perjantai 6. marraskuuta 2015

Merinoa sisaruksille

Sain vihdoin ja viimein valmiiksi kummankin tytön merinovillahaalarit. Kankaan ostin jo jokin aika sitten ja Viian haalari on ollut valmiina jo tovin ja sitä on ahkerasti jo käytettykin. Vasta viikonloppuna sain kuitenkin Aavan haalarin valmiiksi ja jopa kuvattua sen. Ihanat sydänmerinot on ostettu Pehemiältä!


Kummankin tytön haalari on tehty Villikon kaavalla. Viian koossa 74cm ja Aavalle muokkasin isointa kokoa (olikohan 86 vai 92) isommaksi. Lahkeisiin ja hihoihin tuli näemmä reilusti kasvunvaraa, mutta niska-haara on melko passeli. No ei ainakaan vilku pakkasella nilkat ja ranteet!Viialla ollaan käytetty villahaalaria windfleecen alla kun ollaan kannettu liinassa tai repussa ulkona, sekä toppapussissa kun oli pakkasia. Vaikka ei varmaan tarvisi vielä pikkupakkasilla edes laittaa untuvapussiin villaa. Kuitenkin tuntuu niin "karulta" laittaa lapsi pakkaseen pelkillä sisävaatteilla, pipolla ja hanskoilla.


Tarkoitus on tehdä vielä jämäpaloista Viialle ehkä leggarit sekä kaikille kypärälakit. Veetin merinovillainen jäi hieman pieneksi ja Viialla ei vielä merinovillaista olekaan. Veetin lakkiin mulla on harmaata, en siis aio tehdä vaaleanpunaisesta sydänkankaasta sitä :)


Ja katsokaapa mitkä ihanat saappaat löysin Aavalle Kärkkäiseltä kun etsin uusia niiden heti hajonneiden Cirafin saappaiden tilalle!


Viian haalarista tuli passeli, mutta menee varmasti kuitenkin pitkästi päälle, kun merino joustaa aika hyvin. Veetin äitiyspakkauksen villahaalari on meillä jemmassa, että tästä voi siirtyä sitten suoraan siihen, kun jää pieneksi. Nämä taitavatkin olla ainoat meidän tyttöjen samisteluvaatteet tällä hetkellä! Eikun ei olekaan, tein ompeluleirillä samasta kankaasta Aavalle paidan ja Viialle mekkobodyn ja ne on tulossa kohta blogiin astikin :)


Tykkään itsekin pitää merinovillaisia vaatteita, joten se oli luonnollinen valinta myös tyttöjen haalareihin. Lisäksi tuo merino on notkeampaa ja pehmeämpää kuin useat kaupassa myytävät lasten haalarit. Kyllä tässä myös pienen säästön sai aikaiseksi kun kankaat kahteen haalariin maksoivat noin nelisenkymmentä euroa ja lopusta saa sitten kuitenkin vielä tehtyä vaikka sen kypärälakin tai housut Viialle.


Ensi vuodeksi Aavalla onkin sitten jemmassa Ruskovillan villahaalari, jonka ostin kirpparilta Veetille viime talvena. Viia saa sitten joskus periä Aavan kamppeet :)
Mitä teillä käytetään kovilla pakkasilla välikerroksena päivävaatteiden lisäksi? Villaa vai fleeceä ja onko jotain luottomerkkiä?

11 kommenttia:

 1. Enimmäkseen itsetehtyä villaista ja lisäksi fleecehousuja, jotka on itseasiassa myös itsetehtyjä. Kaikki kaupan välivaatteet on ihan huomaamatta lähteneet kiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkin oon tehnyt Veetille pari talvea sitten ihan paidat ja housun fleecestä. Pistin nyt kirpparille ja meni heti :)

   Poista
  2. Äidin neulomat villahousu+takki- yhdistelmät 120cm ja 80cm meni mulla kans heti ekana päivänä :)

   Poista
  3. Mullakin ois muuten niitä, mut en oo raskinut myydä vaikka hittoako niitä tuolla kaapissakaan säilöö :D

   Poista
  4. Hillonnut minäki niitä olen mutta nyt päätin ettei siinä ole mitään järkeä :)

   Poista
 2. Villaa suosin, fleeceä vältän mutta kyllä sitä jonkunverran meiltä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Veetillä fleecehaalari, kun sattui kahdella eurolla löytymään :D Harvoin tuolla talvella on siinä Rodinin lämpimässä haalarissa kuuma niin en viittinyt alkaa tekeen sit enää sillekin.

   Poista
  2. Mä tänään hypistelin kärällä kivat(?) villasilkki- vaatteita. Paidat oli 21,90 ja housut 19,90 niin kovin isossa koossa ei kannata kyllä ite enää tehdä ellei sit just merinosta halua.

   Poista
  3. Oo kuulostaa ihanilta! Name itiltäkin on tullut noita villavaatteita. Pienet koot tosiaan on vielä edullista tehdä ite mutta isoja kyllä ei! Paitsi mun aikuisten kerraston ovh oli satasen luokkaa että siinä kyllä kantsii jo ite ommella :)

   Poista
  4. Joo, niitäkin mä tunnustelin :) Taitaa villa tehä paluuta kun niin monella merkillä taas on. Metri harmaata merinoa on vielä ja mietin että mitäs mää siitä..

   Poista