keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Apinaleipää

Leivoin tänään Aavalle "apinaevästä" eli tuommoisia kaurapötkylöitä, joita saa itse mussuttaa menemään vaikka puuron sijasta. Ohje pötköihin täältä. Hyvin yksinkertaista ja nopsaa. Tein pari satsia ja pakastin niin voi sieltä sulatella tarpeen tullen. Nuo varmaan menisivät kivasti myös vähän kylminä sitten, kun hampaita alkaa pukkaamaan urakalla.


Meidän muksulle menivät ainakin alas hyvällä ruokahalulla. Uunissa paistaminen tekee noihin rapsakan pinnan, josta on helppo pitää kiinni, mutta ruoka kuitenkin sulaa pehmeäksi suussa ja siitä saa ikenilläkin mutustettua paloja.


Mausteeksi laitoin hitusen kanelia ohjeen mukaan ja ihan hyviä noista tuli. Jos olisi lisännyt vaikka pähkinöitä niin olisi mennyt omista välipalapatukoistakin. Veetille en edes tarjonnut, että ei olisi syönyt siltä istumalta kaikkia. Ehkä annan seuraavasta sulatussatsista sitten maistiaisen molemmille.

Nappasin muutaman kuvan Aavasta, joka leikki lattialla leluilla. Tässä kuvassa näkyy hyvin tuo ärsyyntyminen, kun kirja menikin liian kauas, eikä Aava pääse sen luokse, vaikka kuin yrittää. Naama on ihan kurtussa ja silmät tuijottaa kirjaa, niinkuin sen voisi tahdonvoimalla siirtää lähemmäs.


6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Pitääpä tehdä meidänki neitille :) Tänään ostin maissinaksuja sille ja se vaan kuolalla sulatti ne nyrkkiensä sisään ja sitten liimas joka paikan sillä tahmalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nää on huomattavasti siistimpiä kuin se maissiliisteri, mitkä niistä naksuista syntyy :D

   Poista
 2. Kuinka pehmeiksi ne jäi ku mä tein yhden satsin mutta ne mureni heti A:n käsissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ne oli päältä rapeampia ja sisältä semmosia vähän tahmeampia et ei ne ainakaan murentunut. Yön oli jääkaapissa ilman kantta rasiassa nyt ne oli jo semmosia, et Aava pysty imemään sitä eikä siitä irronnut mitään ennen kuin oli ihan kuolanen :D Oisko sulla ollut liikaa kaurahiutaleita suhteessa siihen banaaniin?

   Poista
 3. Hei kiitti vinkistä! Pitää pistää korvan taa, jahka tuosta meidän pienimmäisestä kasvaa vähän isompi sormiruokailija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli kyllä kivoja ja meillä ainakin kiireisen aamun pelastus kun voi lyödä "puuron" kouraan ja ehtii tehdä sillä aikaa toiselle ja itselle aamupalan :D

   Poista