lauantai 5. lokakuuta 2013

Kiloille kyytiä ruokaa

Olen nyt vajaan kaksi viikkoa yrittänyt karistaa noita raskauskiloja. Kuulun siihen ihmisryhmään, keneltä jää laitokselle tasan sen verran kiloja, mitä se vauva plus istukka ja vedet painaa. Tässä raskaudessa kiloja jäi yhdeksän, mikä on paljon kun niitä tuli se n. 13kg. Ajattelin, että tällä kertaa haluan päästä niistä mahdollisimman pian eroon, koska muuten ne samat kilot junnaa kropassa vielä kahden vuoden päästäkin! Aloitin toissa maanantaina Jutta Gustafsbergin Go fat go-ruokavalion. Koska kuitenkin imetän, niin olen syönyt miesten ruokaohjeiden mukaan ja lisännyt mukaan vähän leipää.

Pääasiassa tuossa ruokavaliossahan syödään paljon kasviksia ja lihaa, lisäksi raejuustoa ja rahkaa kuluu. Toisella ruualla saa syödä myös niitä ihania hiilareita, mitkä on mun pelastus, koska karppaajaksi musta ei ole! Aamupalalla syön kaurapuuron mehukeitolla ja raejuustolla. Lounas on yleensä salaati lihalla ja munalla tai raejuustolla. Iltapäivällä pyrin syömään jonkin lämpimän ruuan. Kamalan vaikea on muka keksiä, mitä söisi, vaikka noilla sallituilla aineksilla ja painoilla voi oikeastaan syödä ihan tavallista ruokaa. Tässä muutamia esimerkkejä, että minkälaisia (ja kokoisia) annoksia ole syönyt.


Kanapasta:
tummaa pastaa
marinoimatonta kanaa
kirsikkatomaatteja
basilikaa
tomaattimurskaa
mausteita


Uuniseitiä vihaneksilla:
paistinperunat (keitin ensin, maustoin ja käytin uunissa))
seitiä
tomaattmurskaa
pakastevihannespussi
mausteita


Kanasalaatti:
broilerin fileesuikaleita
muna
tomaattia
kurkkua
jäävuorisalaattia
ise tehty sämpylä
chilikastiketta


Salaattia ja lohipaloja:
tomaattia
kurkua
herne-maissi-papikaa
kananmuna
lihopaloja pakasteesta
chilikastiketta

Lisäksi olen tehnyt mm. jauhelihapaistosta eli keitin makaroonia, jonka seuraksi paistoin pannulla jauhelihaa, kesäkupitsaa, sipulia, paprikaa ja tomaattia. Eilen pistin uuniin lohen ja uunijuurekset. Viime viikolla painoa tippui kolme kiloa, tällä viikolla on tippunut kilo. Tämä on mielestäni hyvä ruokavalio, kun ruokaa saa syödä mahan täyteen eikä tarvi kärvistellä nälkäisenä. Lisäksi saa syödä melko normaalia ruokaa. Rahkastakin olen oppinut pitämään! Mehukeitot olen tehnyt itse light-mehusta, mutta nyt ajattelin käyttää myös äitini mehuja. Hiilareitten lisäksi pelastus on tuo aamupuuro. Kiva syödä jotain muuta kuin rahkaa aamupalalla. Jos joku teistäkin on joskus testannut tätä dieettiä, niin olisi kiva kuulla ruokavinkkejä!

Liikuntaa en ole vielä kamalasti vaunuttelun lisäksi harrastanut ja sitäkin melko maltillisesti. Mieli tekisi juoksemaan, mutta pitänee ehkä odotella tuonne jälkitarkastukseen. Toisaalta jo viiden kilsan vaunulenkin jälkeen tuntuu siltä, että ois kävellyt tuplasti, joten ehkä parempi vähän odottaa :)

7 kommenttia:

  1. Jes, mahtavaan saumaan tuli tämä postaus! Innostuin nyt itsekin taas näistä Jutan ruokavalioista. Ite oon ollu reilu vuosi sitten superdietillä ja ohjeet on tallessa. Mulla on imetys varmaankin aikalailla loppusuoralla (vauva nyt 8kk), aion kyllä imettää vielä marraskuun loppuun. (Joulukuun alussa miehen kans kaksin lomalle!). Mutta jännä homma, että raskauskilot mulla nytkin lähti äkkiä synnytyksen jälkeen, mutta nyt imetyksen jatkuessa kilot tulee takaisin! En todellakaan ole minäkään niitä tyyppejä joita imetys kuihduttaa. Täysin päinvastoin! En tajua, koska kaiken järjen mukaanhan imetys kuitenkin kuluttaa. Mielestäni syön ihan normaalisti ja silti painoa kertyy. Nyt on synnytyskilojen lähdön jälkeen tänäaamuna +4kg! Noh, tämä päivä on menty menestyksekkäästi rahka, liha, raejuusto, peruna -linjalla ;) Aika samanmoisilta näyttää/vaikuttaa ruuat tuossa GFG:ssakin. Tsemppiä meille!! Kerro kuulumisia edistyksestäsi, mukana ollaan!! :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja makoisilta näyttää nuo ruuat! En mä jaksa useinkaan noin paljon vaivaa nähdä, keitän makaronit ja heitän jauhelihat sekaan. Kylkeen salaatti ja se on siinä. :P Mielummin noita sun ruokia söisin! ;)

      Poista
    2. Mä oon kans semmoinen, että imetys ei edellisen aikana laihdutanut yhtään! Kävin päivittäin tunnin vaunulenkillä ja tarkkailin syömisiä ja paino ei pudonnut yhtään! Jos nyt paremmalla onnella, kun maitoakin tulee paremmin dieetistä huolimatta. Taidan siis jatkossakin postata ruokajuttuja, jospa niistä löytyis sullekin uusia kokeiltavia ;) Ja tsemppiä sinne!

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä ruokia! Itse en KOSKAAN löydä tahdonvoimaa pysyä missään kurissa ja ruodussa ruokavalion kanssa, mutta tuo dieetti kuulostaa ihan mahdolliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään yleensä :D Oon mä nytkin syönyt palan puoloffeeta, mutta paino on kyllä silti tippunut. Siis vaikka oon lisännytkin jotain ruokaa. Tuo on vaan niin helppo kun maha on täynnä koko ajan ja kuitenkin saa suht normaalia ruokaa syödä.

      Poista
  3. teetkö Veetille erikseen ruoan vai syökö Veeti samaan tyyliin tehtyjä ruokia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veeti ja mies syö ihan tavallista ruoikaa. Tai voidaanhan me periaatteessa samoja ruokia syödä silloin kun mulla on lämmin ruoka eikä salaatti. Esim pastaa ja kanakastiketta söi kaikki.

      Poista