tiistai 12. tammikuuta 2021

Móri eli mörkö miehelle

Kun sain viime vuonna valmiiksi itselleni villapaidoista Treystan  sekä Riddarin , alkoi mieskin pienesti vihjailemaan, että hänellekin kelpaisi joku kiva villapaita retkeilyä ja ulkoilua ajatellen. Hän itse oli bongannut kaverinsa Facebookista kuvan tästä Móri eli Mörkö paidasta, jonka ohje löytyy joko maksullisena Ravelrystä tai kirjasta Maarun villapaidat 2.  Suunnittelija on Maaru Moilanen ja kirja on hänen toinen islantilaisneulekirjansa. 


Tämä Móri on alunperin kirjassa neuletakki, mutta helppo oli jättää nappikaistale pois ja tehdä tämä pyörönä neulepaidaksi. Lankana tässä on Lettlopin sijasta Dropsin Karisma ja ohjeesta koko L, josta tulikin kerralla aika sopiva. Langat on ostettu Kärkkäiseltä, jossa on kiva valikoima noita Dropsin lankoja. Pituutta paitaan tuli epähuomiossa liikaa, mutta onneksi helman voi kääntään niin sekään ei haittaa. Näpsäistiin tästä pikaiset kuvat vuoden ensimmäisen retken merkeissä Törmäjärven Hyväntoivonniemellä.

Islantilaisneule mòri

Kunnon väri-iloittelua tässäkin paidassa kun sävyinä mustan lisäksi harmaa sekä valkoinen. Tämä on valmistunut itse asiassa jo aikoja sitten, mutta kirjoneuleen jälkeen unohdin vaihtaa pienempiin puikkoihin ja paidan yläosasta tuli liian iso ja se pussitti. Kesti varmaan puoli vuotta kaivaa tämä paita esille tuolta käsityökorista ja purkaa yläosa ja tehdä se uudelleen pienemmillä puikoilla. Korjausoperaatio kesti yhden elokuvan verran, joten turhaan odotti niin kauan noinkin pientä muokkausta. Käsitöiden harrastajat varmaan tunnistavat tilanteen!

Vähän jännitti tässäkin tuo koko, mutta onneksi siitä näytti tulevan oikein hyvä. Mahtuu allekin kerrasto lämmittämään eikä kinnaa mistään. Tämä on siis neljäs islantilaisneule, jonka neuloin viime vuoden puolella. Ehkä kiintiö noihin on nyt hetkeksi täynnä. Tämän jälkeen olenkin sitten neulonut huomattavasti pienempiä juttuja, eli uusia villavaatteita tyttöjen nukeille :D Niistä tulossa oma postauksensa.


Islantilaisneule mòri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti