki. Puuro keitetään muuten normaalisti, mutta raastan sekaan omenaa sekä maustan puuroa aidolla vaniljalla sekä kanelilla. Olen ostanut tuota kanelia, jossa on matala kumariinipitoisuus, kun en siihen hätään löytänyt sitä, jossa sitä ei ole ollenkaan. Raastetta kannattaa raastaa parin omenan verran, että myös puuron päälle saa raastesilmän :) 


Omenaraasteen voi lisätä jo keittovaiheessa tai vasta sitten, kun puuro on keitetty jo. Hyvää tulee kummallakin tavalla. Tätä puuroa lapset ainakin meillä syövät tosi hyvällä ruokahalulla ja haluavat yleensä lisää. Tämmöisiä pieniä jippoja kun keksisi enemmänkin niin saisi pienellä vaivalla tylsästä aamupalasta paljon paremmin lasten suihin uppoavaa.

Oletteko koskaan kokeilleet? Onko teillä vastaavia kaurapuuroniksejä?

13 kommenttia:

  1. Kiitti, täytyypä testata, omaan puuroon 😊

    VastaaPoista
  2. Toihan on aikuisellekkin kiva vaihto ehto. Olen sun blogissa ekaa kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos kävisit kylässä Aurinkokujajallakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo miksei sopisi aikuisellekin :) Itse syön puuron mielellään suolaisena voin/raejuuston kanssa.

      Poista
  3. Meillä tuunataan! Omena-kanelin lisäksi meillä on luumu-päärynää, päärynä-puolukkaa ja tietenkin ihan vain pakasteesta mustikoita, mansikoita tai vadelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päärynöitä voiskin kokeilla, lapset tykkää niistä tosi paljon!

      Poista
  4. Soijamaitoon tehty.maistuu hiukan vaniljaiselle.tai ihan tavalliseen maitoon ni aina uppoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soijamaitoon tehtynä Viiakin voisi syödä samaa, en olekaan muuten koskaan tehnyt kaurapuuroa maitoon!

      Poista
  5. Voihan siihen puuron päälle tai sekaan laittaa ihan mitä mieleen tulee. Marjoja, mehukeittoa, soppaa, raejuustoa, hedelmäpaloja, hedelmäsosetta. Ja kaappiin vaihteluksi kaurapuuron lisäksi neljänviljanpuuroa, ruispuuroa, mannapuuroa, riisihiutalepuuroa. Ei varmasti kyllästy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kai se onkin kun ei koskaan tuu mieleen mitään :D Raejuustolla syön ite puuroni ja kun itse en tykkää makeasta puurosta juurikaan, niin ei sitten jotenkin muka osaa laittaa lapsillekaan muuta kuin sitä peruspuuroa. Pitää ottaa ryhtiliike ja alkaa käyttää enemmän hedelmiä ja marjoja. Nuo ei tykkää maitopuuroista, jotka ois itelle herkkua, niin en oo niitä jaksanut keittää :/ Ehkä vielä joku päivä innostunuta. Ois ihana ku vois tehdä manna- ja riisipuuroakin useammin!

      Poista
  6. Omena passaa kyllä tosi hyvin kaurapuuroon. Joskus syksyllä laitoin pojan puuroon ku omppuja oli yllin kyllin mut sitten se unohtui. Kiitos muistutuksesta! Teen yleensä kaurapuuron maitoon tai maito-vesiseokseen ihan vaan siksi että maistuu paremmalle. Nyt ostin kaura+ruis-hiutaleita, joista tuli ihanaa puuroa maitoon keitettynä.
    Mistä oot ostanut tuota kanelia?

    VastaaPoista