maanantai 20. huhtikuuta 2015

Ensimmäinen lomapäivä

Ensimmäinen äitiyslomapäivä on kulunut vähän ihmetellessä, että mitä sitä oikein tekisi. Aamulla heräsin jostain syystä jo ennen kahdeksaa ja ysiin mennessä olin käynyt jo lenkillä. Hurraa parantunut pakara ja vihlomisen loppuminen! Viikkasin pyykkejä ja vein ne kaappiin, sekä järjestin isomman vessan laatikot. Käytiin nimittäin eilen Ikealla ja sain sinne uusia säilytyslaatikoita. Vaihdoin myös Aavan huoneeseen vähän järjestystä ja myin Veetin vanhan Expedit-hyllykön pois, kun ostettiin samanlainen valkoinen tilalle. Tai no, Kallaxhan tuo sarja nykyään on.


Ikealta käytiin ostamassa vauvalle pinnasänky ja Veetille työpöytä, että saa halutessaan tuossa vaikka rakennella legoja tai mitä nyt keksiikin. Parvisänky on vielä etsinnässä, koska Ikean metallinen ei kuitenkaan miellyttänyt. Tuntui ehkä vähän lenulta, enkä halunnut harmaata.


Ostettiin työtuoleiksi pari tuommoista pientä jakkaraa, kun oli niinkin hurja hinta kuin pari euroa kipale :) Tosiaan vaihdoin ihan turhamaisuuttani tuon hyllykön valkoiseen, kun ahdisti se, että huoneessa on yksi mustanruskea kaluste muiden mustien ja valkoisten joukossa. Nyt on jotenkin avaramman näköinen huonekin.


Lisäksi ostettiin parvisängyn alle yksi pieni Stuva-kaappi ja semmoista pientä säilytysjuttua seinälle, jotka odottavat nyt sitä, että saan päätettyä minkälaisen parven meille tilaan. Mitoitettiin kuitenkin kalusteet niin, että ne tosissaan mahtuvat semmoisen parven alle, mitä on suunniteltu. Vietettiin siis kahdenkeskistä laatuaikaa Ikealla ja käytiin ulkona syömässä eli Ikean lihapullilla :) Mummu oli täällä meillä lasten kanssa sillä aikaa.


Haluaisin Veetille vähän uutta väriä tuonne, mutta en oikein keksi, että mitä värejä. Ehkä turkoosia ja punaista, kun Veeti niin siit punaisesta tykkää. Voisi ostaa vaikka sen värisiä laatikoita tuohon hyllykköön ja vaihtaa verhot jonkin toisen värisiksi.


Siirtelin kalusteita myös vähän Aavan huoneessa, mutta en ole vieläkään oikein tyytyväinen järjestykseen, että kuvia ei nyt ole siitä tulossa :) Ehkä kokeilen vielä miehen kanssa siirtää sitä isoa lipastoa johonkin toiseen kohtaan, kun yksin en saa sitä liikutettua.


Pyykit pyörii koneessa ja joko sitä nyt uskaltaa pestä loput lasten topat pois? Ne ajattelin nimittäin seuraavaksi pistää koneeseen. Välissä voisi keitellä kupin teetä ja vaan laiskotella näin vapaan kunniaksi.


Yllättävän nopeasti menee päivä, vaikka ei ole oikeastaan tehnyt mitään ihmeellistä! Lapset ovat vielä täysipäiväisesti hoidossa, koska jos lähtö sairaalaan tulee päivällä, ei lapsille ole oikein hoitopaikkaa. Kesäkuun kahden ekan viikon jälkeen jäävät sitten kotia, koska siihen mennessä se vauva on viimeistään syntynyt. Mies pitää sitten sen isyysloman ja myöhemmin loppukesästä ilmeisesti kesäloman.Mitäs muiden päivään kuuluu?

4 kommenttia:

 1. Voi että teillä on kivan näköistä! :) Meilläkin isyyslomaa jemmataan kesäloman jatkoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei mies voi putkeen pitää kun olisi liian pitkä loma kesällä putkeen pidettäväksi ja muidenkin pitää saada lomailla.

   Poista
 2. Hyvää äitiyslomaa :) vitsit sä vaikutat tosi ahkeralta ja aikaansaavalta :) mulla kun iskee usein tuo lorvi päälle. Pienempi kohta 1v nukkunut aina niin huonosti että joudun kiskomaan aika usein hänenkin nukkuessa päikkäreitä ja hänen hereillä ollessa taas hommien teko hankaloituu kun roikkuu lahkeessa koko ajan... noh aikansa kutakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, tätä seuraavana päivänä en tehnyt yhtään mitään :D Ja kato mulla on lapset vielä hoidossa, niin siksi kai sitä on aikaansaavempi! En mäkään oo yhtään tehokas, jos lapset roikkuu lahkeessa koko ajan. Mulla on vähän semmonen että kun ois tilaisuus nukkua päikkärit niin en muka raski kun sen ajan vois käyttää johonkin muuhunkin! Ehkä siitä tietää, että ei oikeasti ole vielä kamalan väsynyt.

   Poista