Ohje on simppeli ja itse tein sen eilen samalla kun katsottiin telkkaria. Yöksi vaan jääkaappiin ja aamulla lusikalla sämpylät pellille ja uuniin. Todella yksinkertaista siis! Tuosta taikinasta tulee kaksi pellillistä isohkoja sämpylöitä eli noin 18kpl. Meillä tuo määrä saatiin syötyä yhden päivän aikana, koska nämä vaan ovat niin hyviä.... Sisältä pehmeitä ja rapsakka kuori eli siis täydellisiä! Taikinaa ei ole pakko paistaa kerralla vaan se ilmeisesti säilyy jääkaapissa pari päivää eli jos perjantaina tekee taikinan valmiiksi, voi herkutella tuoreilla sämpylöillä lauantaina SEKÄ sunnuntaina!
Viikonloppuna tein ensimmäistä kertaa myös itse lihapiirakkaa Yhteishyvän uusimman ruokalehden ohjeella. Tosin karitsan jauhelihaa meillä ei ollut vaan korvattiin se ihan tavallisella naudalla. Hyvää oli tämäkin ja helppo muutella sisältöä sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Yllättäen lapset eivät tykänneet tästä(kään), kuten eivät mistään muustakaan ruuasta nykyisin. Tässäkin tökki varmaan se, että porkkana näkyi jauhelihan seasta...
Suolaisten lisäksi olen viime aikoina tehnyt myös muutamia kakkuja! Meillä oli hetki sitten perinteinen ompeluleiri, jonne on aina tämmöistä herkkua ja naposteltavaa tuotu porukalla kaikkien käyttöön. Tein sinne tämän "kinderkakun", jossa oikeasti tuosta oikeasta kinderkakun ohjeesta oli käytetty vain tuo suklaamousse tuonne väliin.
Pakasteessa mulla oli valmis kakkupohja, joten käytin sen. Koska se oli aika pieni, en saanut siitä tehtyä kolmea kerrosta, joten tein vain tuon suklaatäytteen. Päälle laitoin suklaaganachen sekä noin kilon verran suklaata! Itse en ole mitenkään erityisesti suklaahyydykekakkujen perään, vaikka muuten suklaasta pidänkin. Tämä maistui ehkä kakulta suklaavanukkaalla höystettynä. Jouduin myös kostuttamaan kakun vedellä, koska en ollut tajunnut ostaa laktoositonta maitoa. Tosin en tiedä voiko laktoosittomat ihmiset syödä suklaatakaan? Ei ehkä mikään paras suoritus, mutta ei varmasti huonoinkaan kakku!
Viime lauantaina juhlittiin Aavan kummien nuorinta tyttöä ja lupasin ottaa kakkutilauksen vastaan. Pakokauhulla tein kakkupohjan, joka jopa toisella yrityksellä onnistui hyvin. Täytteenä tässä oli samat sitruuna- ja valkosuklaamousse kuin Nosh-kutsujen kakussa, joka oli myös ulkonäöllisesti samanlainen. Ruusupursotukset hieman pääsivät repeilemään, joten syy oli varmaan liian paksussa kermassa. Käytin kermaan vaniljakreemiä, joka jäykistikin kerman yllättävän nopeasti. Koriste on leikattu Portraitilla kullanvärisestä askartelupahvista ja liimattu kuumaliimalla varrastikkuun :D
Kakkujen koristelua ja varsinkin kerman käyttöä haluaisin kyllä päästä harjoittelemaan enemmänkin! Ehkä siihen tulisi rutiini ja se onnistuisi siten paremmin. Tässäkin jäi vähän epätasaiseksi pinta, mutta ei sitä ehkä vieraat osaa tuijottaa kriittisellä silmällä. Pursotin ensin kerman tuohon kakun reunaan kahdella värillä ja tasoitin siitä, mutta edelleen jostain kohtaa sain tuon pohjan vähän näkymään läpi. Tässä asiassa ehkä harjoittelu tekisi mestarin, tai sitten kaikilla ei vain ole sitä luontaista kultaista kosketusta!
Mikä on sun leivontalemppari? Tykkäätkö tehdä kakkuja vai suolaista ja mikä on sun bravuuri?