torstai 25. helmikuuta 2016

Kolme turvaistuinta takapenkille?

Meillä on jonkin ajan kuluttua edessä se tilanne, että Viia pitää siirtää kaukalosta pois. Aava ja Veeti ovat molemmat olleet alle vuoden ikäisiä, ehkä noin 10kk vanhoja siirtyessään isompaan penkkiin. Kokonsa puolesta olisivat varmasti mahtuneet pidempäänkin kaukaloon, mutta itseä ahdisti kun pitkät jalat jäivät niin kovasti koukkuun. Tokihan myös viihtyvyys on istuimessa parempi, kun sieltä näkeekin jotain. Aava varsinkin vauvana kaukalossa huusi kaikki matkat ja se oli todella raskasta kuunneltavaa, kun asialle ei voinut tehdä mitään.

Suurin ongelma meidän autossa on pieni takapenkki! En ymmärrä, miksi farmariautosta (jonka pitäisi olla perheauto) tehdään niin kapea, että sinne ei mahdu istuimet. Tarkoitus on vaihtaa ehkä seitsenpaikkaiseen autoon jossain vaiheessa, mutta nyt jäädessäni kotihoidontuelle se ei taida olla mahdollista. Siksi yritin katsella markkinoiden kapeimpia istuimia mm. Lekmeriltä, Babystyleltä ja Ozbabylta. Ozbabylle laitoin facebookin kautta kyselyä heidän kapeimmista malleistaan ja ne olivat Klippan sekä Sirona. Otin tähän kuitenkin mukaan myös Britaxin, joka on myös kapea, vaikka jostain syystä tuossa tuo leveysmitta onkin reilusti leveämpi! Muualla oli mielestäni 45cm.

Britax Multi-tech II oli ensimmäinen mitä katsoin. Näyttää hyvältä perusistuimelta, eikä hinta kaada maata. Ystävillä on kuitenkin tämä malli ja vöiden kiristyksessä tuntuu olevan sekä heidän että isovanhempien istuimessa ongelmia. Sen takia tämä jäi ehkä vähän taka-alalle vertailussa. Alla kuitenkin tiedot tästä istuimesta.
Mitat: 67 x 49 x 50 cm
Paino: 10.1 kg


-5-pistevaljaat, jotka soveltuvat myös 25 kg painoisille lapsille
- Hyvä sivutörmäyssuoja
- Voidaan käyttää 9-25 kg painoisella lapsella joko kasvot tai selkä menosuuntaan.. 
- Asennusvaihtoehdot: selkä menosuuntaan lapsi turvaistuimen valjailla 9-25 kg, kasvot menosuuntaan lapsi turvaistuimen valjailla 9-18 kg, kasvot menosuuntaan lapsi auton turvayöllä 15-25 kg. 
 
Klippan Triofix Comfort Tämä istuin on puolestaan toisella ystävällä, joka sanoi istuimen olleen hyvä käytössä. Iso plussa tässä penkissä on se, että se on suomalainen! Hinta toki vähän enemmän kuin Britaxilla, mutta toisaalta siinä maksaisi suomalaisuudesta. Tämä on painorajan mukaan todella pitkäikäinen istuin! Tosin voi olla, että tämä jäisi ahtaaksi jo reilusti ennen kuin tuo painoraja saavutettaisiin. Leveys vain 44cm eli hitusen kapeampi kuin meidän Brion selkänojallinen korokeistuin!-isofixeillä tai ilman kiinnitys
-suomalainen!
- 9-36kg suurin painoraja
- Mitat selkä menosuuntaan asennettuna (syvyys x leveys): Isofix-kiinnikkeistä S 60 x L 44 cm
- Mitat kasvot menosuuntaan asennettuna (syvyys x leveys): Isofix-kiinnikkeistä S 69 x L 44 cm


Cybex Sirona on se, johon olen alkanut lämmetä vasta nyt. Näin sen kerran lastentarvikeliikkeesssä ja tuo kaunis väri houkutti heti. Tässä ihan parasta on se, että istuimen saa käännettyä nappia painamalla ympäri ja laittaessa lasta istuimeen sen saa käännettyä ovea kohti, jolloin vyöt on helppo säätää.  Varsinkin sellaisen lapsen kanssa, joka ei vielä itse kiipeä istuimeen, tämä ominaisuus kuulostaa todella houkuttelevalta! Kaikista pienin painoraja on tässä istuimessa, ainoastaan 18kg. Mutta jos Viia tulee yhtään Veetiin, niin painoraja ylitetään vasta yli kolmen vuoden iässä. Tässä ainoa miinus on tuo palkki, joka otetaan käyttöön, kun istuin käännetään naama menosuuntaan. Olen jotenkin aina ollut palkkeja vastaan, mutta tässä sen palkin miinuksen kyllä ehkä alkaa korvaamaan se kääntyvyys! Tässä ei ole painorajaa selkä menosuunnassa, joten meidän pieni sirppanakin pääsisi tähän jo vaikka heti.

Tässä houkuttaa myös hyvät säädöt, kun istuinta saa kallistettua lepoasentoon tai pystympään istuinta irrottamatta ja päätukeakin saa säädettyä kymmeneen eri asentoon. Suurin miinus on kova hinta. Tätä ilmeisesti saa Saksasta tilaamalla jonkin verran Suomea huokeammalla. En tiedä, paljonko näitä liikkuu käytettynä ja mikä on hintataso?
- Asennus selkä menosuuntaan turvavaljailla, 0-18kg ja kasvot menosuuntaan etuturvatyynyllä, 9-18kg
- Helppokäyttöinen istuin voidaan kääntää selkä tai kasvot menosuuntaan irrottamatta sitä jalustasta
- Istuin voidaan kääntää myös sivuttain esimerkiksi lapsen turvaistuimeen laittamisen tai pois ottamisen ajaksi
- Istuin voidaan säätää yhden käden pikasäädöllä matkustus- ja lepoasentoon istuinta irroittamatta
- Päätuki on helppo säätää korkeussuunnassa 10 eri asentoon lapsen kasvaessa

Mitat: (syvyys-leveys-korkeus): 69x44x53-58cm

Jos Viia saisi uuden istuimen, voisi Aava pysyä vielä Gracon penkissä, mikäli ne mahtuvat yhtä aikaa takapenkille. Veeti on joutunut tyytymään korokepenkkiin, kun tila yksinkertaisesti loppuu kesken. 

Millaisia istuimia teillä on autossa ja onko kenelläkään Mazda 6:ssa kolmea istuinta takapenkillä?!? Haluaisin kuitenkin vielä pitää Aavan tuossa meidän nykyisessä istuimessa, enkä siirtää vielä korokepenkkiin.


*sis mainoslinkin

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kevättä rinn...eikun vaatteissa!

Näin kevään kolkutellessa ovella, tuntuu, että myös vaatekaappiin pitäisi saada lapsille ihanan kesäisiä ja hempeitä sävyjä. Mulla on ollut ompelun kanssa vähän semmoista ongelmaa, että en ole löytänyt mieleisiä kankaita, mistä ommella bodeja Viialle. Tykkäisin juuri pastellisista kankaista ja kangaskauppojen tarjonta on aika värikästä ja kuviollista. Oulun reissulla kävin täydentämässä Viian vaatekaappia muutaman vaatteen verran Lindexillä. Vaikka vieläkin poden jostain syystä huonoa omaatuntoa siitä, että ostan vaatteita kun voisin tehdä ne itse. En ymmärrä miksi! Eihän ne mitenkään silti toisiaan pois sulje!

Tässä kuitenkin näitä ihanan hempeitä vaatteita, jotka ostin. Bodeista ostin Viialle koon 74cm, mikä vastaa melko hyvin Viian pituutta. Silti nämä olivat aika isoja vielä, vaikka mielestäni eivät kovin leveää mallia olekaan. Se on tuo käyttäjä vaan niin hoikka! Aavallakin tykkäsin Lindexin bodeista, kun niissä on hyvät mittasuhteet ja kangas on ihanan pehmeää ja joustavaa. Nämä vaatteet ovat niitä ota 3 maksa 2 noita frillapyllyhousuja lukuun ottamatta.
Lindexille oli tullut myös kivoja ribbineulosvaatteita! Tai en tiedä onko aiemmin ollut, kun en ole hetkeen perus vaatetta ostanut. Housujen lisäksi oli myös paitoja, semmoisia POMPdeLUXin tyylisiä! Nää on varmaan supermukavat päällä. Näistä otin jo koon 80cm.


Meillä on vaaleanpunaisena käytettynä ostetut samanlaiset frillapyllyt koossa 68cm ja ne jäi pieneksi just äsken niin nämä ostin sitten korvaamaan ne. Nämä on jotenkin niin söpöjä!


Mulla oli Lindexille alekoodi ja sen käytin tähän puuvillaiseen haalariin. Tämän on tarkoitus toimia autohaalarina ja sellaisena "parempana" vaatteena kun keväällä luovutaan kaukalon toppapussista. Ei tartte sitä kuraista pihalla käytettyä haalaria pistää sitten päälle autoon. Haalari on kokoa 80cm, kun en kuitenkaan uskaltanut ostaa enää 74cm kokoa, ettei sitten vaan ole haaramitta liian pieni kestovaipan kanssa keväällä/kesällä.Tämä oli minusta todella kaunis haalari ja jotain tämän tyyppisiä kankaita kaipaisin trikoisenakin. Värityskin on täydellinen ja juuri sellainen, mistä tällä hetkellä tykkään todella paljon!


Itselleni en tuolta reissulta ostanut mitään, mutta Aavalle kävin hakemassa uuden Windfleecen, kun edellinen kokoa 86cm oli järkyttävän kittana! Tämä uusi onkin jo kokoa 104cm ja oikein passeli Aavalle. Veetille löysin lähes uuden veroisen käytettynä. Tämä menee sitten joskus Viialle, niin raskin ostaa ensimmäistä kertaa uutena tämmöisen. Meillä on ollut monta näitä ja aina käytettynä ostettuja. Väri on oikeasti persikkaisempi mitä kuvassa, joka tekee sävystä hieman tummemman mitä luonnossa.


Lindexille oli muutenkin tullut kivoja vaatteita! Pitkähihaisille ei juuri nyt ole Aavan koossa tarvetta, mutta kesävaatetta meillä ei vielä oikein ole. Tässä pari omaa suosikkia. Varsinkin nuo ilmapalloleggarit on ihanat <3


Alkaako siellä kevät hiipiä myös vaatekaapin puolelle?? :)

maanantai 22. helmikuuta 2016

Synttäriarvontojen voittajat!

Tässäpä nyt kerralla synttäriviikon arvontojen voittajat. Laittakaahan mulle spostia osoitteeseen nauravanappi@gmail.com, niin saatte palkintonne. Onnea kaikille voittajille ja kiitos teille muille osallistumisesta!

Herttanen 30e lahjakortti:

Herttainen kauppa tosiaan! Erityisesti mieleeni on tällä hetkellä mayn korit ja nappinaulakot.
kotihiirivarvikossa(at)gmail.com

INDIEband vapaavalintainen rannekoru:

Vautsi, suurin osa on noista sellaisia, jotka kelpaisi käyttöön paremmin kuin hyvin!
Ehkä mieluisimpina nuo hopea/vaaleasävyiset tai musta-valkeat. Ja hauska tuo 'wine o'clock', sopisi mun huumorintajulle ja koska olen viinin ystävä :)
talviuninalle(at)gmail.com

Aati O. vapaavalintainen pipo verkkokaupasta:

Ihania pipoja, mukana ehdottomasti :)


Alpha omega ja miniloma

Oltiin miehen kanssa yhden yön minilomalla melkein kahdestaan, kun vain Viia oli meidän mukana. Lauantaina vietiin isommat mummulle ja lähdettiin ajamaan Oulua kohti. Illalla oli luvassa Cheekin keikka ystävän kanssa. Alunperin oli tarkoitus, että olisin lähtenyt Ouluun yksin ja oltaisiin käyty keikan jälkeen vielä jossain vähän jatkoilemassa, mutta eipä se sitten Viian vuoksi onnistunutkaan. Otin siis miehen ja Viian mukaan. Ystävän vanhemmilla on Oulussa kakkosasunto, jota saimme lainata ja mies jäi sinne Viian kanssa kun me suunnattiin keikalle.
Oli kyllä uskomattoman hyvä keikka Cheekillä! Tosi positiivinen yllätys, vaikka kotona vähemmän tulee Cheekiä kuunneltua. Tykkään kuitenkin biiseistä paljon ja kun lippujen myyntipäivä selvisi, soitin ystävälle, että miten olisi. Meinattiin jäädä ilman lippuja, mutta onneksi varauksessa olleita lippuja palautui myyntiin ja sain napattua meille ne. Opin taas sen, että mun ei koskaan kannattaisi varata paikkoja yläkatsomosta, koska korkeanpaikankammo. Onneksi loppuajasta pystyi jo vähän nousemaan ylöskin penkistä :D Ehdottomasti menen uudelleen, jos Cheek on tulossa lähistölle joskus vielä esiintymään.  Onko teistä moni käynyt katsomassa Alpha Omega touria?Lauantai-ilta menikin keikan merkeissä ja Viiakin oli mennyt ysin maissa nätisti nukkumaan ja heräsi ensimmäisen kerran vasta kun itsekin olin jo nukkumassa. Sunnuntaina käytiin lenkillä Oulujoen rannalla ja lähdettiin Zeppeliiniin ostoksille. Viia oli tosi reipas ostoskaveri ja seurasi ihmisiä rattaista. Jätettiin koppa kotiin, niin Viia sai istua rattaissa niin näkikin jotain. Nälkä yllätti Jack&Jonesilla ja nätisti söi rattaissa yksin smoothie-pussin. Pakko kehua, että saatiin tuolla J&J:llä aivan loistavaa palvelua! Mies vaihtaa ensi kuussa eri työhön ja tarvi sen puolesta uusia vaatteita. Itse oon aika huono shoppailija ja inhoan rekkien kaivelua. Myyjälle sitten sanottiin mitä tarvitaan ja hän etsi ja minä hyväksyin tai hylkäsin. Mies odotti sovituskopissa ja kokeili valittuja vaatteita. Saatiin kaikki mitä tarvittiin, eikä aikaa mennyt kovinkaan kauan. Tuollaisia myyjiä pitäisi kaikkien olla :)


 Lopuksi vielä kahvit Arnoldsilla donitsin kera tietenkin ja autolla takaisin Ylivieskaan ja suoraan ystävän pojan 1v-synttäreiden rääppiäsiin. Tänään mummu tuo sitten isommat kotiin ja palataan normaaliin arkeen. Kyllä tällaisesta pienestäkin irtiotosta saa valtavan kasan voimia pyörittää taas arkea! Onneksi pääsin lopulta lähtemään tuonne keikalle, vaikka en yksin matkaan tällä kertaa päässytkään.

perjantai 19. helmikuuta 2016

Uni-matto

Alkukuusta pohdin erilaisia mattovaihtoehtoja meidän olkkariin. Päädyin tilaamaan Elloksen Uni-maton kokeiluun. Kannattaa tsekata muutkin Elloksen matot, sillä siellä on paljon kivoja vaihtoehtoja. Matto tulikin melko nopeasti ja päästiin sovittelemaan sitä olkkariin. Matto on ihanan iso, sillä kokoa sillä on 200x290cm, kun vanha taisi olla 170x240cm. Tykkään matossa siitä, että se todellakin on niin epätasaisen värinen, että siitä ei likatahrat juurikaan näy. Heti ensimmäisenä päivänä Viia puklasi matolle, mutta nyt en varmaan sitä kohtaa enää löytäisi pyyhkimisen jälkeen, toisin kuin entisestä matosta.


Kuvissa matto on ollut lattialla viikon verran, eikä se ole vielä täysin suoristunut. Kävin ostamassa liukuesteet, mutta niitä pitää hommata vielä yksi tuonne alle. Nyt matto pysyy kuitenkin hyvin paikoillaan, vaikka lapset ryntäilisivätkin sen päällä. Ennen liukuesteitä se oli aina vinossa pitkin olkkaria.


Jonkin verran tuo väri ehkä riitelee meidän sohvan kanssa, mutta ei tämä tule meillä varmasti loppuelämän matto olemaankaan. Tämä on juuri loistava matto pikkulapsiaikaan ja sitten kun lapset kasvasvat, voin panostaa johonkin hieman vaaleampaan mattoon. Tuo harmaan sävy on hassu, kun tuntuu, että se muuttuu vuorokauden ajasta riippuen eri sävyiseksi.


Nyt olen pähkäillyt, että miten tuo matto kannattaisi sijoittaa tuohon olkkariin? Nyt se on samalla lailla kuin vanha matto, mutta pitäisikö sen olla kohdistettuna telkkaritason kanssa, jolloin siitä osa menisi sohvan alle. Vai pitäisikö sen mahdollisesti olla kokonaan eripäin, eli vaakatasossa. Tai jos on noin, niin pitäisikö tuon sohvan kohdalla olevan reunan olla sohvan alla vähäsen.! Oon tosi huono tämmöisissä ja siksi musta ei varmaan koskaan vois tulla täyspäiväistä sisustusbloggaria :D Kertokaa te mulle, että miten se matto pitäisi sijoittaa fiksuiten!


Näin lyhyen käyttökokemuksen perusteella voin kuitenkin sanoa, että tämä on meille tällä hetkellä nappivalinta ja nyt voi sitten keskittyä etsimään Aavan huoneeseen uutta mattoa, kun tämä ongelma saatiin ratkaistua! :) Tuli muuten opittua sekin, että se jalustan kaivamisen vaiva tulee kyllä maksettua takaisin verrattuna siihen, että ei laiskana ota sitä esille ja sitten kaikki kuvat ovat tämmöisiä onnettoman kohisevia. Miksi tyhmä ei koskaan opi, että talviaikaan ei hyviä kuvia saa ilman?!?

Elloksella on tällä hetkellä menossa myös alekamppis, missä kaikista alehinnoista saa -30% lisäalea (myös merkkituotteita). Ale on voimassa 21.2.2016 asti koodilla 335710. Itse tykkään ostaa Ellokselta juuri sen takia, että sinne on lähes aina voimassa joku alekoodi, millä voi saada vähän säästöä :)


*Sisältää mainoslinkkejä

torstai 18. helmikuuta 2016

8kk

Kävimme toissa viikolla kahdeksan kuukauden neuvolassa. Itseä hieman jännitti etukäteen, että miten sitä kasvua oli tullut. Kahdella edellisellä kerralla kun painoa oli tullut vain se kolmisensataa grammaa kuukaudessa ja edellisessä puolen vuoden neuvolassa pituuttakin vain puoli senttiä. Arvasin, että painoa ei varmaan kamalasti ole kertynyt, koska Viia liikkuu niin paljon ja syö vielä kovin vähän kiinteitä. Oikeassa olinkin. Painoa oli tullut kahden kuukauden aikana puolisen kiloa, mutta pituutta kuitenkin yli kolme senttiä ja oma käyrä jatkoi ison notkahduksen jälkeen matkaansa tasaisesti eteenpäin. Ei siis huolta kasvusta. Pieni sirppanahan tuo tyttö on! Veetikin on ollut saman ikäisenä kilon painavampi, vaikka todella hoikka olikin. Toki pituuttakin oli enemmän.

71,3cm (68,2cm)
7,685kg (7,135kg)


Liikkuminen

Nyt kahdeksan kuukauden iässä Viia liikkuu pelkästään konttaamalla eikä ryömi enää ollenkaan. Nousee todella näppärästi ihan mitä tahansa vasten ja laskeutuu nätisti alas. Toki vahinkoja sattuu ja aina ei tasapaino pidäkään niin kuin oli luullut ja kaatumisia sattuu. Mutta sattuuhan niitä noilla isommillakin joskus. Jossain vaiheessa seitsemän kuukauden iässä Viia alkoi myös kävellä tukea vasten. Nyt on myös hoksannut, että esimerkiksi syöttötuolia voi käyttää hyvin taaperokärrynä ja kävellä sitä edessä työntäen. Vauhtia siis piisaa ihan liiankin kanssa tässä huushollissa! Olisi voinut hieman rauhallisempaa tahtia keksiä näitä hommia. Huvittavaa on, kun avaa vaikkapa jääkaapin oven, niin salamana Viia ilmestyy jostain hurjaa vauhtia kontaten, kun tietää, että nyt on joku kielletty paikka avoinna. Sama on Veetin huoneen kanssa. Normaalisti ovi on kiinni, mutta Viia kyllä käyttää heti tilaisuuden hyväkseen, mikäli se on unohtunut joltain auki.


Ruokailu

Ruokailussa ollaan menty hitaasti, mutta varmasti hyvään suuntaan. Viia oli alussa todella nirso ihan kaiken ruuan kanssa, eikä oikein mikään maistunut. Nyt on alkanut löytyä niitä ruokia, jotka oikeasti uppoavat ja sellaisia ruokiakin syödään, jotka eivät ennen maistuneet. Tällä hetkellä parhaiten maistuu ehkä puuro, jonka keitän kaura- sekä tattarihiutaleista aika kiinteäksi ja jäähtyneenä leikon siitä paloja, jotka Viia saa itse syödä. Laitan sekaan myös hieman hedelmäsosetta ennen jäähdytystä. Näitä puuronopposia menee todella hyvin! Myös bataattilohkot uunissa tehtynä ovat alkaneet maistua. Tänään tein makaronia ja jauhelihaa tomaattikastikkeessa ja se maistui myös. Pelkkä paistettu jauhelihakin maistui nyt ensimmäistä kertaa miehen paistaessa sitä eilen. Ykkössuosikki puuron lisäksi taitaa kuitenkin olla makaroni, eli aika viljaisella ravinnolla mennään tällä hetkellä.


Tällä viikolla kokeilin myös parsakaalta uudelleen ja nyt se maistui, vaikka viimeksi ei. Tässä sen huomaa, että sitkeästi voi kokeilla makuja useita kertoja ja ne voivatkin alkaa maistua. Olen yrittänyt opettaa Viiaa juomaan sellaisesta pillimukista, että saisi sitä nestettä muualtakin kuin tissistä. Välistä juo ihan mielellään ja välillä ei muka hoksaa yhtään, että mistä on kysymys. Ihan tuuripeliä siis, että voiko antaa mukista vai ei. Nokkamukistakin hörppää, jos itse kallistaa valmiiksi. Muuten sillä vain leikitään ja sitä hakataan tarjottimeen niin, että vesi roiskuu. Kuten kuvista huomaa, niin kaikki muu ruuan lisäksi kyllä menee suuhun :)


Nukkuminen

Viia on nyt hetken aikaa herännyt aamuisin jo seiskalta ja ilmiselvästi yöuni jää hieman liian lyhyeksi, koska tunnin päästä heräämisestä Viia on jo tosi väsynyt ja itkuinen. Olen joutunut laittamaan Viian nukkumaan jo puoli ysin maissa. Päikkärit kestävät joinain päivinä vain puolisen tuntia, eikä uudelleen nukuttaminenkaan onnistu. Eilen sain lykittyä molemmilla unilla uudelleen nukkumaan ja unisaldo olikin varmaan kolmisen tuntia, mikä on Viialle tosi kova sana!


 Päivän toiset unet on nukuttu jo ennen kahta, mikä on hieman haastavaa, koska kolmansille unille ei oikein voi enää laittaa, koska illalla ei sitten uni tule. Jossain vaiheessa toiset unet saatiin venytettyä niin, että ne päättyivät vasta neljän jälkeen. Silloin rytmi oli hyvä. Nyt on melkein pakko yrittää nukuttaa pikku hetki ennen yöunia, yleensä puoliviiden-viiden maissa. Jos ei nukuta, niin illalla tulee väsykiukku.


 Yöt menevät vaihtelevasti. Nyt musta tuntuu, että Viia nukkuu hyvän unipätkän yöllä ja tankkaa sitten aamuyöstä monta kertaa melko tiheästi. Kelloa en ole katsonut enkä muista herätyksien määrääkään. Veikkaisin 2-4 kertaa yön aikana herääväni. Yösyöttöjä ei kuitenkaan voi oikein poiskaan jättää ennen kuin aletaan saada vähän enemmän uppoamaan noita kiinteitä.


Sekalaisia kuulumisia

Viialla on ilmiselvästi nyt joku kahdeksan kuukauden eroahdistus! Ainakin äitiä kohtaan. Jos laittaa lattialle, niin sydäntä särkevä huuto alkaa ja pitää päästä takaisin syliin. Hankalaksi tilanteen tekee se, että meillä on myös tuo kaksvee, jolla on ollut koko ikänsä tuo eroahdistus päällä... Kummatkin tunkevat syliin tai huutavat jos toinen pääsee ja toinen ei. Teeppä siinä sitten jotain... Viia on alkanut myös itkeä mun perään. Jos itkee lattialla ja mies ottaa, niin ei tyydykään siihen, jos minä olen näköpiirissä. Hyvin saattaa mennä, jos mua ei näy, mutta kun erehdyn tulemaan näkökenttään, niin alkaa itku, joka loppuu vasta, kun pääsee äidin syliin. Toivottavasti tämä eroahdistus menee nopsaa ohi, niin ei tarvitse kuunnella itkua heti, jos katoaa nurkan taakse!


Jonkin verran itseä välillä ahdistaa se, että en voi poistua kotoa kovinkaan pitkäksi aikaa, kun tietää täällä odottavan itkevä vauva jos maito ei ilmesty kuvioihin Viian haluamana ajankohtana. Olisi ihana päästä pitkästä aikaa yksin johonkin, ilman, että tarvitsee raahata toista mukaan. Varsinkin nyt kun Viia on isompi ja liikkuu, eikä viihdy esimerkiksi syöttötuolissa pitkiä aikoja, on mukana kuljettaminen haastavampaa. Jos menet kylään, joutuu koko ajan olemaan valppaana, että Viia ei kisko mitään alas ja muutenkin hieman valvomaan toisen touhuja. Äitiyslomani loppuu tämän kuun jälkeen ja mietin, että olisi aika kamalaa laittaa tuo pieni jo hoitoon, kun ei osaa vielä kunnolla edes juoda mistään mukista ja ruokaakin menee määrällisesti vähän! Aina sanotaan, että kyllä se sitten syö tai juo kun on pakko, mutta ei tuo ole meillä toiminut. Tai voihan se olla, että jos vaikka kolme tuntia antaisi huutaa, niin voisi huolia jotain, mutta kuka semmoista haluaa tehdä :/


Jään siis hoitovapaalle ja tarkoitus on olla tämä kesä nyt lasten kanssa vielä kotona ja palata sitten työelämään. Houkuttaisi kyllä myös osittainen hoitovapaa, kun siitä saadun rahan määrääkin on nostettu sitten viime kerran! Mutta pitää nyt katsoa, että miten se arki lähtee sitten töissä rullaamaan. Viimeistään sitten saan pidemmän pätkän omaa aikaa :D


Onhan se silti syötävän suloinen silloin, kun on hyvällä tuulella! Tänään kuvattiin hieman jälkikäteen kahdeksankuukautiskuvia. Hame on lainassa kaverin lapselta ja saadaan se ensi kuussa vietettäviin tätini häihin myös lainaan. Yläosaksi tulee todennäköisesti jokin hieman juhlavampi body, vaikka ei tuo kukallinenkaan paha ole.

Body Lindex // Hame Pompdelux // Panta Ebay
Tuntuu hullulta, että ei mene montaa kuukautta, niin saadaan juhlia tämän pienen keijukaisen yksvee synttäreitä! Viia on myös alkanut muuten äännellä! Tähän asti tyttö on ollut melko hiljainen ja keskittynyt liikkumiseen. Nyt suusta on alkanut kuulua "tatatatata" ja "kakkakkakka". Isompia tietenkin huvittaa, kun vauva sanoo, että kakka. Aavakin tulee aina kertomaan, että "Äiti Viia sanoo kakka". Hauska kuulla puhettakin, kun on niin tottunut siihen, että suusta tulee vain itku.


Missä iässä muuten teidän lapset ovat sanoneet sellaisia sanoja, joista selvästi huomasi, että lapsi ymmärsi mitä se tarkoitti? Kun eihän Viia todellakaan mitään kakkaa tarkoita tuolla sen kakkakka hokemisella :)

tiistai 16. helmikuuta 2016

Sisustukseen sopivia ulkovaatteita

Monelleko teistä lukijoista lasten ulkovaatemerkki MioMao on tuttu? Itse törmäsin ensimmäistä kertaa tähän merkkiin varmaan silloin kun se oli aika vasta perustettu. Facebookissa törmäsin kaverini päivitykseen, jossa oli lasten välikausihaalari, jonka kuosi oli niin mun näköinen! Haalari oli tämä ihana siksak-kuosinen, joka olikin MioMaon ensimmäinen tuote. Sisustukseen sopiva haalari, se oli yrityksen idea mistä kaikki lähti liikkeelle. Se, että vaatteet voisi huoletta jättää naulakkoon ja ne olisivat osa sisustusta. Siinä yritys on kyllä onnistunut. Mietin silloin tuon haalarin ostoa, mutta en uskaltanut ostaa kuitenkaan valkopohjaista haalaria.


"MioMao Clothing on Helsinkiläinen yritys, joka suunnittelee lasten ulkovaatetusta 2-8 vuotialle lapsille.
MioMao Clothing kantaa myös vastuuta tuotteiden eettisestä valmistusprosessista. Tuotteemme valmistetaan Kiinassa ja valmistava tehtaamme kuuluu osaksi BSCI –standardoituihin, eettisiä säännöksiä noudattaviin yrityksiin. Tällä taataan, että tehtaan työolosuhteet noudattavat ihmisoikeudellisia, eettisiä lakeja, eikä esimerkiksi lapsityövoimaa tehtaallamme käytetä. Materiaalivalinnoissamme käytämme ainoastaan Öko-tex standad 100 -sertifikaatin omaavia, myrkyttömiä materiaaleja." 
Aivan mahtavaa, että saadaan lasten ulkovaatemarkkinoille myös suomalaista verta! Tanskalaiset ovat mielestäni aika hyvin sen osa-alueen hallitsijoita. Jospa saadaan kilpailija Moloille ja Ticketeille.


Nyt MioMao tekee haalarin lisäksi myös välikausitakkeja ja saimme Aavalle tämän ihanan Trient parkan Rose-värissä. Mitoitus vastaa hyvin kokoaan ja on ennemmin reilua kuin naftia. Aavalla on pituutta ehkä 93-95cm ja takki on kokoa 98cm ja uskon sen mahtuvan meille niin kevään kuin syksynkin.

Takki MioMao // Kengät Angulus (kirppari) // Pipo Papu
Takissa on vyötärökiristys ja sitä voi pitää suorana tai kiristettynä. Sama malli käy siis tytöille ja pojille. Vedenpitävyys on hyvä, sillä vesipilari on 8000. Mietinkin nyt, että otetaanko tämä meille pihakäyttöön vai paremmaksi takiksi. Tämä kun on ulkonäöltään niin nätti, että käy hyvin molemmissa hommissa.


Aava tykkäsi takista itsekin ja mieluusti sovitti sitä päällensä kuvia varten. Takin mukana tuli nalleheijastin, jolle on takissa paikka hihassa tai kyljessä. Meillä heijastin pääsi kuitenkin Aavan reppuun roikkumaan.


Malli on takaa pidempi ja suojaa hyvin takapuolenkin :) Bonuksena hupussa ihanan iso tupsu, jonka voi halutessaan vaihtaa tai ottaa pesua varten pois kokonaan.

Onko MioMao teille entuudestaan tuttu? Olisi kiva kuulla, jos jollakin on kokemuksia ko. merkistä, koska itse pystyn käyttökokemuksista kirjoittelemaan vasta keväällä!

Tänään MioMao:n verkkokaupassa on kaikki tuotteet -35% alessa synttäreiden kunniaksi, käyhän kurkkaamassa.

perjantai 12. helmikuuta 2016

Herttanen kauppa (+ARVONTA)

Synttäriviikon neljännen yhteistyön sain tehdä Herttanen-verkkokaupan kanssa. Herttanen on mulle itselle entuudestaan tuttu, kun tilasin sieltä aiemmin tänä vuonna muutaman suloisen tuotteen lapsille. Toinen tilaamistani tuotteita oli tämä kolmen rasian setti, jota ajattelin eväsrasioiksi automatkoille. Kamalasti ei olla pidemmillä matkoilla käyty, joten rasiat ovat vielä korkkaamatta. Toki näitä voisi käyttää muuhunkin säilytykseen ja pitääkin miettiä, että olisiko ainakin osalle paikka lastenhuoneessa.

Rasiat olivat se pieni hairahdus, vaikka oikeasti lähdin tilaamaan ihanaa Red hand gangin naulakkoa, joka löytyy meiltä mustana Aavan huoneesta mustana. Sekin odottelee vielä naulaa seinälle, kun en ole muistanut miestä painostaa asian kanssa :) Näitä katselin aikoinaan jo Etsystä, mutta kiva oli sitten saada ostaa tämä suomalaisesta kaupasta ulkomaiden sijaan!Kokosin tähän muutaman tuotteen verkkokaupasta, jotka voisin kuvitella ostavani meidän kotiin.
Noita erilaisia maatuskoja olen katsellut jo pidemmän aikaa ja varmaan jonkinlaiset setin kotiutan, kunhan niitä tulee lisää verkkokauppaan. Tällä hetkellä ovat valitettavasti loppu. Ilmeisesti ensi kuussa olisi tulossa lisää :) Ihanan mustavalkoisen maatuskaperheen bongasin aikoinaan Dobermamin blogista. Nuo pastellinväriset maljakot ovat myös ihania ja juuri sopivan hempeitä näin kevääseen. Mulla oli vielä viime viikolla olohuoneessa joulutyynyt. joten vielä ei ole kovin suuresti alettu kevätsisustusta miettimään. Herttaselta saa muuten myös noita pidemmän aikaa eri blogeissa vilahtaneita ihania pillipurkkejakin. Ehdottomia lastenjuhlien hittejä varmasti!Toisessa setissä on vähän hillitympää menoa ja kaikki nämä ovat säilytysratkaisuja. Tuo raidallinen pussi sopisi kivasti lastenhuoneeseen lelusäilytykseen, mutta raidat olivatkin luonnonvalkoiset, niin voi olla, että omaa silmää se häiritsisi liikaa. Mayn lankakori on varma valinta kodin joka huoneeseen! Nuo "paperipussukat" olisivat monikäyttöisiä, koska kestävät myös pesun ja kosteutta. Sopisivat vaikka kukkaruukuiksi tai muuten vain säilytykseen.

Ja koska yllättäen tykästyn jostain syystä AINA mustavalkoisiin tekstiileihin, bongasin vielä tämän ihanan mustavalkoisen Mailandian Huhuu-tyynynpäällisen. Aika herkku vai? Mutta nyt kun ollaan tutustuttu vähän Herttasen valikoimaan, niin päästään siihen huippujuttuun, eli arvontaan! Sain arvottavaksi teidän lukijoiden kesken yhden kolmenkymmenen euron arvoisen lahjakortin. Arvonta on tarkoitettu blogin lukijoille, lukijaksi voit liittyä myös arvonnan aikana. Luethan säännöt!

1. Kerro mikä/mitkä tuotteet Herttasen verkkokaupassa ovat erityisesti mieleesi. Yhden arvan saat jättämällä kommentin ja olemalla blogin lukija.

2. Toisen arvan saat, jos jaat lisäksi kilpailun blogissasi tai vaikkapa facebookissa. Voit käyttää kuvaa, jossa lukee arvonta.

3. Jätä kommenttisi perään toimiva sähköpostiosoite!

Arvonta-aikaa on viikko eli 12.-19.2.2016

Onnea arvontaan!


Psst. Alekoodilla YSTAVA10 saat 15.2.2016 asti -10% alennuksen varastossa olevista tuotteista :)


torstai 11. helmikuuta 2016

Perhosia haalarissa (+ARVONTA ja alekoodi)

Tykkään ulkovaatteissa yleensä kaikista eniten yksivärisistä vaatteista. Poikkeuksena kyllä Aavan tämän vuoden Molo kidsin haalari, joka on niin räikeä, että silmiin sattuu! Molo kidsin uutuuksien tullessa kauppoihin silmäni kuitenkin nauliintuivat tähän ihanaan perhoskuosiin. Muita Molo kidsin vaatteita pääset katsomaan Aati O.:n verkkokauppaan tästä. Alunperin olisin halunnut ostaa Aavalle tämän takin ja olinkin vähällä sen napsauttaa ostoskoriin, mutta piti kuitenkin kerrata päässä vielä mitä varusteita meillä Aavalle jo on.


Järki sanoi, Aavan välikausikamppeet on kuitenkin jo hankittu, mutta silti haluaisin tuon takin ostaa. Ensimmäistä kertaa tulee tämmöinen runsaudenpula! Yleensä meillä on ollut haalari ja takki+housut-setti ja se parempi takki.

Lopulta päädyin kompromissiin ja tilasin Viialle tuon perhoshaalarin kevääksi. Viialla on yksi Reiman 86cm haalari hommattu, mutta veikkaan sen olevan melko jätti meidän pienelle sirppanalle vielä keväällä. Ystävän lapsella oli tämä Molon softshelli viime vuonna ja se oli ollut tosi ohutta kangasta, eikä ollut pitänyt vettä. Saattoi tosin olla maanantaikappale. Jännityksellä nyt odottelen, että mitä sieltä kaupasta tulee. Toisaalta ohut kangas ei haittaisi, koska se menisi sitten kesälläkin kun meillä ei ole mitään kampetta vielä viileille kesäilmoille. Onko teillä ollut Molo Kidsin softshellejä ja mitä ootte tykänneet?
Aati O. on verkkokauppa, jonka valikoimista löydät Molo Kidsin lisäksi esimerkiksi Papun ja Nununun tuotteita. Heillä on facebook-sivuillaan muuten tällä hetkellä arvonta, jossa voi voittaa valinnaisen sisävaatteen. Kannattaa käydä osallistumassa myös siihen.


Aati O. arpoo kaikkien lukijoideni kesken yhden vapaavalintaisen pipon heidän tuotevalikoimastaan, johon kuuluuvat myös nämä alla olevat Molon pipot sekä esimerkiksi tuo kauniin värinen Papun rusettipipo. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla laatikkoon ihan mitä vaan :) Kilpailu on kuitenkin tarkoitettu vain lukijoille. Lukijaksi voi liittyä myös kilpailun aikana.
  
Kilpailu on voimassa 12.2.-18.2.2016. Onnea matkaan!


Mikäli välikausivaatteet esimerkiksi ovat vielä hankkimatta, saatte myös -15% alennuksen normaalihintaisiin tuotteisiin koodilla nauravanappi. Koodi on voimassa 18.2.2016 asti.