tiistai 31. joulukuuta 2019

Best nine 2019

Netissä on hauska sivusto Best nine 2019, jonne voit syöttää oman instatilisi nimen ja se hakee kuluneen vuoden ajalta yhteen kuvaan suosituimmat postauksesi. Alla on mun suosituimmat ja tässähän näkee kivasti, että millaisista kuvista siellä Instan puolella on tykätty! Samalla hieman tarinaa kuvien takaa.

1. Tässä kuvassa ollaan menossa tuoreimman kummitytön ristiäisiin. Tämä on munkin yks lempparikuvista, vaikka tytöt tässä aika tuimia ovatkin. Taisin tän kuvan kuvatekstiinkin kirjoittaa, että tämä on mun mielestä onnistunut kuva itsestäni ja koen näyttäväni siinä kauniilta. Rakastuin myös tuohon mekkoon, jonka ostin halpamerkki Jaqueline de youngilta ja vähän lyhensin, sillä sen pituus oli todella omituinen. Tytöillä on päällään Pompdeluxin mekot.

2. Tässä kuvassa kiteytyy hyvin se, että ihmiset tykkäävät somessa seurata sitä arkirealismiakin. Muistelen, että joskus aiempanakin vuonna joku vastaava kuva nousi tykätympien listoille! Tämähän on oikeasti sitä arkea siellä kulissien takana ja ehkä tän vuoksi mun Instassa on aika vähän kuvia lastenhuoneista :D Meillä tyttöjen leikki tahtoo olla sitä, että revitään tavarat kaapista lattialle ja sitten niillä ei kuitenkaan leikitä....

3. Kolmas kuva on meidän autosta, joka meni huhtikuussa lunastukseen autokolarin seurauksena. Onnea oli matkassa eikä kenellekään käynyt mitään säikähdystä suurempaa. Tämän tapahtuman seurauksena kirjoitin postauksen turvaistuinten tärkeydestä. Oltiin vielä seuraavana päivänä lähdössä Vietnamiin eikä meillä yhtäkkiä ollutkaan autoa, millä mennä Helsinkiin. Lisäksi meidän kaskosta puuttui joku mystinen keskeytysturva, jolla olisimme saaneet tilalle vuokra-auton. Kannattaa siis tsekata, että teiltä sellainen löytyy!

4. Tässä kuvassa on viian neljävuotiskakku. Harvoin leivon kakkuja, mutta silloin kun leivon teen sen överillä tyylillä!

5. Viidennessä kuvassa mies on Veetin kanssa viettämättä 9v-synttäreitä seikkailupuisto Pakassa. Tarkoitus oli mennä Superparkkiin, joka olikin kiinni syyslomaviikon viikonloppuna! Niinpä he päätyivät Pakkaan ja Veeti ylitti itsensä siinä, että kesti yhtäkkisen muutoksen hyvin ja uskalsi myös suorittaa noita ratoja. 

6. Toinen kakkukuva top ysissä, pitäisi varmaan leipoa enemmän? Tämä taisi olla Veetin ja Aavan sukulaissynttäreiltä. Täyttä kunniaa en voi ottaa kummastakaan kakusta, sillä näiden pohjat on tehnyt taitava kotileipuri Kakkutauko, jota voit muuten nykyisin seurata myös instassa.

7. Seitsemäs kuva on miehen nelikymppisiltä, joita vietettiin kotibileteemalla meillä. Oli juomaa, paljua, ruokaa ja paljon ihania, läheisiä ihmisiä. Kiitos kun teitte juhlista ikimuistoiset!

8. Tämä on kyllä vähän mysteeri, että miksi tämä on saanut niin paljon tykkäyksiä? Taitaa olla ketogeeniseen ruokavalioon sopiva pohjaton piirakka kuvassa. Ihan hyvää oli, ei sillä, mutta kuvana ei kyllä kovin häävi :D

9. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä minä itse! Tämä on otettu appiukon syntymäpäivillä. Pääsipä yksi selfiekin mukaan parhaimpien joukkoon :)

Jos jaat instassa sun top ysin, niin tägää mut kuvaan niin käyn kattoon teidän parhaita potretteja!

sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Yksinkertainen chunky beanie ohje

Aloitin ennen joulua neulomaan itselleni muhkua pipoa No home without you-blogin ohjeella. Piposta tulikin ihana, mutta valitettavasti se vastasti kooltaan enemmän Viian päätä kuin omaani. Leveyden puolesta koko oli sopiva, mutta pituus jäi minusta liian lyhyeksi ja korvat tahtoivat vilkkua alta. Ohje oli hyvä ja yksinkertainen, mutta olisin kaivannut ehkä ohjeeseen hieman mittoja pelkkien kierrosten sijaan. Varsinkin kun eri käsialoilla tai langoilla kierroksista ei tule saman korkuisia.


 No, Viia sai uuden muhkupipon ja minä aloin tehdä hieman simppelimpää versiota, jossa tuo päällisosa ei ole kaksinkertainen. Lankana mulla oli Dropsin Flora kaksinkertaisena ja lisäksi vielä kolmantena tuo myöskin Dropsin Brushed alpaca silk hieman pörheyttä tuomaan. Pipossa on siis tehty ensin niin pitkästi resoria, että sen saa käännettyä kaksinkerroin ja siihen perään neulottu tavallinen pipo.


Puikkokoko 4
Silmukoita aloitukseen 80 (mulla on löysähkö käsiala, voi olla että tarvitset hieman enemmän!)

Ensin neuloin noin 18cm 1 kiertäen oikein, 1n resoria. Sen jälkeen aloin neuloa sileää, kunnes sileän osan korkeus oli  noin 13cm. Kavennukset voit tehdä ihan millä tyylillä haluat, mutta itse tein niin, että kavensin aina pari silmukkaa per puikko ja jätin silmämääräisesti välikierroksia, että pipo kapeni tasaisesti. Tein siis sädekavennuksen, mutta aloitin sen hieman liian myöhään enkä pystynyt neuloa niin monta välikierrosta mitä kavennusten väliin jäi silmukoita ja miten ohje neuvoo. Alussa jätin kuitenkin enemmän kierroksia ja lopussa hieman vähemmän. Harmi kun ei tullut näitä laitettua ylös, koska jouduin itsekin purkamaan kun yläosasta tuli liian korkea. Tuossa No home withtou you-blogissa on kyllä hyvät ohjeet myös hieman erinäköiseen kavennukseen.


Pipo pääsikin heti valmistuttuaan tosi toimiin, kun kävin eilen -17 asteen pakkasessa pienellä happihyppelyllä tuossa meidän lähimetsässä. Siksi pipo on kuvissakin niin luminen, kun piti välillä urheilla lumesta raskaiden puiden oksien ali, jotka olivat vallanneet polun tai sen väylän, mikä metsässä kulki ennen kuin lunta satoi reilusti päälle. Meni sen verran umpihangessa kahlailuksi, että piti vaihtaa suunnitelmaa ja palata takaisin ja etsiä eri reitti kotiin.Vaikka pakkasta oli paljon, oli kunnon varusteilla oikeastaan jopa liiankin kuuma kävellä metsässä. Mutta pakkasen putoaminen  nollasta tuonne parinkympin tienoille aiheutti sen, että toppasin päälle pitkän toppatakin ja alle merinoa ja käsiin vielä kunnon nahkakinttaat. Ja tuo pipokaan ei mikään viilein vaihtoehto ollut. Onhan siinä otsalla kolme kerrosta pipoa kolminkertaisella langalla neulottuna!


Meillä Viia on ollut viikon kuumeessa ja joulun aika on mennyt enemmän ja vähemmän sisällä ollessa, joten oli ihana välillä päästä raikkaaseen ulkoilmaan vähän energioita purkamaan. Täällä on ollut liikkeellä jotain kummaa kuumetautia, jossa kuume jatkuu korkeana jopa viikonkin. Eivät ota edes sairaalan päivystykseen lapsia ennen kuin kuumetta on ollut seitsemän päivää. Se kertoo minusta jo aika paljon siitä, että tätä taitaa nyt olla liikkeellä. Sinänsä mukava oli olla kotona joulun aika eikä käydä monessa eri paikassa, mutta olisin toivonut tietysti, että oltaisiin voitu puuhailla porukalla jotain pihallakin. Käydä vaikka retkellä tai mäenlaskussa, eikä niin että aina joku on Viian kanssa täällä kotona. Vaan eipä noille oikein mitään voi ja onni on, että ainakaan vielä ei ole kukaan muu sairastunut tuohon samaan tautiin!


maanantai 23. joulukuuta 2019

Jouluisia kuvia

Hups, niin se vain hujahti joulukuu ihan huomaamatta. Kuten teki viime vuonnakin. Hienosti aina suunnittelen, että blogi olisi aktiivinen joulun alla ja jakaisin kaikkea ihanaa joulutunnelmaa teille. Todellisuushan on kuitenkin se, että perhe, jouluvalmistelut ja tilaustyöt sekä tänä vuonna myös opinnot veivät aikaa ja muulle sitä ei oikein jäänytkään. Ehkä sitten ensi vuonna :)


Tänä vuonna(kaan) ei lähetetty joulukortteja, mutta napsittiin kuitenkin tyttöjen kanssa parit joulukuvat tuossa viime viikolla. Ollaan sitten laitettu näitä esim whatsapin kautta sukulaisille tai ihan Facebookiin, mistä tutut ovat voineet käydä lukemassa jouluterveiset. Lisäksi näistä on jäänyt kiva muisto joka joululta.


Muutamia kuvia meillä on joskus tulostettu joulukorttien väliin ja ollaan jätetty itselle ylimääräiset. Olen ruukannut ne laittaa sitten joulun ajaksi jääkaapin oveen. Pitäisi vielä tulostaa loputkin, sillä joka joulu on taidettu ottaa joku kuva siitän lähtien kun Veeti on syntynyt. Paitsi sinä vuonna kun Viia syntyi. Silloin oli niin hässäkkää, että kuvatkin jäi ottamatta :)


Tänä vuonna suoritimme kuvaussession viime tipassa tuossa meidän etuterassilla. Nyt hieman harmittaa, että kuvat jäivät tosi sumeiksi. Varsinkin jos katsoo läheltä. Hieman epäilin, että saatiinko yhtään julkaisukelpoista kuvaa tytöistä yhdessä, mutta kyllähän näistä muutamia ihania löytyi! Helpompi on kuitenkin kuvata kumpikin erikseen kun on vähemmän liikkuvia osia.


Ehkä ensi vuonna otan kerrankin joulukuvat jo hyvissä ajoin suunnitelman kanssa eikä niin, että viime tipassa vikana viikonloppuna vuoden hämärimpänä  päivänä kannan rojut terassille ja näpsin kuvat.


Näiden jouluisten kuvien myötä haluan toivottaa teille kaikille ihanille blogini lukijoille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2020!


maanantai 2. joulukuuta 2019

Designkaupat - sisustustuotteet yhdellä sivustolla

// Kaupallinen yhteistyö Designkaupat.fi

Aika moni teistä pidempään lukijoina olleista tiedätte, että olen hieman laiska tekemään ostoksia kivijalkakaupoissa. Vaikka haluaisin tukea paikallisia, teen sitä ihan liian vähän johtuen omasta aikaansaamattomuudestani. Tuntuu, että oikeaa aikaa rauhassa kaupoissa kiertelyyn ei tahdo löytyä ja sitten kun sitä aikaa illalla olisi, kaupat ovat jo kiinni. Täällä ei myöskään juurikaan ole liikkeitä, missä kierrellä. Siksi turvaudun usein nettishoppailuun silloin kun tarvitsen jotain huonekaluja tai sisustusjuttuja. Toisaalta mulla on myös aika lyhyt pinna selata ziljoonaa eri nettikauppaakaan. Kuitenkin haluan vertailla hintoja, enkä ostaa ekasta kaupasta hinnalla millä hyvänsä. Tähän mun ongelmaan on kuitenkin nyt keksitty ratkaisu ainakin huonekalujen ja sisustustuotteiden osalta eli Designkaupat!


Designkaupat kokoaa saman nettisivun alle useita eri designia myyviä yrityksiä kuten esimerkiksi Finnish Design shopin, Elloksen, Stockmannin ja merkkeinä ovat tunnetuimmat merkit Merimekosta Hayhin sekä Kartelliin. Jos haluat ostaa designhuonekalut netistä, tämä sivusto kokoaa siis usean eri kaupan tuotteet samalle nettisivustolle saatavuus- ja hintatietoineen. Itse rakastan skandinaavista muotoilua ja jos rahaa olisi käytössä enemmän, ostaisin varmasti meillekin enemmän ajattomia klassikoita, kuten paljon kehutun Hakolan sohvan sekä ikuisen unelmani Artekin Mademoisellen.


Bongasin sivuilta myös upeita seinäkelloja!  Meillä on kodissa tasan yksi kello, joka on ostettu "en edes muista mistä" enkä sen jälkeen ole uhrannut juurikaan asialle ajatusta, vaikka se on tuossa aika keskeisellä paikalla. Designkauppojen sivuilta bongasin nämä pari ihanaa, betonisen ja marmorisen näköistä kelloa, jotka sopisivat meille varmaan aika kivasti.

Tällä kertaa kuitenkin etsiskelin meille Marimekon Kuusikossa-kangasta mustana ajatuksena tehdä siitä valkoisten Kuusikossa-verhojen kaveriksi hieman vähemmän aran värisiä tyynyjä. Meillä on siis yksi vai kaksi valkopohjaista, mutta ne menevät lasten kanssa niin helposti likaiseksi, että musta on tervetullut vaihtoehto. Niinpä tein haun Designkauppojen sivuilta suoraan hakusanalla "Kuusikossa". Kangas löytyi lopulta Finnish desgin shopin sivuilta ja metristä sai tehtyä kolme tyynyä, kun ostamalla valmiin tyynynpäällisen olisin tuolla hintaa saanut vain yhden.
Konseptina tällainen sivusto ei ole itselle uusi. Käytä vastaavia sivustoja usein, kun etsin lapsille  tai itselle jotain tiettyä vaatetta. En vain aikaisemmin ole törmännyt vastaavaan sivustoon sisustuspuolella.

Tällaiset eri kaupoista tuotteita yhdistävät sivut ovat juuri täydellisiä nykypäivän ihmisille, kun tuntuu, että kaikilla on jatkuvasti kiire jonnekin ja aikaa ei haluta käyttää turhanpäiväiseen klikkailuun. Myös hintavertailu on helpompaa, kun samalla sivulla on usean eri kaupan hinnat.


Mun lemppariastioita ovat Marimekon eri astiat ja niitä on kertynyt jo ihan kivasti kaappiin. Raskin ostaa aina silloin tällöin yhden tai kaksi ja mies on tuonut myös pidemmiltä työreissuiltaan mulle mukeja tuliaisiksi. Tai siis Helsingin lentokentältä! Nämä neljän desin isot mukit ovat mun lemppareita, koska tykkään juoda isoja kupillisia teetä. Ilokseni huomasin, että nyt oli tullut iso muki myös tällä Kuusikossa-kuosilla, joka on monen vuoden ajan ollut yksi lempparini! Iltaisin lasten mentyä nukkumaan, käperryn sohvan nurkkaan ison teemukin kanssa nauttimaan iltateeni.


Toiset meidän lemppareista ovat nämä Marimekon lautaset, jotka ovat kokonsa puolesta ehkä hieman pienempiä kuin ruokalautaset, mutta suurempia kuin leipälautaset. Meillä näitä käytetään kyllä myös leipälautasina, koska Teeman pienet lautaset ovat niin pieniä, että niihin ei mahdu kahta leipää vierekkäin. Tämä koko on siis lapsiperheessä monikäyttöinen, kun tähän mahtuu hyvin myös lasten ruoka-annokset. Meillä taitaa olla ainakin kolmea eri kuosia näitä lautasia. Minusta on ihan kiva, että nämä ovat keskenään erilaisia, kun tyyli on kuitenkin sama. Vähän kuin olisi lasten lautasia jollakin hahmolla, mutta tyylikkäämpinä. Lapsetkin tykkäävät päästä sanomaan, minkä lautasen haluavat. Näitä meillä ei taida olla kuin ehkä neljä ja ne ovat aina tiskikoneessa, koska niitä käytetään eniten meidän lautasista. Tyttöjen iloksi tilasin kankaan kanssa samassa paketissa Finnish design shopilta pari näitä vaaleanpunaista lautasta sen Kuusikossa-mukin lisäksi.Juuri tuossa äsken miehelle esittelin innostuneena tätä sivustoa, että kuinka näppärästi tuolta löytää eri paikkojen hinnat sisustusjutuille. Ei tainnut olla ihan yhtä innostunut asiasta kuin minä! Jos siis haluat päästä vähän helpommalla etsiessäsi tiettyjä sisustusjuttuja, tutustu ihmeessä Deginkaupppoihin. Itse ainakin tulen käyttämään tätä sivustoa jatkossakin aina kun tarvitsen jotain, mitä sivustolta löytyy. Tämähän on vähän kuin sisustajien nettiauto jos miesten vastaavaa miettii ;)

Oliko tämä sulle uusi sivusto? Miltä vaikuttaa?