maanantai 4. elokuuta 2014

Mummulla

Eilen päivällä tultiin koko perheen kera Pyhäjoelle tai oikeastaan mökille, josta sitten tultiin lasten kanssa Pyhäjoelle. Yritin ensimmäistä kertaa kirjoittaa blogikirjoitusta puhelimen sovelluksella, mutta enpä osannut. Kuvat tulivat putkeen, enkä onnistunut lisäämään tekstiä kuvien väliin, joten piti kaivaa äitin läppäri esille. Ollaan kyllä saatu nauttia niin ihanista keleistä, että en voi edes uskoa! Mökillä Aava ja Veeti pääsivät altaaseen vilvoittelemaan ja Aava onnistui tyhjentämään lähes kaiken veden pois nojailemalla tuohon altaan reunaan. Tätini miehineen on myös Helsingistä lomanvietossa, joten vietettiin päivää isommalla porukalla ja grillailtiin. Mies lähti takaisin Ylivieskaan, koska aloitti tosiaan tänään työt loman jälkeen ja me tultiin mummun kanssa tänne mummulaan Pyhäjoelle.Pakkasin juoksukamppeetkin mukaan ja kävin eilen ensimmäistä kertaa moneen viikkoon juoksemassa. Tein pienen koukkauksen leirintäalueen luontopolulle, joka on uusittu ja jota en ole vielä siinä kunnossa nähnyt. Mukava makkaranpaistopaikka ja lintutorni oli ilmeestynyt polun varrelle. Noissa maisemissa olisi voinut juosta pidempäänkin! Ihan hyvin kulki juoksu siihen nähden, että olen juossut Kiuruvedellä viimeksi. Ei vain ole houkuttanut tuonne kuumuuteen lähteä juoksemaan.

Tänään puolestaan käytiin keräämässä ämpärillinen mustikoita ja pikkumäärä vadelmiakin helteestä huolimatta. Huomenna sitten merenrantaan päivää viettämään ja varmaan joko huomen illalla tai keskiviikkoaamuna takaisin kotiin. 

Aava on aivan innoissaan Veetin pyörästä ja sitä pitää aina pihalla ollessa päästä hipeltämään. Itku tulee, jos pitää lähteä sisälle ja pyörä jää pihalle. Kerran pyörä kaatui jo päälle, mutta se ei menoa hidasta!

 
 

Äsken vietettiin lettukestejä ja voi kuinka hyvälle lätyt maistuivatkaan pitkän ajan jälkeen! Hieman kompensoi sitä lihaskuntotreeniä, mikä tuli suorittua mustikkametsässä, kun Aava oli reissun ajan selässä Manducassa. Jonkin verran otti lihaksiin kykkiä kymppikilon paino selässä...  Ihania nämä kesäpäivät, kun ei ole kiire mihinkään ja pihalla paistaa tauotta aurinko! Ja onnekseni on luvattu koko elokuulle lämpimiä kelejä. Toivottavasti ennusteet pitävät paikkaansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti