maanantai 23. marraskuuta 2015

DIY Gugguu = 70e säästöä!

Esitellessäni tyttöjen talvivaatteita mietin, että millä asustaisin tuon Aavan Molokidsin melko värikkään Rainbow-haalarin. Joku vinkkasi, että siihen sopii hyvin Gugguun pipo ja huivi. Kävin kurkkimassa verkkokaupasta tuota settiä ja olihan se ihana. Ihan niin ihana kuin muistelinkin ja jostain syystä lämpenin myös tuolle burgundyn värillekin. Mutta se hinta! Karkeasti noin 80e tuo setti yhteensä jos haluaisi myös huivin pipon lisäksi. Hieman tyyris jos vertaa siihen, että on maksanut haalarista vaikkapa sen satasen ja pelkät asusteet (ilman hanskoja) maksaisi melkein saman verran.


Hylkäsin sitten ajatuksen, vaikka tuo pipo onkin täydellinen. Meillä kun on mustana se hieman vastaava Fredrikson, joka tosin oli vielä iso. Ajattelin, että voisin tehdä samantyylisen setin itsekin ja säästää pitkän pennin. Mutta mistä löytyisi sopivaa lankaa, joka sopisi haalarin väreihin?


Tässä asiassa kävi tuuri, sillä meidän paikallinen Löytöpala lopettaa ja sieltä poistomyynnistä ostin kolme kerää Novitan Keloa. Hintaa jäi noin kymmenen euroa muistaakseni.


Sitten netistä katselemaan sopivaa virkatun pipon kaavaa ja käytin sitten Ravelrystä löytämääni korvaläpällisen pipon kaavaa. EDIT Linkki ohjeeseen on tässä, mutta vaatii tunnukset ravelryyn!Sillä sitten yrittämään ja näytti, että piposta tulee valtavan iso. Laitoin kuitenkin fleeecen väliin ja nyt näyttää ennemminkin siltä, että jäi niskasta hieman liian matalaksi! Pitänee ehkä tehdä sinne vielä muutama rivi silmukoita, niin peittää paremmin.


Samasta langasta tein sitten tupsut Gugguu-tyyliin tuonne pipon päälle. Koska lankaa jäi, tein vielä huivin. Huivi on tehty tällä ohjeella, mutta tehty tuubimaiseksi.


Fleecevuori oli vissiin vähän sitten pipoa matalampi, eikä tuo istu päänpäältä niin hyvin kuin haluaisin, mutta jospa se nyt menettelee, kun en jaksais alkaa uutta vuortakaan ainakaan tähän hätään laittaa.Ihan riittävän lähellä on tuota haalarin raitaa tuo langan sävy. Näin jos ei laske omalle työlle ollenkaan palkkaa eikä fleecelle, joka löytyi kaapista, niin säästöä kertyi se noin seitsemisenkymppiä. Ihan kiva säästö vai mitä? Eikä tule jokatoisella vastaan ;)


Ps. Muistakaa osallistua edellisen postauksen arvontaan!

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mä en muuten tarvinu kyllä tunnuksia että sain ton ohjeen auki :)

   Poista
  2. OKei, eli tarttee tunnukset että sen pääsee lataan mut saa auki jos joku muu linkkaa :)

   Poista
 2. Tosi hieno! Voi kun osaisin itsekin käsitöitä!

  VastaaPoista
 3. Hieno setti tuli ja edullisesti!

  VastaaPoista
 4. Kaunis pipo!! Nuo "tupsut" on vallan suloiset :)

  VastaaPoista
 5. tää on vaan niin hieno setti =) mä en yleensä laske omalle työlle hintaa, jos omille lapsille teen-koska neulominen on mun harrastus =) http://kippurallaaa.blogspot.fi/2014/01/neulottua-keltainen-tupsupipo.html tuossa on mun versio vuoden 2013 lopulta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tuo sunkin! Helmineule sopis kans muuten hyvin tämmöseen!

   Poista
 6. Ihanat <3 tekisitkös tilauksesta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne maksais tilauksesta tehtynä varmaan saman verran ku kaupasta ostettuna :D

   Poista
 7. Tää on niinupee, miten mä ikinä opin tota... Ootko tehny tosta suomalaisia ohjeita?🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje ei ole mun, mutta virkattujen pipojen ohjeita löytyy paljon suomeksikin! Esimerkiksi tällä ohjeella voisi tehdä kun jättää nuo lumiukkonaamat pois http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7281&cid=11 :D

   Poista