perjantai 24. huhtikuuta 2015

Koko perheen leffailta Helinäkeijun seurassa ja ARVONTA!

Pidettiin viime lauantaina lasten kanssa meidän perheen ensimmäinen yhteinen elokuvailta ikinä! Elokuvana meillä oli tänään ensi iltaan tuleva Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus, jonka saimme hieman etukäteen katseluun.  Elokuvan suositusikäraja on seitsemän vuotta, mutta hyvin pystyi katsomaan myös tuommoisen vajaan viisivuotiaan kanssa, joka ei ole mitenkään erityisen herkkä näiden elokuvien suhteen. Varsinkin kun vanhemmat olivat vieressä. Aavahan nyt ei vielä sen kummemmin ymmärrä noista ohjelmista vaan tapittaa samaa mitä muutkin. Herkut olivatkin varmaan enemmän Aavan mieleen kuin elokuva!


 "Taitava eläintenhoitajakeiju Fawn (äänenä Maria Ylipää) ystävystyy valtavan, mystisen olennon kanssa, jonka nimi on Mikä-mikä-hirviö. Koska Helinä (äänenä Paula Vesala) ja muut keijut eivät ole yhtä varmoja siitä, kuuluuko tämä pelottava otus Keijupoukamaan, he lähettävät Vartijakeijut ottamaan hirviön kiinni. Fawnin täytyy tehdä kaikkensa saadakseen muut keijut luottamaan uuteen, mystiseen ystäväänsä ja pelastamaan sen."Keskittyneet leffan katsojat
Meillä on melko iso kokoelma lasten elokuvia, mutta aika harvoin niitä meillä loppupeleissä katsellaan. Viikolla lapset katsovat telkkaria yleensä vain sen aikaa, kun minä teen töiden jälkeen ruokaa. Tällä saadaan pidettyä se  ärjy-äiti kurissa. Yleensä lapset katsovat tällöin pari tallennettua Ryhmä Hau-jaksoa, tai jotain muuta Pikku-Kakkosen ohjelmaa. Muuten olen yrittänyt, että viikolla telkkaria ei tuijotettaisi koko aikaa vaan se aika käytettäisiin leikkimiseen tai vaikka pihalla olemiseen.


Jos lapset ovat kipeinä, niin silloin olen höllempi ja telkkaria saa katsoa enemmän kuin normaalisti. Myös viikonloppuna varsinkin Veeti saa enemmän katseluaikaa, koska herää usein ensimmäisenä ja menee omatoimisesti olkkariin katsomaan piirrettyjä, jotta muut saavat vielä nukkua. Mitään tiukkaa kuria meillä ei telkkarin katselun suhteen kuitenkaan ole ja minusta on ihan ok, että lapsetkin saavat katsoa piirrettyjä. Itsekin olen niitä lapsena katsonut ja ihan tavallinen aikuinen minusta on ainakin omasta mielestäni tullut.


Mutta kuten aiemmin sanoin, nyt pidettiin ensimmäinen virallinen leffailta ja siihenhän kuuluu tietenkin vähän myös herkkuja. Eihän elokuvateatterissakaan voi käydä ostamatta joko karkkia tai poppareita! Tai teistä en tiedä, mutta minä en ainakaan voi... Veeti olikin todella innostunut elokuvaillasta ja kyseli pitkin viikkoa, että milloin me katsotaan se elokuva ja tehdään herkkuja. Lauantaina iltapäiväruuan jälkeen sitten aloitettiin elokuva. Sitä ennen oltiin tehty valmiiksi jääkaappiin herkut odottamaan poppareita lukuun ottamatta.


Tarjolla meillä oli dippivihanneksia ja dippejä, popcorneja, itse tehtyjä rocky road-paloja ja vähän suolapähkinöitä ja lapset saivat juomaksi limsaa. Suurimman suosion tekivät kyllä popparit, joita meillä ei ole taidettu ennen tehdäkään lasten hereillä ollessa. Joskus ollaan miehen kanssa kyllä syöty niitä leffaa katsoessa silloin kun lapset ovat olleet jo nukkumassa.


Rocky roadeihin laitoin tummaa- sekä maitosuklaata levyn verran, vaahtokarkkeja, rusinoita ja suolapähkinöitä. Nämä olivat enemmänkin aikuisten mieleen, mutta sehän ei ole ollenkaan huono asia, että lapset keskittyivät suolaiseen purtavaan!


Annettiin lapsille paperikupit, mihin saivat ottaa pöydästä naposteltavaa ja niin onnistui tuo katsominen ja syöminen hyvin samaan aikaan.Leffan jälkeen kysyttiin Veetiltä mitä piti elokuvasta ja mikä siinä oli parasta. Kuulemma tykkäsi ja paras hahmo kuulemma oli Fawn, koska se tykkäsi eläimistä. Parasta kohtaa Veeti ei kuulemma enää muistanut!


Mieskin tykkäsi elokuvasta tai lähinnä sen teknisestä puolesta eli oli laadukkaasti tehty ja äänet olivat hyvät. Eipä itselläkään mitään valittamista ollut ja elokuva oli juuri sopiva pituudeltaan eli himpun päälle tunnin. Lapset jaksoivat vielä keskittyä tuon ajan eikä se tuntunut aikuisestakaan puuduttavalta.Leffailtoja pitää järjestää kyllä toistekin! Tämä oli semmoista mukavaa, vähän erikoisempaa tekemistä koko perheen kesken kun lapset voivat osallistua jo eväiden tekemiseen niin pääsevät alusta asti mukaan hommaan.Saan myös arpoa teidän kesken kivan Helinäkeijupaketin, joka sisältää:

-Disney Helinä-keiju ja Merirosvokeiju-dvd:n, joka on julkaistu viime kesänä
-Disney Fairies –avaimenperäkynä
-Disney Fairies–avaimenperävalo
-Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus –juliste (50x70cm)

Kilpailuaikaa on viikko tästä päivästä eteenpäin eli aika loppuu perjantaina 1.5.2015.
Mukaan pääset kommentoimalla, että millaiset säännöt teillä on television katselun suhteen, eli onko esimerkiksi jotain tuntimäärää, jonka verran saa katsoa päivässä/viikossa ja minkä ikäisiä katsojia teiltä löytyy.

Mikäli Helinäkeijun viides elokuva kiinnostaa, kurkkaa tästä traileri vaikkapa yhdessä lasten kanssa!Yhteistyössä Disney

41 kommenttia:

 1. Niin ja joo se arvonta! ;D
  Meillä ei ole tuntimäärää, mutta kohtuus kaikessa. Mukana siis arvonnassa! :)

  VastaaPoista
 2. Talvi-/pimeään aikaan on tietty telkku enempi päällä kuin kesäisin, jolloin ei telkkua ei ehdi avata kun päivät viihdytään ulkosalla. Meillä nyt aamuisin hetki lastenohjelmia, ja sit iltaisin pienemmät pikkukakkosen verran, isommat Salkkarit.. Viikonloppuisin ei niin tarkkaa, ja koko perheen leffat on mieluisia kaikille. =)

  VastaaPoista
 3. Meillä nyt ei silleen ehkä hirveitä rajoituksia ole. Rajoituksia tulee enemmän siitä, mitä saavat katsoa jne. Joskus katsovat enemmän ja joskus vähemmän. On jopa päiviä kuukaudessa, kun eivät katso ollenkaan. Suosikkeja, mitä tykkäävät katsoa ovat: Seikkailija Dora, Heidi, Närpiäinen (mikä se nyt onkaan Pikku Kakksosessa). Elokuvissa suosikkeina on Helinä-Keijun tarinat & Barbie. Katsojina ovat 11v, 10v, 6v, 4v. 11&10 vuotiailla nyt ohjelmat hieman erilaisia :D

  VastaaPoista
 4. Katsojina on aikuisten lisäksi teini ja kuusivuotias. Teini katselee minkä katselee, on sen tyyppinen, että urheilee ja on ulkona niin paljon, ettei telkkaria ole tarvinnut rajoittaa. Katseleekin enimmäkseen urheilua ja sitähän ei kisojen aikaan ole järkeä rajoittaa. Pieni katselee yleensä ehkä tunnin päivässä, mutta viikonloppuna/kipeänä/muuten laiskana päivänä saattaa katsella vähän enemmänkin. Tunnin raja on musta hyvä nyrkkisääntö, mutta en suhtaudu siihen orjallisesti.

  VastaaPoista
 5. Ihania keskittyneitä leffan katsojia!

  VastaaPoista
 6. Meillä katsotaan lastenohjelmat yleensä tallennettuina, joten ei tarvitse olla määrättynä aikana tv:n ääressä ja ohjelmat voi jättää kesken. Meillä lapsi (1,5v.) katselee myös telkkaria silloin, kun äiti kokkaa tai silloin, kun on aika rauhoittua. :)

  VastaaPoista
 7. Arvontaan! :) Leffailtoja on ekaluokkalaisen kanssa pidetty ja niihin kuuluvat tietenkini herkut! Ehdotonta tuntirajaa ei ole, mutta viikonloppuisin käytössä sääntö: yhtä kauan pitää olla ulkona kuin on ruudun ääressäkin (pelit, netti, tv jne). Tietenkin kohtuus tässä, n. 2 h max.

  VastaaPoista
 8. Mukaan arvontaan! Me käytiin katsomassa tuo ko. elokuva elokuvateatterissa ja lapset tykkäsi kovasti. Muutenkin kaikki Helinä-keijut ovat ehdottomasti lempparileffoja ja tarjoavat katseltavaa sukupuolesta ja iästä riippumatta. Meillä on nyt jo pidempään ollut perinteenä pitää elokuvailtaa perjantaisin viikonlopun kunniaksi. Se on samalla karkkipäivä ja mukava tapa aloittaa viikonloppu. Lastenohjelmien katsomista viikolla on lähinnä Pikku Kakkosen ajan, viikonloppuaamuina pidempään mutta sitten ei iltaisin enää tulekaan lastenohjelmia. Huonoilla keleillä ja kipeänä ollessa telkkaria katsellaan pidempäänkin. Kesällä voi mennä viikkokin, ettei edes avata telkkaria.

  kaisa_pennanen@luukku.com

  VastaaPoista
 9. Täältä löytyy pieniä katsojia 6v, 4v ja 3v. Pari vuotta sitten olin tiukempi piirrettyjen katsomisen suhteen. Edelleen haluan, että lapset leikkivät, ulkoilevat jne. ennemmin kuin istuvat tv:n edessä. Mutta mitään selkeää sääntöä ei ole. Toisina päivinä ei katsota tv:tä lainkaan. Kipeänä piirrettyjä saa katsella melkein rajattomasti.

  VastaaPoista
 10. Meillä on 2-vuotias, joka katsoo aamulla piirrettyjä, mikäli malttaa. En ole mitenkään erityisesti rajoittanut katsomista, mutta lähinnä sitä tehdään, kun minun täytyy syödä itse aamupala, pukea tai laittaa ruokaa.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 11. Mukaan arvontaan! Meillä ruutuaika on rajoitettu puoleen tuntiin per päivä =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Yleensä meillä katsotaan vain Pikku Kakkonen illalla. Ja joskus viikonloppuna saatetaan katsoa joku elokuva. Eikä netissäkään lapset saa olla kuin maksimissaan kerran viikossa. Meillä ei myöskään ole mitään pelikoneita, jolla lapset roikkuisivat päivät pitkät. Kerkeäähän sitä sitten isompanakin. :)

  VastaaPoista
 13. Aika höllästi ollaan tv:n katselun suhteen, tosin meillä ei täällä vakituisesti asu lasta :)
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 14. ihana elokuva hetki ollu teillä <3
  meillä rajotuksia on lähinnä ikärajat ja enemmän pitäs katseluaikaan kiinnittää huomiota :/ väliin ovat pitempääki telkan/koneen ääressä ja siihen pitäs ite ryhdistäytyä rajojen laitossa

  Sanna Piippolasta ;)

  VastaaPoista
 15. Meiltä löytyy 7v.,5v. ja 3v. katsojat. Meillä katsotaan pikku kakkosta aamuisin ja iltasin (jos ei olla iltapäivällä silloin ulkoleikeissä tai syömässä.) Silloin tällöin riippuen onko koti-vai hoitopäivä esimerkiksi jakso muumeja. Viikonloppuisin katsotaan jokin pitempi elokuva. Meillä taitaakin olla kaikki edelliset Helinät, joten tämä olisi tervetullut jatke :)

  VastaaPoista
 16. Mukana arvonnassa! Nykyään en ole enää niin tiukkis telkun katselun suhteen, mutta kylläpä se silti rajoittuu pikku-kakkoseen (ja ehkä pari ohjelmaa nauhalta kun kotiudutaan, koska ärjy-äiti tuppaa olemaan täälläkin :))

  VastaaPoista
 17. mukana arvonnassa. meillä ohjelmia katsoo 5v ja 4v lapset. yritän rajata ajan arkena pikku kakkoseen ja viikonloppuna saa sitten vähän enemmän. olen kyllä huomannut että mieluummin lapset leikkii vanhempien kanssa, jos tilaisuus siihen tarjotaan :)

  VastaaPoista
 18. Meiltä löytyy taapero, niin ei vielä ihan kauheasti katsele. Mutta saa kyllä pikku kakkosta silmäillä ja elokuva-iltoja ehdottomasti vietetään, kun on isompi :) Mukaan arvontaan!

  VastaaPoista
 19. Meillä on aika löysä tv-kuri. Vajaa 3-vuotias saa melko vapaasti katsella telkkaria, ei tietenkään koko päivää. Mukaan arvontaan!
  laura_viljamaa(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Koululaiset saavat katsella telkkaa taikka pelata korkeintaan pari tuntia päivässä.

  VastaaPoista
 21. Meillä löytyy 7 ja 8v katselijat. Aamulla saa katsella aamutoimien jälkeen hetken lastenohjelmia. Illalla saa katsella pikkukakkosen. Silloin tällöin pidämme elokuvailtoja koko perheen kesken kuten teillä nyt :)

  -Miia Limingasta-

  VastaaPoista
 22. Meillä lapsia kolme 7v, 12v ja 13v. Meillä on vähän sääntö sellainen että ihanilla ilmoilla ollaan ulkona, vklp yritetään pitää välillä leffailtoja. Mutta tv ei katsella koko päivää vaikka olisi huono ilma. Kun on noi teini ikäset lapset niin jos ne ei saa katsoo tv niin leikivät kännykällä.

  VastaaPoista
 23. Neiti 5 v katselee pikkukakkosen arkisin ja jos on jotain erityistä niin saa katsoa toiseenkin kertaan, harvemmin kuitenkin. Viikonloppuna sitten rennommin :)

  -Mirva, Yka-

  VastaaPoista
 24. Isommat (9v. ja 6v.) katsovat telkkaria aamulla ennen koulua, päivällä ja illemmalla eivät välttämättä katso, jos on muuta puuhaa. Pienemmät (2,5v ja 4,5kk) eivät hirveästi ole innostuneet tv:stä ;) 2,5 vuotias välillä pikku kakkosta jaksaa jonku matkaa katsella.

  VastaaPoista
 25. 3-vuotias katselee lähes päivittäin ainakin hetken, mitään tiettyä aikarajoitetta ei ole tarvinnut miettiä.
  Jonakin päivänä saattaa katsella kaiken kaikkiaan pari tuntia, sitten taas päiviä kun ei katso yhtään.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Arkena meillä katsotaan korkeintaan Pikkukakkosen verran telkkaria. Tai siis lapset katsoo jotka tälle vuotta täyttää 10, 7 ja 2 vuotta. Viikonloppuisin aamulla lastenohjelmia katsotaan pidempään.

  VastaaPoista
 27. Meillä lastenohjelmia tapittaa kaksi kolmivuotiasta ja arkisin pikkukakkonen katsotaan jos muistetaan. Tiukkoja sääntöjä ei ole, mutta mielummin tehdään jotain muuta kuin katsotaan telkkaria.

  VastaaPoista
 28. Meillä ohjelma aikaa on päivässä yunnin verran. Yleensä Pikkukakkonen on se mitä lapset katsovat. Viikonloppuisin saattaa joskus olla leffailta tai iltapäivä. Mielstäni aika kohtuudella mennään. Kiva arvonta, toivottvasti onni suosii t.Henni Hoo

  VastaaPoista
 29. Meillä on telkkuaikaa noin tunnin päivässä. Tosin siitä joustetaan, jos on sairaana tms. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 30. Koitan pitäytyä siinä, että max 2 tuntia päivässä olisi ruutuaikaa - yleensä kyllä jää vähempään muutenkin, kun ei aamulla ehdi avata telkkaria ja pikkukakkonen kestää illalla sen tunnin. :) Ikärajojen suhteen olen tiukkis, eikä meillä katsota mitään ns. "koko perheen" ohjelmia tyyliin putous tms. kun eivät mielestäni lasten ohjelmia ole.

  VastaaPoista
 31. Meillä ei ole tällä hetkellä mitään ennalta sovittua aikaa mitä saa käyttää television katseluun. Tytär on nyt 3v 3kk. Tässä vaiheessa se ei varmasti vielä olekaan vielä niin tärkeää hänelle mitä varmasti jatkossa on. Kun tullaan päiväkodista ja on syöty hän usein istuu katsomaan Pikku Kakkosen tai osan siitä. Mikäli on sovittuja menoja tai ulkona kiva ilma niin sekin jää usein väliin. Viikonloppuisin hän kyllä katsoo aamuisin Ylen lastenohjelmia. Osallistun kyllä mielelläni arvontaan. Tämä elokuva sopisi täydellisesti kummitytölleni. Voisin järjestää hänelle oman elokuvaillan:-) Kati
  katijkallio@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Meillä on 1v ja 5v neidit. Pienempi ei montaa hetkeä vielä malta lastenohjelmia rauhassa katsoa mutta isompi kyllä katsoo esim Pikku Kakkosen alusta loppuun. Varmaankin yhteensä 3 tuntia menee päivittäin lastenohjelmien parissa elviiranhelmi@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Meillä ei varsinaista ruutuaikarajoitetta muuten, kuin että kohtuudella. Ilta klo 18 jälkeen ruutu on kiinni. Helinä-keiju meillä suuri suosikki ja myös Rosetta :) Mukana arvonnassa.
  nelliina @ yahoo.com

  VastaaPoista
 34. Ihanan näköiset tarjottavat teillä! :) Mulla ei ole omia lapsia, mutta jos saan silti osallistua arvontaan niin veljentyttäret ilahtuisivat näistä varmaan kovasti :)

  VastaaPoista
 35. Voi miten ihana arvonta! Meillä 2- ja 4-vuotiaat katsovat yleensä arkiaamuina aamupalan jälkeen lastenohjelmia n. 15min ennen tarhaan menoa. Illalla sitten pikku-kakkoset (tosin usein lähtevät jo puolen tunnin jälkeen puuhailemaan muita leikkejään). Muuten tabletteja tai pelejä ei pelailla lainkaan. Sini.Pitkanen@student.oulu.fi

  VastaaPoista
 36. Mukana arvonnassa. Meillä ei varsinaisesti aikarajoitetta, mutta kohtuus kaikessa. Sairaspäivinä toki vähän enemmän, mutta yleensä pysytellään 1 tunnin molemmin puolin. speuhkur@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Viikonloppuisin vähän enemmän, mutta arkisin iltaisin pikku kakkonen. myymeri@hotmail.com

  VastaaPoista
 38. Pari tuntia päivittäin. VirtaHenna@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Pyritään rajoittamaan 1-2 tuntiin. Nyt lämpimien ilmojen tultua lapset itseasiassa mielummin lähtevätkin ulos leikkimään kuin katsoisivat esim pikkukakkosta iltaisin :) sinipit@gmail.com

  VastaaPoista
 40. 4-vuotiaalla max 2 tuntia, yleensä jää kyllä tuon alle. Kovasti viihtyy ulkoilemassa.
  leena.kaasila@arkjr.fi

  VastaaPoista