perjantai 17. huhtikuuta 2015

Vaatepläjäys

Aiemmin mainitsin, että blogissa on ollut hiljaisempaa ompelusten osalta, vaikka niitä on kyllä valmistunut. Tässä siis iso pläjäys vaatteita, mitkä ovat valmistuneet viime aikoina. Sovituskuvia näistä ei valitettavasti ole kun on ollut niin ankean harmaat ilmat iltapäivisin.

Kankaiden yöstä Kestovaippakaupasta tilattu violetti kangas kaipasi jotain pientä jujua, joten kaivoin pitkästä aikaa kangasvärin esille ja tein kontaktimuovista sabluunan, jolla painoin pisaroita valmiiksi leikatuille mekon paloille. Pieni ylimääräinen piste pääsi etukappaleelle tulemaan :/ Kaavana mekossa on muistaakseni Giant Apple suurennettuna koosa 74 tai 80 kun mulla ei lehteä itsellä ole. Hihat piirsin itse ja muoto on semmoinen puolikuu.

Ärsyttävää, kun juuri pari viikkoa sitten hehkutin ompeluryhmässä, että osaan nykyään säätää saumurin rullapäärmeelle ilman ohjekirjaa niin nyt ei onnistunut sitten ei millään! En tiedä johtuiko siitä, että vaihdoin mustat langat koneeseen vai oliko planeettojen asento väärä vai mikä mättäsi. Tunnin varmaan tappelin ja lopulta ompelin reunat tiheällä siksakilla ompelukoneella.



Onnistuihan se noinkin, vaikka ihan niin kivat ei tällä tavalla tullut. Muuten tykkään tosi paljon tuon tyyppisistä hihoista!


Kaapissa on marinoitunut tämä Verson puodin sarka (vai lankku?) jo melko kauan enkä enää muista mistä tämän olen ostanut. Ehkä viime syksyn ompeluleirillä joltakin? Tein siitä Aavalle tämmöiset haaremihousut taskulla ja vauvalle myös housut, joista en ottanut kuvaa kun haarakiila on niin vinossa kuin olla ja voi! Pakko varmaan purkaa, vaikka kiinnostaa miinus viisi. Onneksi näistä Aavan housuista tuli kivat ja sopivan kokoiset, vaikka näyttivät jotenkin valtavan isoilta. Kaava on sama kuin näissä.


Vauvallekin on valmistunut kesäksi jotain pientä. Tähän mekkoon käytin samoja virta-kankaan jämäpaloja mitä Aavan housun taskuun. Kaavana Speedygirl oliko 56 vai 62.


Vauva sai Aavan kanssa samisteluhousut. Kaava on piirretty Lindexin puuvillahousuista ja koko taisi olla 62cm. Tämmöiset ohuet puuvillavaatteet ovat varmaan ihan käteviä ihan pienillä kesällä, koska suojaavat herkkää ihoa olematta kuitenkaan liian kuumia.


Vauva on saanut myös pari jumpsuitia lisää. Tuon Maijat-jumpparin taisin jo esitellä täällä, mutta kaksi muuta ovat uusia. Keskimmäinen on fuksiaa Metsolan Dots-kangasta, joka kuvassa näyttää ihan punaiselta. Vasemmalla on puolestaan Verson puodin Taimia, jota ostin kerran kakkoslaatuisena edullisesti ja tein siitä ensin itselle imetystopin, josta kuvaa tulossa myöhemmin.


Kaavana haalareissa on villikko, mikäpä muukaan. Koot ovat 56cm ja 62cm. Kuvakulma on hieman huono, kun haalarit näyttävät kamalan leveiltä näissä, vaikka oikeasti tämä kaava on aika sopusuhtainen. Kaikkiin lisäsin resorit lahkeisiin ja napituksen eteen. Uskaltauduin käyttämään ensimmäistä kertaa myös pitsivetskaria, joka sattui löytymään kaapista sopivankokoisena.


Vauva on saanut myös hupparin tuosta samaisesta dots-kankaasta. Kaavana Panda koossa 62cm.


En vuorittanut huppua, joten peitin hupun saumaa tuommoisella pitsinauhalla.


Lisäksi olen joskus kauan sitten ommellut kaksi melko epäonnistunutta bodya. Alla oleva on oma kaavasovellus, joka ei mennyt ihan nappiin. Päällimäiseen taas laitoin alemman nepparin vähän tyhmään kohtaan, mutta ehkä nämä ovat päällä ihan ok, kun pahimmat rutut ei näy :)


Veetikin sai pitkästä aikaa perusvaatetta. Vinovetskarinen huppari on Huntsman-kaavalla tehty ja kankaat on Noshilta. Tuo harmaa on semmoista ihanan ohkaista jc:tä, niin ei tule kesälläkään liian kuuma.


Tämä kaksiväripaita puolestaa on tehty kangaskaapin jämäpaloista. Punaisen olen ostanut Veetin pipoon ja sininen on vanhasta paidastani. Tämmöinen tee se itse-Polarn o Pyret :) Kaavana Raide. Ja päätin juuri, että en ihan heti ala ompelemaan paitaa raitakankaasta, kun saan aina tuon alareunan menemään niin, että raidat ei täsmää ja helma näyttää kierolta!


Semmoinen vaatepläjäys tuli tällä kertaa! 

7 kommenttia:

  1. Aivan ihania! Varsinkin tuo Taimi-jumppis <3 Varmaan munkin täytyy sille typykälle saada jotain tehdä, että saa pientä ja söpöä värkätä. Samalla sais näppärästi tuhottua tyttökankaiden jämäpaloja. Millos ne imetystopit tulee nähtäväksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna mennä vaan! :) Imetyspaidat ei näytä kovin miltään hengarilla kuvattuna ja vielä vähemmän tämän mahan kans, mutta laitan ens viikolla pari kuvaa :D

      Poista
  2. Ihania!! Nuo pikku jumpsuitit on kyllä superherttaset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuitenkin tulee valtava hellekesä, että niille ei oo yhtään käyttöä :D

      Poista
  3. Tosi kivoja! Pakko kopioida varmaan tuota pisaramekkoa, ihan superkiva lopputulos painamalla :) Oliko siulla siis yksi pisarasabloona, mitä siirsit vai nuo kaikki pisarat isommalla sabloonalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli joku viis, kuus pisaraa samalla sabluunalla ja sit sitten siirtelin. Ihan summittain ne siihen tein ja yritin laittaa ne kankaallekin vähän sikin sokin.

      Poista
  4. Ihania vaatteita ja kivoja yksityiskohtia =)

    VastaaPoista