torstai 9. huhtikuuta 2015

Look what I've made!

Se on ihana, se on ihanampi, se on kaikista ihanin ja se onnistui! Tein Aavalle siis toisen takin kesäksi tai autoiluun nyt lämpimimmillä keleillä. Kerrankin voin sanoa, että olen erittäin tyytyväinen ja kokokin osui kerralla nappiin! Ompelujälkikin miellyttää omaa silmää, mikä ei aina ole itsestäänselvyys! Voin myös olla ylpeä itsestäni, kun onnistuin ompelemaan hiharesoritkin niin, että sauma jäi sisälle :D Jollekin toiselle ehkä itsestäänselvyys, mutta mun aivot meinasi nyrjähtää. Onneksi on ihania ompelukavereita, jotka laittaa facebookissa tyhmälle valokuvia, että sain onnistumaan...


Kaavana on Happy Combo 6/14 Ottobresta ja koko 92cm. Hihan mitan katsoin sopivaksi Aavan vaatteista ja helman tein kokoa pidemmän mukaan, koska halusin siitä pitkähkön mallisen. Kankaana on Ikean puuvillaa taas ja nyt voi oikeasti sanoa, että tämä ei koskaan lopu! Aina vaan riittää palanen uusiin projekteihin. Hupussa on pallopuuvillaa ja sisällä kierrätyspuuvillaa, tosin tässä se ei kyllä näy.


Kaula-aukko on aika avoin, joten tämän kanssa tarvitsee jonkin sortin tuubihuivin, että ei ole kaula koko ajan paljaana. Meillä ei olekaan olemassa kuin tämä Halpa-Hallin alelaarista ostettu, mutta pitänee vaikka ommella lisää eri väreissä.


Taskuja en laittanut ollenkaan, koska ei Aava vielä osaa semmoisia kaivata. Eli mahdollisimman yksinkertainen malli.


Hihat on kuvissa käännetty resoreista, eli kasvunvaraakin on vielä jonkin verran. Tämä oli kyllä niin kiva kaava, että voi olla, että pitää piirtää kokoa tai paria isompi jemmaan. Lehti kun on kaverilta lainassa. Tämä on oikeasti joustavalle neulokselle tarkoitettu kaava, joten uskalsin ottaa sen koon 92cm, kun monestihan nämä Ob:n kaavat ovat isoja ja tuo kangas on kuitenkin joustamaton. Melko nappikoko, etten sanoisi.


 Tässä muuten hieman paremmat sovituskuvat, mitä edellisessä postauksessa ;)

14 kommenttia:

 1. Onpa kertakaikkiaan upea takki! Tykkäsin hurjasti myös siitä aikaisemmasta Jemma-takista. Uskaltaisikohan sitä itsekin kokeilla takin ompelua... Minulla on pian 2v. täyttävä tyttö, joten kiva saada vähän vinkkiä, mitä kaavoja kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kaavalla on musta hyvä aloittaa, on aika yksinkertainen kun ei oo mitään ylimääräistä siinä kaavassa!

   Poista
 2. Aivan huikean ihana takki! Kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan mahtava! Mää kans ompelin talvemmalla tytölle tikkitakin ompelukurssilla, jotta sain opastusta just niihin resoreihin. ;) Näiden sun kuvien jälkeen tekis tietenkin mieli tehdä vielä pelkällä puuvillalla vuoritettu kesätakki...

  VastaaPoista
 3. Ihana! Voisin tilata samointein tänne yhden. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun työskentelynopeudella tälle tulis hiljaa ainakin miljoona :D

   Poista
 4. On upea!! hoksasin heti, että nyt on kokokin oikea :)

  VastaaPoista
 5. Se ON ihana! Se ON täydellinen! Kertakaikkisen UPEA etten sanoisi! :)

  VastaaPoista
 6. Todella ihana takki ja pikkuneiti! Mä olen sen verran vasta-alkaja ompeluhommissa etten ole vielä uskaltanut aloittaa noin isoa projektia. Mutta voishan sitä yrittää, vaikka enimmäkseen olen ommellut vaan paitoja ja muuta yksinkertaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin kammostuttaa joustamattomien ompelun kun niissä ei oo varaa ommella vähän sinne päin, joten siihen nähden tämä meni yllättävän hyvin!

   Poista