torstai 21. elokuuta 2014

Itkuhälyttimen päivitys mobiiliaikaan

Aiemmin kesällä saimme testiin uudenlaisen itkuhälyttimen, Nabbyn. Valitettavasti puhelimeni hajosi samalla viikolla ja lähti parin viikon huoltoreissulle, joten en päässyt heti testaamaan uuta hälytintä. Nyt sain kuitenkin puhelimeni takaisin ja takana on jo useampi viikko, jolloin ollaan päivittäin käytetty Nabbya.

Mikä se siis on ja miten se eroaa normaalista itkuhälyttimestä? Nabby on uskomattoman pieni ja näppärä itkuhälytin, joka toimii itsessään lähettimenä ja toisena päänä onkin joko matkapuhelin tai padi. Nabby-sovelluksen pystyy lataamaan ilmaiseksi ja se on itkuhälyttimen toinen pää. Ei siis enää erillisiä, isoja hälyttimiä vaan pelkästään tuo pieni, kämmenelle mahtuva osa ja puhelin.


Meillä hälytin on asennettu minun Samsung Galaxy S4 puhelimeen ja ainoa miinus hälyttimessä on se, että sitä ei saa Nokian puhelimiin, eli miehen pitää yksin kotona ollessaan käyttää niitä meidän vanhoja hälyttimiä. Meillä on myös iPad, mutta se on jo niin vanha, että sovellus ei siinä toimi. Nabby on siis yhteensopiva vain Androidin ja Applen kanssa.

Sovellus itsessään on hyvin yksinkertainen, jossa näkyy jatkuvasti hymynaama kun lapsesta ei kuulu ääntä. Samassa kuvassa näkyy myös äänen volyymi sekä akun kesto. Lisäpalveluna voi ostaa seuraavat toiminnot: lämpötilanäyttö (voi asettaa hälytyksen jos vaunuissa on liian matala/korkea lämpötila), uniaikalaskuri (kerää tietoa paljonko ja mihin aikaan päivittäin on nukuttu) sekä kuuntelunappi, jolla voi kuunnella hälyttimestä silloinkin, kun lapsi nukkuu. Nämä kolme sovellusta erikseen ostettuina maksoivat muistaakseni jotain kolmen euron luokkaa kappale, mutta kerralla ostaessa vain alle euron, joten otin heti kaikki kolme!


Nabby perustuu bluetoothiin ja ilman esteitä pihalla kantama pitäisi olla noin 350m, mutta itsellä se oli ainakin vähemmän. Tämä voi myös riippua vähän puhelinmallista sekä suojakuorista. Lisäksi testatessamme vaunut olivat rakennuksen seinän takana, joten tämäkin lyhentää matkaa. Pitäisi vielä muistaa testata itse tuo avoimessa maastossa. Meillä kuitenkin Aava nukkuu yleensä terassilla, eikä kovin kaukana siis meistä.

Parasta hälyttimessä on herkkyyden säätö, mitä ainakaan meidän vanhassa Philipsin hälyttimessä ei ole. Asumme uudella alueella, jossa naapureissa rakennetaan koko ajan taloja tai muuta ja itkuhälyttimestä kantautui ennen tasainen naulauksen/sirkkelöinnin/työkoneiden ääni, mikä oli melko raivostuttavaa. Nabbyssa herkkyyttä voi säätää ja nyt sieltä oikeasti kuuluu vain Aavan ääni, ei mitään muuta. Isommalla herkkyydellä esimerkiksi rankkasateen ääni kuulu sisälle, mutta senkin saa kuulumattomiin säätämällä tuota.Nabby pysyyy koko ajan päällä, vaikka puhelin soisi. Mikäli vaunuista kuuluu kesken puhelun ääntä, kuuluu Nabbyn ääni puheen päälle. Laite ilmoittaa myös vähäisestä akun kestosta hyvissä ajoin, kun akkua on jäljellä vielä yli kymmenen tuntia. Nabby ladataan usbilla tietokoneesta ja yhdellä tunnin latauksella riittää virtaa noin 70h, mikä pitää varmaan melko hyvin paikkansa. Me olemme nyt käytön aikana ladanneet laitteen kerran ja siä käytetään päivässä noin kahdesta kolmeen tuntiin, kun Aava nukkuu molemmat päikkärit pihalla.


Välistä yhteys on jostain syystä katkennut sisällä, mutta laite ilmoittaa siitäkin piippauksella, joten sekään ei voi jäädä huomaamatta. Pienen kokonsa ansioista laite on helppo ottaa mukaan kavereillekin, kun Aava usein nukkuu kyläillessäkin pihalla omissa vaunuissaan päikkäreitä. Enää ei tarvi raahata isoja möhköjä mukaan kun sujauttaa tämän taskuun. Nabby käynnistetään pienestä nappulasta laitteen kyljestä, joka on vähän kuin upotettu, että lapsi ei saa itse sitä pois päältä.


Tästä tuli kyllä nyt melko ylistysjuttu, mutta ainoa miinus tuon Nokia-soveltumattomuuden lisäksi on vain hinta,  159e. Tosin jos ensimmäiselle lapselle tämän hommaa ja sitten käyttää seuraavilla, niin eipä tuo sitten paha ole. Taitaa ne paremmat kaupan hälyttimetkin maksaa tuon verran? Meillä vanhat hälyttimet ovat toimivat, mutta tuntui, että niistä ei aina kuulunut äänet ja jos linja oli kauan auki esimerkiksi juuri rakennusmelun takia, ne alkoivat jostain syystä piipittää. Tämän vuoksi oli kyllä huippu homma tähän saumaan tämä uusi itkuhälytin. Nabbyn voi ostaa näppärästi verkosta Nabbyn sivuilta www.nabby.fi. Käy samalla kurkkaamassa facebookista , siellä on myös arvonta näemmä käynnissä tällä hetkellä! Mikäli kotoa löytyy android-puhelin, pädi tai Applen vastaavat, niin voin kyllä lämpimästi suositella tätä laitetta. Meillä on ainakin tykätty NIIIIN paljon :)

*yhteistyössä Nabbyn kanssa

3 kommenttia:

 1. Vooiiiii, mä niiiiin tahtoisin tämän! Meillä ei nyt oo tarvittu hälyttimiä vähään aikaan, kun neiti nukkuu nyt paremmin sisällä mutta uuden tulokkaan kanssa ois käyttöä. Ovat niin rumat nuo hälyttimet tönöttämässä tuossa eteisen lipaston päällä :/

  VastaaPoista
 2. Onko tuossa laitteessa pakkasrajaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä osaa sanoa, en löytänyt tietoa valmistajan sivuilta. Mutta muistaakseni noita tavallisiakaan itkuhälyttimiä ei suositella käytettäväksi jos pihalla oli jotain alle +5 ja siitä syystä meillä ei koskaan ole talvella hälytin vaunuissa vaan jossain sen vieressä. Hyvä kysymys muuten, laitanpa Nabbyle postia ja kysyn :)

   Poista