perjantai 16. toukokuuta 2014

Arkea 4/5

Olen kartoittanut meidän tarvetta kesävaatteille jo ihan reissua ajatellen ja miettinyt, että pitäisikö vielä jotain vaatetta ostaa tai tehdä. Aavalla ei ole oikein sortseja tai vähän lyhyempiä housuja, joten käytin loput hattarakankaasta tuommoisiin capreihin, joiden kaava on oikeasti Ottobren Tiikeri-housu koossa 62cm reilummilla saumanvaroilla.


Ihan soppelit caprit tuli reissua ajatellen, jos ei joka päivä olekaan kamala helle.


Tehtiin pieni yhden yön kyläreissu Veetin kummin luokse ja tultiin tänään aamusella pois. Kaverilla on kaksi kultaista noutajaa ja Aavakin pääsi kunnolla ensikosketukseen koirien kanssa eikä ollut millänsäkään, vaikka koirat heiluivat ympärillä. Innoissaan vaan taputteli turkkia.


Nuorempi koira osasi vaihtaa vain huonetta, jos Aava meni liian lähelle. Vanhempi antoi Aavan nykiä ja silittää turkkia sen kummemmin välittämättä. Sama koira oli melko pentu Veetin ollessa pieni ja antoi silloinkin Veetin kontata ylitseen lattialla. Ilmeisesti ei ole siitä kovinkaan paljon muuttunut. Veetikään ei ole oikein tottunut koiriin ja huomasi, että välillä vähän ahdisti, kun koirat tulivat liian lähelle tai innostuivat juoksentelemaan vähän liikaa. Näin kuitenkin Veetinkin jossain vaiheessa käyvän taputtamassa vanhempaa Leevi-koiraa.

Itse en ole oikein eläinihminen, eikä meille luultavasti koskaan tule mitään lemmikkiä, ainakaan hamsteria isompaa! Tai oikeastaan semmoista, mitä pitäisi lähteä pissattamaan pihalle kaatosateessa tai armottomassa pakkasessa. Siksi onkin ihan hyvä, että lapset pääsevät tutustumaan eläimiin kavereiden luona.


Tästä kuvasta näkee hyvin, että ei Leevi paljoa Aavan nyhtämisestä välittänyt.Olen harrastanut myös aivotonta neulomista ja tehnyt muutaman imun bambulangasta vaippoihin. Vielä en ole päässyt käytännössä testaamaan, että miten toimivat. Luin kuitenkin, että näiden pitäisi muutaman pesukerran jälkeen olla hyvin imukokoisia niin ajattelin muutaman tehdä lisäimuiksi. Helppoja tehdä ja valmistuvat nopsaa.Jyväskylän reissun aikana postilaatikkoon oli kolahtanut pari ihanaa pakettiakin. Ensimmäisessä oli muutama kangas, mitä tilasin Etsystä. Vielä en ole varma, että mitä näistä tulee, mutta mustasta pisarasta ehkä vaunuverhon toinen puoli! Niin ihania, että mihin näitä raskii käyttää? Hieman sössin tilauksen kanssa ja paketti juuttui tulliin. Onneksi tulliselvityksen ja alvin maksamisen jälkeen se tuli nopsaa sitten kuitenkin perille. En ollut hoksannut katsoa, että lähetysmaa oli Hong Kong. Olisi kannattanut tilata kahtena eri tilauksena, jolloin ei olisi ollut tulliin jäämisen pelkoa.


Toinen tilaus tuli ebayn kautta ja sisälsi neljä uutta vaippaa Aavalle. Jossain vaiheessa meillä jää nuo Myllymuksut pieneksi ja tarve oli muutamalle uudelle vaipalle. Nämä ovat jotain Kiinan ihmeitä, Alva baby merkiltään. Hintaa alle vitosen kappale sisältäen imut ja postit olivat ilmaiset. Vähän ihmettelin tuota vasemmanpuoleista perhoskuosia, että olinko muka tuommoisen tilannut. Ilmeisesti olin. Ehdin jo kokeilla näitä päällekin ja hyvän malliselta vaikuttaa ainakin näin ensikokeilulla. Tänään alkaakin luksusajat kun mies jää lomalle ja on kotona meidän kanssa pari seuraavaa viikkoa! Huomenna ajattelin, että voitaisiin mennä käymään kahvilla pop up-kahvilassa Raudaskylällä. Huomenna kun on ravintolapäivä ja kaverin sisko sitä pitää. En ole ennen käynyt missään tuommoisessa ravintolapäivän jutussa, mutta cupcaket ja erikoiskahvit kuulostivat aika houkuttavilta! Mitäs suunnitelmia muilla on? Onko teidän kaupungeissa ravintolapäivänä ruokakojuja ja kahviloita? Mielelläni ottaisin tännekin vähän äksöniä kyseisenä päivänä.

4 kommenttia:

 1. Tulin vastapätemään: olisko se lähetysmaa kuitenkin Kiina? ;) Vuodesta -97 Hong Kong siirtyi Kiinan hallintoon. Oli ihan pakko, en voinut vastustaa kiusausta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sillä on kato melkee kuitenkin autonomia, joten miten sen ottaa ;) Kyllä siinä paketissa lähetysmaana oli Hong kong! :D

   Poista
 2. Hei, suosittelen lämpimästi kotimaisia vaippoja noiden kiinalaisten sijasta. Nanun ja Hahtuvahullun vaipat esimerkiksi ovat aivan loistavia ja suomalaista käsityötä, missä on monta hyvää puolta :) Jos uutena tuntuvat kalliilta niin kirppiksiltä löytyy käytettynä. Ei toki aivan tuohon hintaan, mutta se kalliimpi hinta pitää paljon hyvää sisällään. Lisäksi tuo kyseinen firma on tainnut lähetellä monelle hieman sitä vaippaa mitä sattuu olemaan saatavilla, ainakin Operaatio äidissä joskus muistaakseni oli juttua, että kuosit eivät olleet lähelläkään sitä mitä oli tilattu. Hieno juttu, että käytätte kestovaippoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meillä on suurin osa käytössä olevista vaipoista on Myllymuksujen ja sitten on jotain muitakin suomalaisia merkkejä, joita en kyllä nyt muista. Kaikki muut olen käytettynä ostanut. Uudesta vaipasta en viitsi maksaa montaa kymppiä, jos en ole satavarma, että malli meille sopii. Tähän hätään en laiskana jaksanut koluta nettikirppaireita, joten helpoimmalla pääsi tilaamalla muutaman noita. Aika paljon ollaan myös saatu vaippoja onneksi tutuilta! Säästää pitkän pennin, kun ei tartte ostaa itse.

   Poista