keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Vinpearl Land - Vietnamin Disneyland

Hoi Anin lomapuoliskolla ei juurikaan retkiä tehty vaan keskityttiin se alkuloma lähinnä rentoutumaan. Yksi ainoa reissu tehtiin Vinpearl Landiin eli tuollaiseen yhdistettyyn vesipuisto-huvipuistohässäkkään. Tänne reissulle ostettiin kyyti hotellilta, mikä oli oikein näppärää. Takaisin tullessa otimme Grabin eli paikallisen Überin, sekin toimi oikein mallikkaasti muuten Vietnamissa!


Emme olleet kamalasti lukeneet paikasta etukäteen, joten tuli ehkä hieman yllätyksenä millainen se oli. Ajomatka Hoi Anista taisi olla jotain 40min, jos en kamalan väärin muista. Tämä olit myös suhteessa Vietnamin muuhun hintatasoon aika kallis ja taisi olla niin, että paikalliset saivat liput halvemmalla. Meidän koko perheen liput maksoivat jonkin verran yli sata euroa. Sitten taas kun miettii, että sillä sai safarin, vesipuiston, huvipuiston ja pelihallin, niin ei tuo nyt niin paha hinta ollutkaan.


Alue itsessään oli jo aika valtava ja hienon näköinen. Vesialueen ympärillä oli taloja, joissa oli esimerkiksi ravintoloita. Tuo alue itsessään oli jo aika iso, eikä kierretty edes kaikkea, koska oli aika kuuma eivätkä lapset jaksa loputtomiin kävellä kuumuudessa.Ensimmäisenä pysähdyimme tsekkaamaan jonkun taidenäyttelyn ja siellä olikin hauskoja kolmiulotteisia kuvia ja aukkoja, joista pääsi kuvaan mukana.Hyvin onnistui vangita kuvaan Veeti niin, että näyttää kun kaatuisi justiinsa taaksepäin tuosta "sillalta".


Sitten Veetiä pyydettiin taas poseeraamaan kuviin. Tästä mainitsinkin jo aiemmassa Hoi An-postauksessa. Huvittavaa touhua.Ensimmäisenä suuntasimme safarille, koska ajattelimme siellä olevan suurimmat jonot päivän edetessä. Ja itse asiassa tuolla oli koko paikan ainut jono. Ei ollut mikään paikallisten loma-aika ja länsimaalaisia turisteja tuolla ei juurikaan ollut, joten saimme mennä joka paikkaan oikeastaan jonottamatta.


Yleensä en oikein enää perusta esimerkiksi eläintarhoista ulkomailla, koska en tiedä millaisissa oloissa eläimet ovat. Tuolla paikat ainakin näyttivät hyvin hoidetuilta ja työntekijöitä oli todella paljon hoitamassa paikkoja ja eläimiä. Mutta toki tarina voi valitettavasti kulissien takana olla ihan toinen.


Muutoin tuo safari kuljettiin veneessä, josta katsottiin eläimiä, mutta yksi pysähdys tehtiin safarin aikana ja meille sattui norsupaikka kohteeksi. Pientä maksua vastaan sai syöttää banaaneja elefanteille. Osa veneistä näytti pysähtyneen kirahvien luo.Safarilta suuntasimme viereiseen lintutaloon, josta jouduin kuitenkin lähteä ulkopuolelle Veetin kanssa odottelemaan. Ei aina vieläkään muisteta, että Veetillä on välillä noita ääniyliherkkyyksiä ja lintujen kiljunta ahdisti niin paljon, että totesin paremmaksi siirtyä ulkopuolelle. Mies kävi sitten tyttöjen kanssa katselemassa lintuja.Suurin osa ajasta kuluikin sitten huvipuiston ja vesipuiston puolella. Ensin kävimme kaikki kuivalla maalla olevat paikat ja lopuksi vietimme loppuajan vesipuistossa. Laitteita oli monenlaisia ja useimmat sopivat myös pienille lapsille. Noihinkaan ei tarvinut jonottaa ollenkaan! Tosin aina ei oikein tajuttu, että miksi tytöt eivät päässeet laitteeseen, vaikka käyttäjä oli paikalla. Saattoivat viittoa seuraavaan laitteeseen ja sanoa, että tulla myöhemmin uudelleen ja kuitenkin hetki sen jälkeen paikalliset ajoivat laitteilla.


Veetikin yllättäen kävi tyttöjen kaverina myös noissa kaikissa pienimmille tarkoitetuissa laitteissa. Eikä varmaan tarvitse erikseen mainita, että lapset olivat aivan täpinöissään noista. Me kun ei olla vielä koskaan Suomessa käyty huvipuistossa!Kuvistakin näkee, että aika autiota on ja lapset saivat olla laitteissa aina ihan kolmistaan.Aikuisen näkökulmasta mielenkiintoisin olisi varmasti ollut tuo alue, missä oli kaikkia eri aikakausien Vietnamilaisia asumuksia. Lapsia ei kamalasti kiinnostanut ja kuumuus alkoi jo painaa tuossa vaiheessa ja ehkä vähän nälkäkin. Aika pikaisesti käytiin katsomassa parit paikat. Tuolla työntekijät ihan oikeasti tekivät esimerkiksi puuvillalankaa tuossa turistien edessä, kuten joskus muinoin on tehty.Veetin kohokohta oli varmasti pelihalli, jossa viihdyin kyllä itsekin! Tuolla oli sitä paitsi hyvä ilmastointi. Samassa tilassa oli myös pieni hoplop-tyylinen alue.Tuolla isossa linnassa olisi ollut vielä 3D- ja 4D-elokuvateatteri, mutta skipattiin näytökset tällä kertaa kun aika meinasi muutenkin loppua kesken.


Loppupäivä kuluikin sitten vesipuistossa, jossa oli jos jonkinlaista liukumäkeä ja aaltoallasta.


Näin suomalaisena oli hieman hassua seurata vietnamilaisten uimahallikäyttäytymistä. Mentiin naisten puolelle ja tila oli todella iso ja täynnä lukollisia koppeja. Oletin niiden olevan pukukoppeja vaan ei, ne olivat suihkukoppeja! Ilmeisesti tarkoitus oli, että koko perhe ahtautuu sinne suihkuttelemaan, että kenenkään ei tarvitse näyttäytyä alasti muiden edessä. En kyllä oikein tajunnut, että miten homman oli tarkoitus toimia, kun ei me ainakaan mahduttu koppiin pesulle ja vaatteiden vaihtoon niin, että ei olisi ollut kaikki kamppeet märkinä. Tytöt riisuivatkin sitten kopin ulkopuolella ja kävivät pesulla ja itse kävin tyttöjen jälkeen yksin vaihtamassa uikkarin päälle.


Koko päivän paahtava auringonpaiste katosi tietysti juuri kun päästiin uimaan ja loppuajasta meinasi jo tulla kylmä, kun tuuli tuuleskeli märälle iholle. Tosin lämmintä oli varmaan silti lähemmäs kolmekymmentä.
Vinpearl Land oli kyllä loistava päiväkohde lasten kanssa ja olisi tuolla saanut vietettyä helposti toisenkin päivän. Varsinkin jos lapsilta oltaisi kysytty! Tuolla olisi ollut myös huvipuiston oma hotelli. Näitä puistoja taisi olla Vietnamissa useampikin, joten ehdottomasti kannattaa käydä, mikä siellä suunnalla vierailette. Näitä oli Hoi Anin lisäksi ainakin Nha Trangissakin.

maanantai 24. kesäkuuta 2019

Uusi arki, uusi päiväkoti

Tytöillä alkaa kesäloman jälkeen uusi elämä, kun hoitopaikka vaihtuu pienestä ryhmiksestä isompaan päiväkotiin. Tytöt ovat olleet koko hoitouransa tuossa samassa ryhmiksessä, jonne Veeti ja Aava menivät Aavan ollessa vuoden ja Veetin neljä vuotta. Viia liittyi mukaan remmiin reilun vuoden iässä ja Veeti ehti jo lähteä poiskin ja käydä eskarin puolestaan tuossa samassa paikassa, mihin tytöt elokuussa menevät.

Haikein mielin jätettiin vanha hoitopaikka, mutta toisaalta innolla odotetaan myös uutta arkea! Uskon, että tytöille tekee oikein hyvää mennä välillä eri ryhmiin ja hankkia ihan omia kavereita ilman, että toinen on siinä vieressä koko ajan. Aava menee siis eskarin puolelle ja Viia pienempien puolelle.


Viime viikolla meillä kävi hoitaja kotona tutustumassa Viiaan. Tämä oli meille ihan uusi käytäntö, sillä meillä ei ole aiemmin kukaan koskaan käynyt. Ehkäpä sen vuoksi, että hoitajat ovat olleet meille tuttuja vuosien ajan. Vaikka mukava tapahan tuo on ja Viia selvästi tykkäsi, että häntä tultiin kotiin katsomaan.

Torstaina kävimme sitten puolestaan tutustumassa päiväkotiin, koska eskarilaisten tutustumispäivänä Aava oli sopivasti tietenkin oksennustaudissa, eikä päässyt sinne. Kävimme siis kummankin hoitopaikassa vähän katselemassa, että miltä siellä näyttää.

Meitä vastassa olikin heti se kotona käynyt hoitaja, jonka Viia tunnisti ja reippaasti esitteli muillekin itsensä. Viia oli kyllä muutenkin niin elementissään koko tutustumisreissun ajan. Kävi uteliaana kurkkimassa paikkoja ja meni leikkimään päiväkodin leluilla innoissaan. Taisipa saada vähän jo kaveria eräästä tytöstä, joka on sitten samassa ryhmässä kun Viia aloittaa.


Aava puolestaan oli huomattavasti sulkeutuneempi, eikä oikein puhunut mitään eikä samalla lailla tutkinut tavaroita ja paikkoja kuin Viia. Luulen, että Aavaa jännittää paljon enemmän tuo uusi tilanne. Varsinkin kun eskariin ja hoitoon ei ole ilmeisesti tulossa ketään meille entuudestaan tuttuja lapsia. Lisäksi tänä vuonna tyttöjä oli niin vähän, että Aavan ryhmään tulee Aavan lisäksi vain yksi tyttö. Mikä on tietty hieman harmi, koska toivoin Aavan saavan eskarissa paljon uusia kavereita. Tyttöjä  on yhteensä siis vain viisi. Aavalla kun ei tällä hetkellä ole kovinkaan monta kaveria, vaikka selvästi kaipaisi leikkiseuraa ja on sosiaalinen jos on tuttu lapsi.

Toivottavasti eskarissa kuitenkin lähtee sujumaan ja uskon, että tavallaan on hyväkin, että on vain yksi tyttö niin on ehkä "pakkokin" alkaa kaverata hänen kanssaan ja toki pojista saa myös leikkiseuraa! Pahin tilanne olisi ollut se, että kaikki muut ryhmäläiset olisivat olleet hoidosta valmiiksi tuttuja keskenään ja Aava olisi laitettu uutena sekaan. Nyt tuo toinenkin tyttö tulee muualta eskariin.


Sisätilojen lisäksi kävimme tutustumassa pihoihin ja tytöt pääsivät jo mukaan päiväkodin touhuihin. Juhannuksen kunniaksi pihalle oli tehty tehtävärata, jossa oli maalausta, vesi-ilmapallojen heittoa, tennistä, labyrintti jne. Tuolla Aavakin sitten lämpeni jo toimintaan mukaan ja alkoi se puhekin tulla kun jännitys varmaan laukesi.

Iloinen yllätys oli se, että Aava pääsee saman opettajan ryhmään, missä Veeti oli aikoinaan eskarissa. Hänen kanssaan olimme tosi paljon silloin tekemisissä Veetin asioiden tiimoilta, joten tiedän, että olemme hyvin samoilla linjoilla asioista ja tiedän hänen olevan loistava työssään. Nyt lomailemme tyttöjen ja Veetin kanssa pari viikkoa nelistään ja viimeisellä lomaviikollani alkaa miehen loma ja käymme tekemässä pienen kesälomareissun.

tiistai 18. kesäkuuta 2019

Uutta ilmettä sisustukseen julisteilla (sis. alekoodin)

*kaupallinen yhteistyö Poster store

Kaupallisen yhteistyön merkeissä pääsin valitsemaan meidän kotiin uusia julisteita Poster Storen valikoimasta. Muutettaessa laitettiin olohuoneeseen tauluhyllyt, että tauluja voisi vaihdella ilman, että aina tarvitsee tehdä uusia reikiä erimallisille ja kokoisille tauluille. Hyllyillä olevia tauluja olisi helppo vaihdella lennosta ilman reikien tekemistä. No siinähän kävi niin, että ne samat taulut ja kuvat ovat olleet tuossa hyllyllä niin kauan kuin muistan, vaikka olen monta kertaa meinannut tilata siihen kivoja julisteita. Joskus olen päässyt ihan verkkokauppaan asti julisteita selaamaan, mutta yleensä se yritys on kaatunut valikoiman suuruuteen ja vaikeuteen tehdä päätöksiä. Kuulostaako tutulta?


Siinä mielessä tämä yhteistyö tuli hyvään saumaan, koska nyt oli tavallaan "pakko" ryhdistäytyä tämän asian kanssa ja tehdä ne päätökset. Helpoksi hommaa ei suinkaan tehnyt toinen toistaan ihanammat julisteet, mitä Poster Storelta löytyi! Julisteet oli kuitenkin kivasti kerätty eri kategorioihin, että ei välttämättä tarvinnut kahlata läpi esimerkiksi tekstijulisteita, mikäli ei ollut aikeissa tilata juuri niitä.


Olohuoneeseen valitsin hempeitä sävyjä sekä mustavalkoisia kuvia. Vaaleanpunainen sopii hyvin yhteen meidän vaaleanpunaisten kesäverhojen kanssa, jotka vaihdoin jo ikkunaan. Osan kehyksistä tilasin Poster storelta ja osa on ostettu muualta. Kaikkiin valitsin kuitenkin saman tyyppisen, mustan kehyksen. Minusta se kivasti jotenkin rajaa noita tauluja valkoista seinää vasten.


En ole mikään kummoinen sommittelija ja joitakin voisi ärsyttääkin tällainen sekalainen taulusetti, mutta minusta tämä on juuri minun näköinen seinä. Ei niin tarkkaan mietitty ja siltä se saa näyttääkin. Voihan noita taulujen paikkoja vaihdella jos ahdistaa. Lempparikseni muodostui tuo tyttö ikkunassa-taulu ja nyt vähän harmittaa, että en valinnut sitä isoimmaksi tauluksi! Pelkäsin sen olevan mustavalkoisena liian hallitseva ja sen vuoksi otin sen hieman pienemmässä koossa. Se on kuitenkin tosi kaunis ja ajaton ja sitä tekee mieli ohikulkiessa aina vilkaista.

Näiden ostojulisteiden lisäksi halusin kuitenkin säilyttää hyllyillä jotain henkilökohtaisiakin kuviamme ja sekaan valikoitui muutamat kuvat lapsista. Muut aiemmin hyllyä koristaneet julisteet löysivät paikkansa muualta kodistamme, joten mitään ei oikeastaan tarvinut laittaa pois.


Koska en ole itse mitenkään kovin hyvä sommittelemaan tauluja, arvostin kovasti sitä, että Poster Storen sivuilta löytyi suoraan valmiita kollaasikuvia, jotka oli toteutettu valikoiman julistella. Noista sai vähän ideaa siitä, että miten ja mitä tauluja kannattaisi yhdistää keskenään. Heti etusivulta pääsee katsomaan noita inspiraatiokuvia, mutta myös jokaisen julisteen lisäkuvista löytyi sellaiset kuvat, missä tuo kyseinen juliste oli yhdistettu muiden julisteiden kanssa kokonaisuudeksi.


Makuuhuoneeseen valitsin kolmen taulun kollaasin, jossa on yksi iso taulu ja vieressä pari pienempää. Itse asiassa tuohonkin seinälle olen jo aiemmin suunnitellut jotain, mutta nyt se on odotellut tyhjänä inspiraatiota ja täyttämistä.


 Yritin valita sellaisia kuvia julisteisiin, että ne olisivat suhteellisen ajattomia ja sellaisia, että niihin ei helposti kyllästyisi. Uskon valinnan näyttävän nämä kriteerit ja toisaalta vaikka joskus kyllästyisikin, niin sitten tauluhyllyn taulut voi pistää hetkeksi pois ja korvata jollain toisilla hetkellisesti. Sitten joskus ne vanhatkin tuntuvat taas uusilta ja raikkailta!


 Tyttöjen huone sai viimeksi päivitystä maton muodossa, joten nyt oli Veetin vuoro saada jotain omaan huoneeseensa. Voisinkin melkein tehdä oman postauksen koululaisen huoneesta, mutta tässä pientä esimakua huoneen uusista tauluista!  Lasten julisteita- kategoriassa oli paljon julisteita myös sellaisille, jotka eivät välitä ehkä niistä perinteisimmistä, lapsekkaista julisteista. Itse asiassa usea tuon kategorian juliste voisi olla minkä tahansa huoneen seinällä.


Tuolla seinällä on aiemminkin ollut taulu, mutta nojaamassa seinään tuossa hyllyn päällä. Se alkoi kuitenkin olla Veetin mieleen liian lapsellinen ja se otettiin keväällä pois. Siitä asti seinää ovat koristaneet Veetin hamahelmityöt. Niillekin löytyi uusi paikka huoneesta, tuosta samalta seinältä keltaisen tuolin kanssa. Äidin silmää ne eivät miellytä, mutta minusta on kuitenkin ok, että huoneessa on jotain lapsenkin valitsemaa. Omavalintaisia julisteita olen luvannut laittaa oven sisäpuolelle, sieltä ne eivät näy muihin huoneisiin, vaikka ovi olisi aukikin!Näihin Veetin huoneen julisteisiin valitsin kevyet julisteripustimet  puun värisenä. Mielestäni nämä sopivat kivasti lasten julisteisiin ja ovat sopivan simppelit omaan makuuni. Tuovat samalla vähän lämpöä Veetinkin huoneeseen, jossa on aika paljon vain kylmiä sävyjä.


Verkkokauppa oli minulle entuudestaan vieras, mutta selkeäkäyttöinen ja kauniin näköinen. Taulut itsessään olivat minusta kohtuullisen hintaisia, haarukaltaan noin kympistä alle kolmeen kymppiin, paitsi nuo Selection-julisteet, joilla oli hieman korkeampi hinta. Ne olivat muuten todella upeita, jos tykkää valokuvajulisteista! Lähetys saapui noin viikossa tilaamisesta ja julisteet sekä kehykset olivat hyvin pakattuja. Mitään moitittavaa en toiminnasta löytänyt!

Kehykset olivat ehkä tuolla hieman hintavampia, mitä jostain perus tavaratalosta ostettuna, mutta toisaalta helpommalla pääsee kun napsuttelee tuolta mukaan samankokoiset kehykset mitä tauluja tilasi. Näin välttää yhden ylimääräisen kauppareissun! Itsellä oli muutamia halvempia kehyksiä käytössä ja niissä törmäsin sellaiseen ongelmaan, että taulukoukulle ei ollut oikein järkevää paikkaa kehyksen takana. Eli ei se halpa vaihtoehto aina paraskaan ole. Miehelle tämä aiheutti paikoilleen laittamisessa harmaita hiuksia ja hän kirosi, että miksi en ollut tilannut kaikkiin samanlaisia kehyksiä. Jos vielä tarvitsen lisää tauluja, taidan olla kokemuksen viisaampi ja tilata samalla myös kaikki kehykset tuolta.

Saan tarjota teille lukijoille myös huikean alekoodin, jolla saat 30%:n alennuksen kaikista normaalihintaisista julisteista pois lukien Selection-tuoteryhmän julisteet. Koodi on nauravanappi30 ja se on voimassa 1.7.2019. asti. Nyt on siis hyvä tilaisuus päivittää myös omat julisteet!

Joko Poster Store on teille tuttu entuudestaan?

perjantai 14. kesäkuuta 2019

Tilda frillamekko

Sain koeompeluun AinoaPatternsin Tilda-kaavan ennen sen julkaisua ja ompelinkin sillä heti kolme mekkoa, niin ihana se oli! Kaksi jäi meille ja yksi meni lahjaksi ystävän lapselle ja oli sielläkin ollut mieluinen.  AinoaPattersin löydät Etsystä, mistä olen jo aiemmin ostanut tuon ihanan Rusetti-mekon kaavan.Itse asiassa en edes tiennyt näiden kaavojen olemassaolosta, kunnes näin instassa juurikin tuon rusettimekon ja metsästin sen kaavaa netistä. Tilda-kaava on saatavilla niin sähköisenä kuin pdf-versiona. Omani oli sähköinen ja ihanan yksinkertainen, sillä sivuja taisi olla vain yhdeksän ja muutenkin kaavat olivat hyvin selkeät. Koot kaavassa ovat 74-140cm.


Ompeluohjeet olivat selkeät ja uskon aloittelijoidenkin pystyvän ompelemaan tämän helpon mekon ilman ongelmia! Kaava on hoikkaa mitoitusta, joten jos teet normaalivartaloiselle lapselle, voit valita yhtä kokoa isomman, mitä lapsi normaalisti käyttää.


Viian mekko on kokoa 104cm, mutta tein pituuden jo koon 110cm mukaan. Viialla on pituutta ehkä joku 105cm. Aavan mekko puolestaan on kokoa 140cm ja pituutta on ehkä vajaa 130cm. Molempien kokovalinnat osuivat nappiin. Toki vähemmän laiska ihminen varmaan vertaisi johonkin hyvään, olemassa olevaan kaavaan. Itse en tietenkään jaksanut vaan luotin siihen, että voin tehdä saman koon kuin rusettimekossa.
Mekossa ehdottomasti parasta on tämä kaunis selkäosa! Se tuo semmoista ihanaa tyttömäisyyttä vielä lisää mekkoon, koska edestähän mekko on melko tavallisen mekon mallinen. Kankaat on ostettu Nappinjalta.Jos mielit päästä ompelemaan Tilda-mekkoa niin klikkaa itsesti Instagramin puolelle, sillä siellä on sunnuntaihin asti menossa arvonta, jossa voit voittaa tämän kaavan itsellesi! Kilpailuun pääset suoraan tästä.