torstai 1. toukokuuta 2014

Vaaleanpunaista vappua

Täällä Ylivieskassa vappu sujui kohtalaisen hyvässä säässä. Aurinko paistoi, vaikka tuuli olikin melko jäätävä ajoittain. Aamulla käytiin ostamassa vapputorilta perinteiset metrilakut ja tehtiin samalla pieni kirpparikierros. Yhdeltä kirppareista onnistuin ostamaan simaakin, kun torilla olin minuutin liian myöhään liikenteessä ja joku mummu ehti viedä nenän edestä viimeisen pullon!Aikaisemmin viikolla ostin Veetille Prismasta vappupallon, koska ajattelin niiden olevan siellä edullisempia kuin torilla ja taivaalle karkaamisen mahdollisuus olisi pienempi. Melko onnelliseksi voi lapsi tulla yhdestä pallosta. Aavakin on innoissaan nykinyt lattialla tuota narua ja sen päässä painona olevaa tähteä. Veetillä on muuten jalassa uusimmat ompelemani housut (Saimien kaavalla) ja noihin tein piristeeksi silityskalvosta tähtiä. Saa nähdä miten käy kun kuulin, että joustocollarissa ei tuo kalvo oikein pysy. Samaan syssyyn pistettiin myös uusi pipo päähän, että saadaan siitäkin kuva. Ensimmäisestä versiosta tuli liian iso ja se mahtui minun päähäni ja tästä toisesta tuli nyt ehkä vähän nafti. Isompi versio menee varmaan myyntiin tuonne facebookin puolelle. Eli jos kiinostaa, niin voi siellä käydä kurkkimassa. Koko on paras noin 55cm päähän.


Ollaan myös syöty liiankin hyvin. Keskiviikkona tehtiin hamppareita ja lisukkeena Lidlin colewlawta.


Tänään puolestaan tehtiin pulled porkia ja ribsejä, molemmat kylläkin Lidlin Grillimestarin valmisjuttuja. Pulled pork oli ihan hyvää pitaleivän kanssa, mutta ribsit olivat todella mauttomia!


 Lisäksi tein uunissa bataattilohkoja, niin saatiin myös Aavalle samalla ruokaa.


Kärkkäiseltä haettiin pieni pussi ilmapalloja ja tein muutaman pompominkin. Hieman kummallisen mallisia niistä tuli, vaikka samalla ohjeella tein, mitä ristiäisiinkin.Jyskissä pimennysverhoa etsiessäni törmäsin valokuvakehyksiin, jossa oli tekstillä varustettu se paperi, mikä niissä on aina paikoillaan. Joka siis otetaan pois ennen valokuvan laittoa. Noissa oli kuitenkin niin kivoja tekstejä halpaan hintaan, että ostin yhden ihan vain tekstin vuoksi. Vinkkinä vaan muillekin.


Vaihdoin kynttilänjalkoihin myös hieman hempeämpi sävyjä. Tällä kertaa ihanan vaaleanpunaiset kynttilät pääsivät tuomaan hieman väriä sisustukseen valkoisen sijasta.


Toinen shoppailuvinkki on Lidlin tulppaanit! Alle kolme euroa tuo kimppu, jossa on jotain seitsemisen tulppaania. Prismassa vastaavat ovat melkein aina 5,9e.Musta ja vaaleanpunainen passaavatkin aika kivasti yhteen, vaikka luovat melkoisen kontrastin.


Mustavalkoista serpentiiniä hamstrasin jo ennen pääsiäistä Prismasta ja sitä jäi säästöön vielä ensi vuodeksikin :)
Huomenna onkin sitten ihan tavallinen päivä, mutta lauantaina lähdetään pitkästä aikaa Ouluun yökylään Veetin kummien luokse. Taidetaan pistää Veeti ja miehet Hoploppiin ja keksiä jotain kivaa ihan vain tyttöjen kesken sillä aikaa ;)

2 kommenttia:

 1. Sinulla on aina kivoja kuvia =) Tykkään katsella
  Pulled porkista tykätään meilläkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hellu! Tuota nyhtöpossua pitää kyllä kokeilla itsekin tehdä joku kerta.

   Poista