perjantai 30. marraskuuta 2018

Hernepussileikkejä ja muutama vaatelahja

Aloitin ensimmäiset joululahjajutut jo lokakuussa ompeluleirillä, että olisin ajoissa niiden kanssa. Yleensä joulun alus menee sen verran tiiviisti tonttulakkeja tehden, että silloin ei kamalasti ehdi muuta ommella. Tänä vuonna itse tehtyjen lahjojen määrä taitaa jäädäkin aika pieneksi, mutta jotain  kuitenkin sain aikaiseksi.


Näitä hernepusseja tein pienimmille lahjojen saajille. Niihin löytyy helppo ohje Hääräämöstä  ja samasta blogista voit tulostaa näppärästi valmiin lapun mukaan, jossa on lueteltu erilaisia hernepussileikkejä. 


Hernepussit valmistuivat kätevästi miehen rikkinäisistä farkuista ja säilytyspussukoihinkin löytyi puuvillat valmiiksi kaapista. Kun luin noita leikkejä niin päädyin siihen, että pitää tulostaa ja laminoida meille omatkin ohjeet ja kaivaa Veetin vanhat hernepussit jostain tyttöjen laatikoista esille!


Muutama vaatekin on valmistunut lahjaksi ja nämä on tehty myös ompeluleirillä. Ensimmäisenä on tyttöjen tunika+leggarit-setti. Tunikan kaava on piirretty jostain Marimekon tunikasta ja lainasin sitä leirillä kaverilta, joten sen kummemmin en osaa sanoa millainen tämä on käytössä. Kangas on Roon kangasta ja vaihtarina samalaisella leirillä saatu. Leggareihin sattui löytymään vahingossa sopivan väristä petroolia kangasta omista jemmoista. En yhtään keksi, miksi ja mistä mulla on tätä kangasta!Viimeisenä hassut baggyhousut koossa 92cm. Näissä kankaana Noshin neulos, jota ostin kaverilta pätkän. Nämä näyttävät kyllä tasona hassuilta, mutta toivottavasti päällä kivat!


Kovasti tekisi vielä mieli tehdä jotain, mutta en ole vielä keksinyt, että mitä kivaa se voisi olla! 

Teettekö te itse lahjoja tänä vuonna ja mitä? Ideoita otetaan vastaan :)

sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Päivä paloasemalla

Kuultiin ystäväperheeltä, että lauantaina vietettiin Päivä paloasemalla-tapahtumaa ja täälläkin oli paloasemalle järjestetty lasten tapahtuma. Me ei olla koskaan ennen käyty noissa, vaikka niitä on täälläkin varmasti useana vuonna ollut. En tiedä miten ollaan aina onnistuttu missaamaan nämä.


Nyt kun kerrankin tiedettiin tämmöisen olevan ja melkein meidän naapurissa niin reippailtiin sinne ystäväperheen seuraksi eilen aamupäivällä. Olipa muuten mahtava ilman mennä pyörällä ja rattailla, kun aurinko paistoi koko taivaan leveydeltä. Harmillisesti meinaa joku pöpö yrittää päälle, että lenkkeilyt on kyllä muuten jäänyt tällä viikolla ihan minimiin.


Tapahtumassa jaettiin lapsille osallistujapassi, joihin leimoja keräämällä sai sitten lopuksi pieniä puuhajuttuja kotiin vietäväksi. Rasteja oli viisi, joista kolme oli passiin merkittäviä ja pari vapaaehtoista. Tehtävät olivat ihan hyödyllisiä lapsille. Yhdellä pisteellä piti tunnistaa talon poikkileikkauksesta vaaran paikkoja (kynttilät, saunan kiuas, kattila hellalla jne.),  toisessa harjoiteltiin pimeässä poistumista exit-kyltin avulla, puhuttiin eksymisestä ja mitä pitää tehdä kun eksyy ja käytiin pihalla sammuttelemassa tulipaloja sammuttimella sekä peitteellä. Eli monenlaista hyödyllistä tehtävää.


Meillähän Aava itse asiassa jokin aikaa sitten eksyi Kärkkäisellä. Ja sekin tapahtui minuutin sisällä. Kävimme sikapäivillä lasten kanssa nelistään siellä ja minä menin ottamaan kärryt ja sanoin, että voivat jo lähteä kävelemään kassoille päin suoraa käytävää pitkin tapaamaan maskottisikoja. Tarkoitus oli tulla perässä. Matkaa oli siis se sata metriä ja suoraa käytävää pitkin. Otin kärryt ja lähdin perään. Tässä vaiheessa Aava on ilmeisesti tullut takaisin mun luo ja mentiin varmaan käytävällä vastakkain huomaamatta toisiamme.

Kun pääsin toiseen päähän käytävää, ei tyttöä ollut enää missään. Hetki siinä palloiltiin ja etsittiin ja menin sitten infoon sanomaan, että kuuluttaisivatko Aavaa. No ei ehditty kuuluttaa, kun siellä joku soitti osastolta, että siellä on pikkutyttö eksyksissä. Kuulin siis vain kun infotyöntekijä kysyi, että "niin minkä niminen tyttö" ja arvasin, että puhuvat Aavasta. Sieltä se tuli sitten työntekijän kanssa. Oli mennyt kauppaan sisään mummun osastolle mummua katsomaan ja että oltiinko me menty jo sinne. Hienosti oli osannut pyytää aikuiselta kaupassa apua ja kertonut, että ei löydä meitä. Tilanne kesti kaikkinensa ehkä viisi minuuttia, mutta kyllähän tuota ehti säikähtää! Hienosti Aava hanskasi pelottavan tilanteen ja itku tuli vasta sitten, kun pääsi meidän tykö. Tämän takia on hyvä, että kotonakin neuvotaan, että mitä tehdä jos aikuinen menee hukkaan. Ja että pitää kertoa vieraalle oma nimi siinä tilanteessa, että apua voidaan kaupassa soittaa.


Kaikkinensa tuo tapahtuma oli kyllä omaankin mieleen mukava ja huippua, että tällaisia järjestetään! Pihalla käytiin muuten vielä ampumassa limsapulloja vesiletkulla ja tytöt pääsivät paloauton kyytiin. Sisällä kerrattiin vielä miksi meillä on palohälyttimiä ja mitä ne tekevät ja missä ne ovat. Kotona Aava sitten kulkikin ympäri taloa etsimässä niitä katosta! Palkinnoksi tytöt saivat muoviset palomiehen kypärät ja meillä sammuteltiin sitten eilen tulipaloja ja tänään kypärät olivat pihaleikeissäkin mukana.


Ilta menikin sitten kivasti, kun pyydettiin äitini meille yökylään töiden jälkeen. Mies on ollut torstaista asti reissussa, niin ei oli kivaa saada illalle juttelukaveri. Lapset saivat katsoa mummun kanssa Putousta ja minä pääsin sillä aikaa käväisemään Kärkkäisellä yksin. Aamulla pitikin päästää mummu sitten töihin ja me käytiin tyttöjen kanssa kirpparilla. Veeti puolestaan pyöräili ensimmäistä kertaa kavereiden kanssa Kärkkäiselle ostamaan lisää hamahelmiä ja kävivät siellä syömässä. Piti kovasti kehua Veetiä, että kuin ylpeä olen kun hienosti meni koko reissu ilman mitään ongelmia! Näin se napanuora taas löystyi pykälän verran.

Mitäs teidän viikonloppuun kuului? Kävittekö te kenties paloasemalla?

Ps. Muistakaahan käydä osallistumassa lahjakorttiarvontaan tämän postauksen lopussa! Aikaa vielä huomiseen :)

lauantai 24. marraskuuta 2018

Albert-myssy

Olen vieläkin niin innoissani tästä uusimmasta Klompelompe-kirjasta, kun siitä löytyy koko ajan kaikkea kivaa neulottavaa! Nyt tein itselleni kirjasta Albert-pipon, joka on hieman saman tyylinen kuin Peikkonen-myssy, mutta kuitenkin ihan erilainen. Kummassakin kuvio muodostuu nurjan sekaan neulotuilla oikeilla silmukoilla. Ohje oli helppo, vaikkakin kuvio on mukavan näyttävä.


 Kuvat näpsäisin tänään kotimatkalla kun tulimme tyttöjen kanssa Päivä paloasemalla-tapahtumasta. Taustalla kaunis Postin terminaali ja rekkoja! Mutta älkää antako sen häiritä, vaan keskittykää mieluummin tähän kauniiseen pipoon.


Lankana tässä on Dropsin Merino extra fine, jota sattui löytymään pari harmaata kerää kaapista. Tein tästä koon S/M ja ensin arvoin, että mahtuukohan tämä edes päähän. Lopulta tuota ongelmaa ei tosiaankaan ollut vaan piposta tuli juuri sopiva. Tuo kuvio-osuus olisi voinut olla vielä himpun tiukempikin. Resori oli puolestaan juuri sopiva. Jos sulla on tiukka käsiala, tee suosiolla tuo koko L-Xl! Mun pää on noin 57cm ja käsiala on tosiaan melko löysä. Jonkin verran piti miettiä, että minkä kokoinen oma pää on "kirjaimissa" kun ei ollut mitään senttimäärää edes arviolta, että minkä kokoiseen päähän mikäkin menisi.


Ohjeen mukaan tehtynä tästä tuli melko pitkä, taakse jää aika paljon tuota löysää ja se vähän aluksi hirvitytti. Onneksi se kuitenkin pysyy päätä vasten, niin ei näytä tyhmältä vaan on tämmöinen rento pipo!

keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Black weekin tärpit

 *sisältää mainoslinkkejä

Black Friday lähestyy ja samalla lukemattomat kaupat puskevat ulos toinen toistaan parempia tarjouksia! Viime vuonna ostin tämän vuoden toppavaatteet jo valmiiksi Black fridayn alesta, kun aiemmin ostin ne aina joulun jälkeen alkavista alemyynneistä. Minusta tuon perjantain tarjoukset olivat huomattavasti kovempia kuin joulun jälkeisissä alemyynneissä. Tällekin vuodelle merkkasin jo vihkoon ylös, että mitä ulkokampetta me tarvitaan esimerkiksi keväällä ja seuraavana talvena. Jos pysyttelee suunnilleen tutuissa merkeissä, on helpompi arvioida oikeaa kokoa mitä ostaa sikaa säkissä uuden merkin kohdalla. Aiemmin olen ostanut vaatteiden lisäksi myös joululahjoja.

Ajattelin listata tähän kauppoja, mistä olen aiemminkin saanut hyvät alet mustan perjantain kunniaksi! Suosittelen kuitenkin tekemään etukäteen vaikka listan tarvittavista jutuista, niin tulee ostettua vain sellaista millä on tarvetta. Muuten ei taida tulla säästöä, jos ostaa sillä alennuksesta jäävällä rahalla kaikkea turhaa :) Itse taisin viime vuonna pysyä hyvin listan tavaroissa eikä turhuuksia tarttunut ostoskoreihin.

Lekmerillä on tänä vuonna koko viikon "black week"-tarjouksia ja perjantaina viikko sitten huipentuu ilmeisesti parempiin tarjouksiin. Joka päivä tulee uudet tarjoukset, joten jos etsii jotain tiettyä, kannattaa kurkkia sivuja pitkin viikkoa. Täältä kannattaa tsekata esimerkiksi Didriksonin toppaa tai Kuling-merkkiä, joka ovat lähtöhinnaltaankin kohtuullisen hintaista. Lekmerillä on myös iso leluvalikoima! Alla oleva Aavan takki on Kuling-merkiltä. Parhaimmat tarjoukset ovat jopa -70%


Sportamoresta ostin viime vuonna Aavalle tämän vuoden Reiman talvihaalarin puoleen hintaan sekä myös Reiman heijastavia toppahanskoja yhtä isolla alella. Jos tarvit urheilu- tai ulkoiluvaatetta, kurkkaa tämä. Viime vuonna ainakin oli koko viikon erilaisia aleja ja haalarin taisinkin ostaa jo ennen perjantaita. Tänään taisi olla ainakin joku ennakkoale, jossa kaikki tuotteet -30%. Jos lahjalistalla ovat ulkovaatteet, kurkkaa samalla myös Sportamoren Outlet, jossa paljon hyviä tarjouksia muulloinkin kuin Black fridayna.

Kekäle myy perusmerkkien lisäksi niitä ns. parempiakin merkkejä, kuten Gant, Calvin Klein jne. Lapsille on Name itia, Mini rodinia ja Papua esimerkiksi.

Design-huonekalujen ystäville tarjouksia löytyy ainakin Finnish design-shopista, jossa näytti olevan nyt jo esimerkiksi String-järjestelmää -15% alella. Tosin Pocket oli pois suljettu tarjouksesta. Koodilla BLACKFRIDAY2018 -10% kaikista tuotteista!

Myös XXL:n verkkokaupassa oli lasten toppaa edullisesti, tuo Didriksonin haalari on sieltä ostettu viime vuonna. Myös kenkiä, hanskoja, juoksutrikoita ja muuta oli hyvässä alessa. Eli aika lailla sama valikoima kuin Sportamorella. Heilläkin ennakkoale ja hyviä tarjouksia pitkin viikkoa.

Lasten sisustusta ja vaatteita löydät ylempien lisäksi myös esimerkiksi Babyshopista sekä Jollyroomilta. Näissäkin on molemmissa jo alkaneet koko viikon kestävät alet. Jälkimmäisessä oli ainakin Lego-säilytysrasiat tarjouksessa, jos joku niitä sattuu metsästämään.


Ellos on aina myös varma valinta, koska siellä on aina joku tarjous menossa! Plussaa laaja valikoima kun tarjolla on kaikkea sisustustavarasta huonekaluihin, elektroniikkaan ja lastenvaatteisiin. Meillä on muuten kohta kaksi vuotta ollut Elloksen nämä peitot ja on tykätty tosi paljon! Niistä muutama lause löytyy tästä aiemmasta postauksesta. Alessa esim kaikki takit -30%, farkkuja jopa -50%, -30% ale kaikista kengistä jne. Ellokselta saa myös merkkituotteita kuten Marimekkoa ja uskoisin, että myös merkkituotteista varmaan tulee joku oma alensa viikon aikana!Reimalla on myös perjantaina tarjouksia. Meillä onkin tänä talvena poikkeuksellisesti jokaisella lapsella jotain Reimaa talvivaatteissa! Kannattaa pitää silmällä ainakin tuota meidän tytöiltä löytyvää Stavanger-haalaria ja toppahanskoja.

Tässä nyt ainakin jotain käymisen arvoisia kauppoja, jos ostoslistalla on lastenvaatteita, leluja, ulkovaatteita tai huonekaluja sekä lastenhuoneen sisustukseen liittyviä tavaroita!

Joko olette tehneet löytyjä Black weekin tarjouksista? Tai mikä oli viime vuonna parhain löytösi?

tiistai 20. marraskuuta 2018

Joululahjaideoita Coolstuffilta kaiken ikäisille (sis. arvonnan!)

Kaupallinen yhteistyö Coolstuff

Näin jouluihmisenä olen jo aikoja sitten alkanut miettiä joululahjajuttuja ja pääsinkin kaupallisen yhteistyön merkeissä tutustumaan Coolstuff-verkkokaupan valikoimaan. Itse kauppa oli minulle entuudestaan tuttu ainoastaan siten, että Facebook on mainostanut ystävieni tykkäävän heidän sivuistaan. Rakastan lahjojen miettimistä ja antamista, ja yleensä lahjahommat meinaavat aina mennä överiksi, vaikka kuinka yrittäisi karsia. Se ilo minkä lapset (ja aikuisetkin) lahjoista saavat, on paras palkinto mitä voi saada. Joskus olen hankkinut ensimmäiset joululahjat jo tammikuussa, tänä vuonna olin liikkeellä "vasta" lokakuussa, jolloin ompelin ensimmäiset pehmeät paketit.

Varsinkin aikuisille voi olla todella haastavaa keksiä mitään uutta ja nerokasta lahjaa. Siinä auttavat nämä valmiit kategoriat, joista voit löytää lahjat äideille, isille, tyttö- ja poikaystäville. Ensisilmäykseltä saattaa vaikuttaa siltä, että sivusto on täynnä vain "huumorilahjoja", mutta kun tuoteryhmiä selaili, niin sieltä paljastuikin ihan hyödyllistä tavaraa. Tosin kamalasti olisi tehnyt mieli tilata myös niitä vähän hassumpiakin lahjoja kuten oma oluen minipanimo!


Aina lahjan ei tarvitse olla kallis tai mikään luxustuote, jos se on sellainen, mistä on käyttäjälleen oikeasti iloa ja hyötyä. Esimerkkinä tällaisesta ovat meidän perheen teleskooppivarrelliset makkaratikut, jotka on joskus saatu lahjaksi. Halvimmillaan niitä saa varmaan parin euron hintaan, mutta ovat olleet käytössä lukemattomilla retkillä ja olleet todella hyödylliset ja kätevät!


Vähän samanlainen tuote retkeilijälle, tai kynttilöiden polttelijalle, voisi olla esimerkiksi tämä ArcSpark USB-sytytin. Meillä on ollut käytössä eri merkin vastaava sytytin ja se on kyllä ollut näppärä. Tosin saatiin se vähän aikaa sitten, että sitä on käytetty vain kynttilöiden ja takan sytyttämiseen. Tuo ei kuumu eikä sammu tuulesta ja mikä parasta, ei jätä jälkeensä kamalaa kasaa muovijätettä kun sen voi ladata aina uudestaan. Kaikkia normaaleja takkasytyttimiä kun ei voi edes täyttää uudelleen kaasun loppuessa.


Lautapeleistä pitäville oiva valinta voisi olla vaikka tämä Idioottitietous! Tämä olisi itse asiassa sopiva lahja myös itselleni, koska olen tosi surkea kaikissa normaaleissa tietovisoissa, koska en muista mitään vuosilukuja ja olen surkea esimerkiksi historiassa. Siksi jätän Trivial pursuitissakin keltaisen aina viimeiseksi... Lautapelit eivät myöskään ole koskaan turhakkeita, koska ne tarjoavat yhteistä laatuaikaa pelaajille. Harmillisen vähän tulee enää pelattua aikuisporukalla lautapelejä! Ennen pelasimme miehen kanssa kahdestaankin paljon iltaisin. Joulupäivän perinteisiin meillä on myös aina kuulunut Trivial turnaus äitini ja äidin miehen kanssa. Tosin nykyisin ollaan pelattu jo aattona, kun lapset ovat jo nukkumassa.Lapsille nyt on aina helppo keksiä lahjoja ja meidän tytöille varsinkin. Kaikki vähänkään söpö uppoaa kuin kuuma veitsi voihin! Yksi lahjavaihtoehto pikkutytöille ovat nämä Pomsies-hahmot, jotka ovat interaktiivisia ja niistä kuuluu esimerkiksi ääniä ja ne kehräävät. Lisäksi silmien väri vaihtuu. Toivottavasti näissä ei ole järkyttävän iso ääni ja off-toimintokin löytyy ;)Tietokone- tai konsolipeleistä innostuvalle lapselle Coolstuffin valikoimista löytyi monenlaista eri peleihin liittyvää tavaraa. Jos lelut eivät enää niin kovasti kiinnosta, voisi vaihtoehto olla vaikka tällainen hauska Question block-lamppu, josta päälle pantaessa kuuluu samanlainen ääni kun Super Mariossa siitä, kun Mario paukattaa tuollaisen päällään rikki.

 

Meillä ainakin tiedetään Super Mario ja Veeti on tehnyt hamahelmistä vaikka mitä aiheeseen liittyviä töitä. Valikoimista löytyi myös esimerkiksi mukeja, joissa on kuva pelikentästä ja osa yksityiskohdista ilmestyy näkyville vasta sitten kun mukiin kaataa kuumaa juotavaa. Sekin olisi ollut Super Hauska. Ehdin jo pettyä, että lamppu toimii ainoastaan pattereilla, kunnes luin tuolta kuvauksesta, että mukaan tulee myös usb-johto eli toimii myös verkkovirralla. Pitäisi vissiin tarkemmin tutkia paketti...


Lisäksi valikoimista löytyi läjäpäin erilaisia massoja/limoja vai mitä lie nuo nyt ovatkaan. Tontut kertoivat, että kuulemma joku meidänkin perheestä oli toivonut kultaista puttya eli juurikin varmaan vastaavaa kuin tämä kuvan magneettinen massa. Voisin ostaa tuollaisen itsellenikin, koska kaikki tuollainen käsissä vaivattava on mielestäni ihanan rentouttavan tuntoista.


Kun noita lasten lahjaosastoja selasi, niin teki kyllä mieli itsekin olla taas lapsi ja ostaa itsellekin vaikka ja mitä! Innostuin itse näistä kaivausseteistä, missä kaivellaan arkeologin tyyliin esiin pieni dinosaurus. Ihana lahjaidea lapselle, joka jaksaa keskittyä pikkutarkkaan juttuun pitkän aikaa. Tiesittekö muuten, että todella usealla asperger-lapsella on jossain vaiheessa lapsuutta erityisenä kiinnostuksen kohteena dinosaurukset? Harmi kun Veetillä ei ole ollut, olispa ollut mellevä ostaa tällainen silloin!


Nämä tuotteet päätyivät meidän ostoskoriin, mutta olisin löytänyt vaikka ja mitä kivaa ostettavaa tuolta.  Jos meillä olisi ylimääräistä seinätilaa, haluaisin ehdottomasti nämä kiipeilyotteet lapsille! Harmi, että näille ei oikein paikkaa ole, joten saivat jäädä vielä kauppaan. Uskon, että lapset olisivat näistä tosi innoissaan, koska voimistelurenkaatkin ovat olleet niin pitkään ihan riitelyn aihe.Onko Coolstuff teille tuttu verkkokauppa? Jos ei, niin nyt on hyvä tilaisuus tutustua, sillä startataan ARVONTA, jossa voit voittaa 30e lahjakortin verkkokauppaan. 

Mitä tilaisit joululahjaksi omille sukulaisille/läheisille? Linkkaa alle tuote ja voita lahjakortti lahjashoppailuun. Arvonta on voimassa 20.-26.11. ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Säännöt löydät täältä. Onnea arvontaan!

sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Kympin sohvapöytä ja olutpullo sisustuksessa

Bongasin tämän pienen ja kivan sohvapöydän sattumalta paikallisessa fb-ryhmästä. En ollut sen kummemmin etsiskellyt mitään sohvapöytää, mutta tarjosin tästä huvikseni kympin, koska ulkonäkö oli kiva. Yllätyksekseni sainkin tämän sillä, vaikka tarjoajia oli useampi ennen minua ja oletin heidän korottavan, mutta myyjä hyväksyikin suoraan tarjoukseni.


Pöytä on Ikean mallistoa ja siinä on irroitettava tuo kansi eli siitä saa samalla tarjottimen. Veeti heti keksi, että tätä voidaan käyttää leffaillassa sitten herkkupöytänä. Itse asiassa en ensimmäiseen kahteen päivään saanut tätä edes olkkariin, kun Veeti omi sen hamahelmipöydäkseen. Ilmeisen mieleinen siis useammalle meistä!


Koska pöytä on aika pieni, sijoitin sen tuonne sohvan rahiosan päähän, vähän kuin laskutasoksi jos tarvitsee vaikka teekuppia pitää siinä. Pöydän päälle laitoin muutaman esineen eli viherkasvin ja pari tuikkukuppia. Viimeisin lisäys on tuo kiva pullo, joka on oikeasti olutpullo! Mies tykkää maistella erilaisia erikoisoluita ja joskus niissä on todella kivat pullot. Tästä pyysin liottamaan etiketin ja käytin sitä sisustuksessa.


Mikähän lie mahtaa olla tuon hauskan kukan nimi, joka purkissa töröttää? Sain viime viikonloppuna anopilta ihanan kukkakimpun, josta harmikseni aika nopsaa osa kukista kuihtui niin jaoin sitten jäljellä olevat kukat useampaan astiaan niin niistä riittää iloa pidemmäksikin aikaa!


Pyöreässä ruukussa on melkein kaikki hyvänä pysyneet kasvit kimpusta ja yhden pienen eukalyptuksen oksan vein makkariin. Pitäisikin hakea niitä muutama kukkakaupasta, että saisi vähän askarrella! Minä teen aina joskus niin, että ostan Lidlistä sellaisen halvan sekakukkakimpun ja jaan niitä useaan eri maljakkoon, niin saa tuoreita kukkia useampaan huoneeseen!Taas viikonloppu hurahti ihan liian nopeasti ja huomenna taas arki alkaa. Onko teillä mitään kivaa tiedossa ensi viikolla? Meillä on ihan tavallinen viikko, paitsi mies lähtee torstaina viikonlopuksi reissuun ja me ollaan sit lasten kanssa nelistään täällä kotona. Pysykäähän kuulolla, sillä tiistaina on luvassa jotain pientä kivaa täällä blogin puolella!


keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Uusin Klompelompe, Talvikäpy-haalari sekä Muru-myssy

*Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerukselta/
postaus sisältää mainoslinkkejä

Klompelompe taitaa olla sellainen kirjasarja, josta varmaan kaikki neulojat ovat joskus ainakin kuulleet puhuttavan. Itseltäni löytyy hyllystä jo ensimmäinen osa sekä nyt tämä uusin. Pitäisi melkein metsästää jonon jatkoksi se keskimmäinenkin vai onko näitä jo peräti neljä? Kirjaa saa ostettua kohtalaiseen hintaan ainakin Adlibrikseltä.


Olen tykännyt paljon tästä sarjasta, sillä kirjoissa on niin pieniä töitä kuin suuritöisempiäkin kuten aikuisten neuleita. On siis vara valita kun ohjeita on vauvasta vaariin. Aiemmista kirjoista olen tehnyt ainakin Kullanmuru-neuletakin , Peikkonen-myssyn sekä nämä lapaset.

Tässä uudessakin kirjassa on monta tekemisen arvoista neuletta ja ensimmäisenä puikoille otin ihana Talvikäpy-haalarin. Tämä on menossa lahjaksi ja aloittamisen aikaan en tiennyt lahjan saajan sukupuolta, joten haalarista tuli neutraalin harmaa.


Ohjeita on aika vaikea arvostella kokeneempana neulojana niin, että osaisiko aloittelija näillä ohjeilla vaikka tämän haalarin neuloa. Itsellä ei ollut tämän kanssa ongelmaa. Se mitä kaipaisin kirjaan, on kunkin käytetyn langan metrimäärä. Sitä ei ole, ainoastaan tiheys. Käytän yleensä eri lankaa kuin kirjassa, joten se metrimäärä kertoisi oikeastaan parhaiten, että onko ostamassa saman vahvuista lankaa.

Toki aloittelijan on helppo aloittaa noista helpoista vauvaneuleista ja siirtyä niistä sitten vaikeimpiin. Käytetyt lyhenteet on kuitenkin selitetty hyvin ja mukana on vinkkejä myös esimerkiksi youtube-videoista.


Tästä kirjasta voin antaa isot yläpeukut sen vuoksi, että ohjeiden silmukkamäärä täsmäsi tosi hyvin omaan käsialaani! Oma käsialan on aika löysä ja yleensä saan aikaiseksi liian isoja neuleita, jos en malta tehdä mallitilkkua. Nyt tein jopa liian pienen vauvamyssyn, kun otin ohjeiden mukaan pienimmän koon. Se mahtui venyttämällä 35cm Baby bornin päähän, mutta ei yhtään suurempaan! Eli voiskohan tästä päätellä, että koot ovat pienehköjä vai oletteko te tiukemman käsialan omaavat huomanneet tätä? Tämä haalari on tehty sillä pienimmällä koolla ja on kyllä juurikin sellainen 0-3kk haalari. Mutta toisaalta kiva, että talvivauvalla on jotain sopivan kokoista heti kun syntyy.


Hieman tein simppelimmän tästä haalarista kun toteutin tämän vain kahdella eri värillä alkuperäisen ohjeen sijaan. Eihän tuo kirjoneule ihan täydellistä edelleenkään ole, mutta kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen tähän joka tapauksessa. Ja koska haalarista tuli neutraali, tein kaveriksi vielä Muru-myssyn siinä toiseksi pienimmässä koossa. Jospa tämä menisi hetken aikaa, vaikka näyttää tämäkin koko ihan tosi pieneltä.


Sarjan ensimmäisessa kirjassa on samanlainen myssy erilaisella pintaneuleella ja tein sellaisen aikoinaan Viialle. Kuvan näet tästä postauksesta.  Samassa postauksessa on muuten hyvä vinkki lapsen sukkiin näin talven lähestyessä!


Olen ehtinyt jo kolmattakin neuletta aloittaa tästä kirjasta ja se on itselleni tämä ihana myssy! Toivottavasti siitä tulee sopiva. Noottia myös siitä, että esimerkiksi aikuisten pipon koot on merkitty kirjaimin eli S ja M jne. En tiedä yhtään onko oma pääni tuollaisessa koossa mikä. Mieluusti ottaisin sen senttimäärän minkä kokoiseen päähän pipo suunnilleen menee. Lasten pipoissakaan tai vaatteissa ylipäätään se ikä ei kerro oikeastaan mitään.


Tätä neuletta olen katsellut vähän sillä silmällä, että olisi ihana tehdä Viialle. En kuitenkaan tiedä, osaanko pitää lapsella sisällä neuletta. Tästä oli minusta muutenkin vähän huonot kuvat, eikä mallia oikein erota kuvasta, että millainen se on. Oletko jo mahdollisesti neulonut tämän ja ottanut kuvia? Kiinnostaisi nähdä :)


Kaikista söpöimmät neuleet kirjassa olivat ehdottomasti vauvan romperit, joita oli kaksi kappaletta. Tämmöinen olisi ihana neuloa, mutta ei taida oikein olla käyttäjää :)  Ainut itselle vieras osio oli kappale, jossa oli hieman kummallisiakin Folklore-vaatteita. Ne eivät iskeneet omituisine sukkineen ja liian hienoine tyyleineen. Kuvat kirjassa ovat kauniita ja teokset ovat hyvin samantyyliset keskenään eli tietää kyllä, että tämä on samaa sarjaa aiempien kanssa. Osa neuleista ehkä liiankin saman tyylisiä?


 Joko teiltä löytyy Klompelompeja? Tässäpä muuten myös mainio idea neulojalle pukinkonttiin :)

perjantai 9. marraskuuta 2018

Hävikin pienentämistä halvoilla ruokaostoksilla

Oletteko te jo törmänneet Matsmartiin tai kenties tilanneetkin sieltä jotain? Itse kuulin siitä ensimmäistä kertaa kuukausi pari sitten ja silloin unohdin käydä tutustumassa nettisivuihin, vaikka jo silloin idea kuulosti hyvältä. Jokin aika sitten törmäsin Instassa pariin yhteistyöhön tämän yrityksen tiimoilta ja kävin vihdoin tutustumassa tähän konseptiin paremmin.


Ideahan on yksinkertaisuudessaan loistava ja kaikkia hyödyttävä! Matsmart myy ruokaa ja tuotteita, jotka muuten ehkä päätyisivät hävikkiin eli roskiin. Ruoka ei välttämättä ole menossa vanhaksi vaan se voi olla vaikka valikoimasta poistumassa tai siinä voi olla vaihtuneet pakkaukset ja vanhoja ei enää myydä. Ruokapuolella ei koskaan ole myynnissä tuotteita, joissa on viimeinen käyttöpäivä-merkintä vaan ainoastaan niitä, joissa on parasta ennen-päivämäärä. Ruokahan ei ole pilalla tuonkaan jälkeen vaan se on vain se päivä, mitä ennen tuote on varmasti parhaimmillaan.


Meillä ainakin kuiva-aineita käytetään senkin jälkeen kun parasta ennen-päiväys on mennyt. Ja juodaan me kyllä maitoakin vaikka siinä on vanha päiväys, jos se vaan tuoksuu ja maistuu normaalilta. Ruokien lisäksi myynnissä on valtavasti erilaisia tuotteita saippuoista aurinkorasvoihin ja tamppooneihin ja taisi eläimillekin olla jotain ja myös vauvoille. Eli valikoima on aika laaja vaihtelee jatkuvasti.Postikulut olivat alle neljä euroa, joten sekin kustannus on aika pieni siihen nähden, että sillä saa ison laatikollisen edullista ruokaa. Kokeilin tilata tuolta ensimmäistä kertaa viime viikolla, olisikohan ollut perjantai ja tällä viikolla hain paketin postista. Valitsin koriin sellaisia tuotteita, joita meillä muutenkin käytetään eli mitään kovin turhaa ei ostettu, vaikka halvalla olisi saanut monemoista. Meillä lapset tykkäävät kovasti myslistä ja granolasta, mutta nekin ovat aika kalliita kaupassa. Siksipä ostinkin useamman laatikon noita kerralla. Meidän tilauksessa oli seuraavat tuotteet:

2x mysli
2x granola
sinappi
2x tortillat
12x proteiinivanukas vanilja
1l hoisin-kastiketta
3xpillimehu
Ruisnachopussi (joka puuttuu kuvasta, koska lapset söivät sen iltapalalla!)


Koko tälle paketille jäi hintaa toimituksineen muutaman euron päälle 20e. Enemmänkin olisi lootaa mahtunut, mutta juuri nyt en löytänyt oikein muuta tilattavaa ja halusin ensin testata palvelua ennen isompaa tilausta. Kannattaa tsekata kyllä myös se tavarapuoli, koska siellä oli paljon ihan hygieeniatuotteita tarjolla. Niin ja hei, myös kaikkia vitamiineja sekä esimerkiksi proteiinijauheita löytyi vaikka millä mitalla!Tämä pakettihan kannattaa jakaa vaikka kaverin kanssa. Nettisivu kertoo koko ajan, kuinka suuren osan laatikon kapasiteetista olet käyttänyt niin ei tule tilattua isoa laatikkoa, jossa on muropaketti pohjalla :)


Eikö kuulosta aika käytännöseltä sivulta, mikäli tuotteet sattuvat olevan sellaisia, mitä teillä muutenkin ostettiin! Oletteko jo ostaneet tuolta tuotteita?