torstai 20. tammikuuta 2022

Eteisessä

Meidän kodin eteinen alkaa pikkuhiljaa olla kaikin puolin valmis. Ollaan oltu niin tyytyväisiä meidän Visorin kaihtimiin  , että yhteistyön jälkeen tilasin omalla rahalla meille eteisen pieniin ikkunoihin myös kaihtimet. Nuo ikkunat ovat sen verran reilun kokoiset, että pimeällä ulkoa näkyi häiritsevästi sisälle. Varsinkin jos oli yksin kotona lasten kans niin ei ollut kiva ajatus, että joku pystyy tuolta kurkkimaan. Lisäksi meidän kotitie menee tuolta puolelta, joten autolla ohi ajaessakin näki sisään.


Päädyin valitsemaan mustat kaihtimet mustien kehyksien mukaan ja kivasti ne minusta sopii tuohon. Kesällähän niitä ei ole tarve edes käyttää, joten eivät ainakaan pääse kuumumaan.


Päivisin ne on nipussa tuolla ikkunan alaosassa ja eipä ne sieltä oikeasti tosielämässä juurikaan mihinkään näy. Varsinkin kun ovat mustat kuten ikkunnakarmi niin sulautuvat  hyvin siihen.


Valmiista eteisestä en ole tainnutkaan tänne blogin puolelle kirjoitella! Suunnitelmat rakennusaikana tähän tilaan löydät täältä ja sieltä näkyy myös pohjakuva eteiselle. Aika hyvin pysyin suunnitelmassa ja eteiseen on tuotu noita elementtejä mitä suunnitelmassakin mietin. Eteisen musta penkki on Juurilla Designin Wendela, johon tilauksesta teetetty tuo kenkätelineosuus. Siinä on mun ja miehen kengät, jotka on pääasiallisesti käytössä just tällä hetkellä. Muut käyttökengät löytyy sit eteisen liukuovikaapista ja urheilukengät arkieteisestä.


Toiselle seinälle hommasin tämän Jyskin Virum-hyllyn, joka on samanlainen ulkonäöltään kuin nuo muut vastaavat hyllyt, joita suunnitelmassa mietin. Tätäkin kyttäsin vaikka kuinka kauan alesta ja vihdoin sainkin sen -40% hinnalla! Oon erikoistunut Jyskin tuotteiden alennusten kyttäämiseen selvästi, kun en oo kamalasti sieltä ostanut mitään normaalilla hinnalla vaan aina on sitkeys palkittu. Tämänkään kanssa ei ollut kiire, joten hyvin pystyi odottelemaan, että josko se tulisi alennukseen.


Lopullinen hankinta eteiseen oli tuohon oven toiselle puolelle pieni vierasnaulakko. Meillähän on tuo liukuovikaappi meidän aikuisten vaatteille, mutta tuohon voi nakata takin jos tulee vaikka yks vieras vain kylään. Naulakko on tuollainen Kärkkäiseltä ostettu halppis Aina Rack. Muotokieleltään hyvin samanlainen, kuin arkieteisen House Doctorin Rack-naulakot, mutta paljon heppoisemman oloinen. Sopii kuitenkin tällaiseen epäsäännölliseen vaatteiden säilytykseen ja kun kerralla ei ole kamalasti painoa.


Tuohon seinän pätkälle oli tosi haastava löytää naulakkoa, koska seinä on vain 60cm leveä ja tuntui, että kaikki on siihen liian leveitä. Tämä nyt on onneksi sopivan siro ja siihen mahtuu kuitenkin  useampi takki. Eikä tullut konkurssi :D

 
Tää ratkaisu on ollut meille oikein toimiva, et lasten kamppeet on tuolla arkieteisessä omassa valtakunnassaan ja meidän arkivaatteet sitten tuolla eteisen liukuovikaapissa. Meidän ulkoiluvaatteet on myös arkieteisen puolella. Liukuovikaapisto on iso ja se kätkee sisäänsä myös meidän isot reissukassit sekä kaikki mahdolliset reput paitsi tietenkin koululaisten reput, jotka on omissa huoneissa. Oli hyvä päätös tehdä liukuovet kattoon asti korkeina niin sinne ylös jää kivasti tilaa kaikelle tuollaiselle isolle, jotka on kuitenkin suhteellisen vähän käytössä.Aika paljon rauhoittaa eteisen ilmettä, kun vetäisee vaan tuon liukuoven tuonne arkieteiseen kiinni!


Saatiin siis eteiseen kaikki  ne elementit mitä sinne kaivattiin. Kaikista parasta tässä tilassa on tietenkin säilytystilan määrä! Sitä on niin rekkeinä, kaappeina ja liukuovikaappina ja päälle vielä naulakot.

sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Baby Bornin uudet vaatteet

Tytöt olivat ruksineet lelukirjasta muutamia Baby bornin ulkovaatesettejä ja minähän en ompelutaitoisena voinut sitten millään maksaa jotain jäätävää summaaper setti. Taitaa olla jotain 40e varmaan noi ulkovaatteet? Törkeän paljon kuitenkin. Hain kärkkäiseltä palat valkoista ja harmaata teddyä (maksoi muuten vain jonku ehkä vitosen!) ja ajattelin tehdä siitä jotain. Kaivelin kaapista vanhat nukenvaatekaavat ja niitä muokaten syntyi sit tyttöjen nukeille parit ulkovaatteet.


Toisen tytön nukke sai tän söpön nallehaalarin. Huppu jäi vähän pieneksi, mutta jospa se ei käytössä haittaisi. Mahtuu kuitenkin päähän!


Toinen sai sitten tämän fiinin takin karvareunushupulla! Olipa muuten mielenkiintoinen operaatio kiinnittää tuo karva! Leikkasin siis karvakankaasta palan jonka ompelin ensin hupun reunaan toisesta pitkästä reunasta oikeat puolet vastakkain. Sitten käänsin toisen reunan paikoilleen ja siksakilla vedin sen kiinni. Tuosta varmaan irtoaa karvaa vielä ikuisuudenkin päästä, kun leikkauskohdasta karvat tietty aina katkeilee.


Takin pohjana on joku mekkokaava, jota leventelin ja muokkasin siihen vetskarin eteen. Piti myös vähän miettiä, et miten toi karva asemoidaan niin, että se ei oo jatkuvasti vetskarin välissä. Ei oo ehkä kaikista kauneimmat toteutukset näissä, mut onneksi tytöt ei sellaisista tajua välittää.


Innostuin vielä neulomaan nukelle Hupsistarallaa-blogin ohjeella kivan röyhelöpaidan! Oon tuhonnut urakalla valmiita lankanyssäköitä ja täysiäkin keriä, joille ei ole löytynyt käyttöä. Tässä taisi olla lankana Dropsin Fabel, jos oikein muistan. Jostain syystä tän paidan kaula-aukosta tuli niin valtava, et ompelin alavaran kaula-aukkoon ja laitoin sinne kujan sisään sit kuminauhan vähän kuromaan tuota umpeen.

baby born villapaita

Pipo on omalla kaavalla tehty ja tein niitä itse asiassa useammankin. En tiedä miten tuo google Drive on jotenkin muuttunut, kun sitä ei pysty enää muut avaamaan suoraan sitä kaavaa, vaan mun pitää jotenkin aina hyväksyä se. Tosi rasittavaa, varsinkin kun niitä aika paljon haluttais ladata. En oo ainakaan toistaiseksi keksinyt tähän järkevää ratkaisua. Saa kertoa jos osaat sanoa, että missä vika. Se valittaa, että linkkiä ei voida aukaista tietoturvapäivityksen takia. En kuitenkaan löydä mistään kohtaa, että pystyisi sen linkin jakamaan normaalisti muille. Samaa ongelmaa on esiintynyt muillakin.


Näiden lisäksi neuloin vielä viime tippaan yhden valkoisen perusneulee ja pipon, mutta ne jäi siinä joulunalushässäkässä kuvaamatta.