lauantai 18. huhtikuuta 2015

No se vk!

Taidan olla mattimyöhäinen näiden välikausitamineiden kanssa, kun yleensä niistä kertovia postauksia alkaa tulemaan blogeihin heti sen jälkeen, kun toppavaatteiden alemyyntien jälkeiset postaukset on tehty. Tässä kuitenkin Aavan välikautta, joka alkaa olla vaatteiden osalta plakkarissa viimeinkin.

Aavalla on käytössä kaksi noita puuvillaista takkia, mitkä itse olen ommellut. Mustavalkoraitaisesta paremmat kuvat tässä postauksessa  ja punaisesta täällä. Välikausihousuina on Kappahlin housut, kuten Veetilläkin joka vuosi tähän asti. Hinta-laatusuhde on vain niin hyvä, että mitäpä sitä hyvää vaihtamaan! Takkina on H&M:n kuoritakki, joka on meille ihan uusi tuttavuus. Käteen materiaali tuntui ainakin hyvältä. Takkia ja housuja olen tykännyt pitää siinä vaiheessa, kun pihalla alkaa olla niin lämmin, että hoidossa voi iltapäivällä riisua jo takin pois ja olla paitasillaan. Silloin haalari on vähän epäkätevä, kun joutuu sitten olemaan useita vaatteita hoidossa mukana, kun tarvii kuitenkin jotkut pihahousut, vaikka takkia ei laitettaisikaan päälle.

Haalarina on se Elloksen kurahaalari  sekä alennuksesta ostettu Popin pinkki kuorihaalari. Välikerroksena fb:n kirpparilta ostettu Popin windfleece. Aika suuria eroja mitoituksessa noissa windfleeceissä eri vuosien välillä. Aavalla on viime vuoden malli kokoa 86cm ja on just ja just sopiva ja Veetillä joku vanha kokoa 104cm (vai 110cm) ja menee ihan hyvin vieläkin päälle, vaikka pituutta on ollut jo syyskuussa tuon 110cm. Aavalla on nyt saman verran pituutta kuin takissa senttejä ja selkeästi se on minusta päällä pienempi mitä Veetille Veetin oma takki.


Asustepuoli on se heikoin varmaan tällä hetkellä. Pipoja pitäisi tehdä lisää ja ehkä ostaa toiset vk-hanskat. Kuvasta puuttuvat ne Lassien suprafillit, mitä nyt on käytetty ja niitä on tosiaan vain yhdet. Kuvassa on Lassien kurahanskat ja samanväriset HC:n kurahanskat löytyy fleecevuorellisena. Lisäksi käytössä on myös puuvillalapasia.


Kenkinä käytetään joko Crcosin kumppareita (jotka olivat jalassa kuvaushetkellä) tai Vikingin talvigoreja. Kun lumet sulavat kokonaan, otetaan käyttöön Vikingin välikausigoret, jotka ostin miehen kummisedän kenkäkaupasta viime Kiuruveden reissulla. Kokona jo hurja 25!


Popin haalari on fleecevuoreton ja kokoa 92cm. Lahkeissa on reilusti tilaa, mutta ensimmäisenä tuosta jää lyhyeksi hihat. En ole varma, että mahtuuko tämä enää syksyllä päälle. Minusta niska-haara mitta ei kuitenkaan ollut kovin iso, vaikka tämä onkin vauvamallia.Iso plussa kiristyksestä vyötäröllä ja näemmä voisi kiristää vähän lisääkin, niin ei näyttäisi niin roikkuvalta takaa. Syksyksi haluaisin tämmöisen fleecevuorella, mutta pitäisikö sen olla kokoa 98 vai jopa 104cm, kun kuulemma se fleece vie koon verran tilaa haalarista? Mietin siis semmoista yksivetoketjuista.


 Hennesin kuoritakki on kokoa 98cm ja vielä hihoista todella reilu, mutta esimerkiksi helma tai leveys ei ole mielestäni yhtään liian iso. Tämä mahtuu ainakin vielä syksyllä päälle ja hintakin oli alle 40e.


Kivaa vaihtelua tuo farkun väri sen ainaisen pinkin sijaan. Kuitenkin nuo neonpinkit yksityiskohdat tuovat vähän sitä tyttömäisyyttä. Ei mitään tietoa tuon takin teknisistä ominaisuuksista. Pitääkö nuo henkkamaukan vaatteet esimerkiksi vettä? Kertokaahan, jos teillä on noista kokemusta!

3 kommenttia:

 1. Heh, mun postaus vk:sta on vasta luonnoksissa! :D Mut hei tulossa on! ;)

  Ihania vaatteita ja kuvia!

  VastaaPoista
 2. Itsekin ostin H&M:n kuoritakin alesta tytölle. Käyttökokemuksia ei vielä ole. Käsitin, että takki on vettähylkivä mutta ei täysin vedenpitävä. Ei ainakaan ollut hinnalla pilattu, kun alessa maksoi 20€!

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näköinen tuo kuoritakki!
  H&M liittyen: Meillä on ollut vanhemmalla viime=tänä talven H&Mn toppapuku, housut ja takki. Ollaan kumpiki erittäin tyytyväisiä ostoksiin. Monet kerrat on päältä märkä, mutta tyttö kuiva, vaikka housuja on pestykin muutaman kerran. Lisäksi noissa housuissa on pepun ja polvien kohdalla tuplasti kangasta (olettaisin näön perusteella), eikä kulumaa ole kovin paljoa, verrattuna käyttöön. Pistetään säilöön kakkoselle pihakamppeeksi parin vuoden päähän.., siihenkin vielä vallan mainiot :) Nyt roikkuu varastossa kakkoselle samaisen puljun takki+housu-yhdistelmä ensi talvea oottelemassa :)

  -KatiK

  VastaaPoista