tiistai 19. tammikuuta 2016

Back to life!

Terveisiä elävien kirjoista! Blogihiljaisuuden syynä on ollut siis mikäpä muukaan kuin armoton sairastelu. Viime viikon perjantaina sairastuttiin molemmat miehen kanssa silmätulehdukseen. Lauantaina oma pärstäni näytti näinkin nätiltä. Voin sanoa, että tämä tulee toivottavasti olemaan koko blogihistorian kamalin selfie, jonka täällä julkaisen! Tuommoinen "kevyt" turvotus luomessa joko silmätippojen tai tulehduksen ansiosta. Onneksi tuo alkoi jo sunnuntaina näyttämään normaalilta. Luonnollisesti pysyin vaan kotona tuon silmäni kanssa :D


Noh, sitten kun tulehdus alkoi pikkuhiljaa väistyä, alkoi kuumeilu tiistaina. Kaksi iltaa tärisin peiton alla sohvalla ja yritin antaa kuumeen nousta, jotta tauti lähtisi. Äitini on saanut iskostettua minulle sellaisen ajatusmallin, että jos antaa kuumeen nousta, niin se polttaa pöpön pois ja paranee nopeammin. Jos taas vetelee nappia naamaan, niin kuume vaan siirtyy. En tiedä onko tässä perää, mutta itsellä yleensä kuume lähtee pois jos ensin antaa sen nousta niin korkealle kuin on noustakseen.


No, tämä kuume oli selvästi eri mieltä. Vaikka kuin paleli ja tuntui, että on todella sairas niin mittari saattoi näyttää hurjat 37,3! Tiistaina ja keskiviikkona sain huippulukemat 37,9 eli ei mikään superkova kuume. Torstain ja perjantain söin sitten särkylääkettä, että jaksoin päivät lasten kanssa. Parina ekana päivänä kun kuume tuli vasta illalla. Särkylääke vaikutti tasan neljä tuntia ja aina sen jälkeen palelu alkoi uudelleen. Mies oli viikonlopun töissä, joten ajettiin perjantaina mun kotiin, että mummu voisi hoitaa lapsia, jos mun olo huononisi.


Lauantaina pääätin, että nyt annan sen kuumeen taas nousta jos on noustakseen ja nousihan se, sillä kuuden tunnin järkyttävän horkan ja palelun päätteeksi kuumetta oli 39,5. Siinä vaiheessa oli pakko ottaa särkylääke. Sunnuntaina kuume seilasi 37,5-38,5 välillä, mutta olo oli jo vähän parempi.

Maanantaina soitin paikalliseen terveyskeskukseen ja kävin otattamassa nielunäytteen ja tulehdusarvot eli crp:n, joka olikin todella korkea 139, vaikka kuumettakaan ei enää maanantaina ollut. Nyt on lääkekuuri päällä ja torstaina käyn ottamassa kontrollissa uudet arvot, että onko lääkkeet purrut. Voin sanoa, että kuuden kuumepäivän jälkeen olo oli aika heikko. Välillä en uskaltanut edes Viian pyllyä pestä, kun pelkäsin että nousevan kuumeen aiheuttamassa horkassa tiputan tai voimat loppuvat kesken. Mummulan sohvatyynyyn on varmaan kulunut viikonlopun aikana mun takapuolen kuva :D Mutta on se edelleenkin onni, että on paikka mihin voi mennä lasten kanssa sairaanakin, että ei tarvitse jaksaa pyörittää sitä arkea yksin tuossa kunnossa. Kiitos vielä äiti! <3

Tänään pääsin ripsihuoltoon ja voi vitsi miten hyvää teki poistua kotoa. Hurjana kävin myös postissa ja ärrällä hakemassa paketteja. Crocsin tilaus tuli ja mun kengät olivat jopa sopivia :)


Aava yskii edelleen ja nenä vähän vuotaa. Aavalla menee aina kaikki flunssat yskäksi, toisin kuin vaikka Veetillä. Ai niin ja ehdittiinhän me käydä tosiaan torstaina Viiankin kanssa terveyskeskuksessa, koska se meidän silmätulehdus tarttui myös Viialle. Nyt silmätulehduksen lisäksi tuo pienin on ihan limainen ja yskäinen ja tänään oli kuumettakin, vaikka muina päivinä lämpö on ollut suunnilleen normaali. Jos ei nyt huomenna tule sen kummempaa suunnan huonontumista, niin pyydän, että jos katsoisivat torstaina samalla sitten Viiankin kun ottavat multa sen serpin.

Viikonloppuna Viian yöt meni tosi huonosti ja itkeskeli vähän väliä, vaikka yritettiin antaa särkylääkettä. Helpommin muuten sanottu kuin tehty kun lapsi ei suostu ottaan ruiskua suuhun eikä meillä tietenkään mitään suppoja ollut kun nuo muut on ollut niin lääkkeen persoja. Viime yö meni tosi hyvin, vaikka Viia on nyt paljon räkäisempi kuin viikonloppuna. Ehkä se tuttu ja turvallinen sänky kuitenkin rauhoittaa tai jotain.


Kuvituksena tänä vuonna kudotut villasukat, koska kuumeessahan villasukat ovat ihan ehdoton varustus! Löysin tämän kivan kuvion joskus Pinterestistä ja malli sopisi vielä paremmin ohuelle langalle. Nämä ovat kuitenkin seiskaveikkaa ja varressa silmukoita 48, mikä riitti mun käsialalla juuri ja juuri kirjoneuleeseen. Tämä malli kävisi muuten hyvin miehellekin, jos ei aina jaksa tehdä perus raitaa tai yksiväristä. Mallin löydä mun pinterestistä.

11 kommenttia:

  1. Oijoi, hurja kuva! Paranemisia teille! Meillä poika on ollut tänään kuumeessa eka kertaa eläissään, toivottavasti helpottaa nopsaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko siellä on parannuttu?? Hyvä tuuri teillä, jos nyt vasta eka kuume! :)

      Poista
  2. Hurjassa kunnossa kyllä tuo silmä! Toivottavasti lapsetkin parantuu mahollisimman pian ja sun antibiootit on tehonnu. Meilläki sairastetaan, mulla ja kuopuksella armoton flunssa, pikkusella jäi eilen neuvolassaki rokotteet saamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulehdusarvot hyvin laskussa, mutta Viia rukka on aika tukkonen. Ottivat tänään samalla siltäkin varalta crp:n, mutta toistaiseksi oli ihan normaali. Toivottavasti teilläkin parannutaan kohta!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Nätti vai mitä? :D Nyt jo naurattaa, lauantai-aamuna ei :)

      Poista
  4. Tervetuloa takaisin elävien kirjoihin. Johan sitä onkin tullut sairasteltua. TOdella kurjaa. Kauniit nuo neulomasi sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkäsin itsekin tuosta mallista, yksinkertaisen tyylikäs :)

      Poista
  5. Kiva että ootte taas elävien kirjoissa! Johan sitä uutta postausta ootettiinki:)

    Mikä novitan lanka olisi hyvä lasten tuubihuiviin? Ja minkä kokoiset puikot? Oon niin onneton näiden lankajuttujen kans, mutta neuloa kyllä osaan kunhan tiedän mikä lanka, puikot ja silmukkamäärän :D (se huivi mistä aikuisten versio pehmo langasta)

    Annu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että siellä on odotettu :) Mää tekisin varmaan Novitan Hileestä tai tuosta pehmosta. Myös Isoveli voisi toimia, mutta ei oo niin pehmeää. Osta vaikka sitä Pehmoa ja esim kasin puikoilla teet pikkupätkän niin näät nopsaa onko liian kapeeta/leveää. Vähennä vaikka muutamia silmukoita siitä aikuisten versiosta. jokaisella on niin eri käsiala, että vaikea sanoa suorilta tietämättä. Mutta tosiaan tee sillä mun ohjeella, mutta vähennä vähän ja kun oot pari riviä neulonu niin se leveys alkaa hahmottua.

      Poista
    2. Kiitos nopeasta vastauksesta ja ohjeista! :) pyörittelin jo tänään lankoja kaupassa ja tulin siihen tulokseen että kysyn neuvoa ettei rahat mene ihan hukkaan jos lanka on vääränlaista :)

      Annu

      Poista