torstai 20. elokuuta 2020

Ensimmäinen Riddari ja kolmas islantilaisneule.

*sisältää mainoslinkin

Kun tein talvella itselleni ensimmäisen islantilaisneuleen, Treystan, saatoin vähän koukuttua tuohon villapaitojen tekemiseen. Tein myös toisen Treystan, mutta tällä kertaa aidosta Islantilaisesta langasta eli Lettlopista. Se ei vain sopinut siinä paidassa mun käsialalle ja siitä tuli itselle huonon mallinen ja myin sen pois. Harmi, että hukkasin kuvan siitä paidasta johonkin! Pohjaväri oli tumma harmaa ja tehosteena sellaista poltettua oranssia.

Kolmantena paitana tein Riddarin eli sen "The islantilaisneuleen", joita on netti täynnä ja onhan se kuviona kaunis. Tämä on tehty ihan Dropsin Karismasta, koska pelkäsin tässäkin kuvio-osan jäävän liian korkeaksi mun käsialalla Lettlopista tehtynä. Tässäkin tein kierrokset pienemmän koon mukaan eli jätin osan kuviosta pois. Tällä tavalla kikkailemalla tästä unisex-mallista tuli mulle sopiva. Aikaisemmat Lettlopit ostin kuitenkin *Adlibrikselta


Väreiksi valikoitui pinkin ja vaaleanpunaisen sävyjä ja onhan tämä nyt paljon enemmän mun värinen ja heti kotoisampi päällä! Tämän alakuvan on muuten napannut muistaakseni Aava meidän viime kevään helatorstain retkeltä. Silloin kun vielä tarvitsi villapaitaa! Nyt ei ole (onneksi) vielä ole juurikaan tarvinnut.


Kooksi valitsin saman kuin Treystassa eli M ja uskoin sen mahtuvan, koska mulla on löysähkö käsiala, vaikkakin lanka on hieman ohuempaa kuin Lettlopi.


Kaulus tässä mua eniten ahdisti. Treystassa se on kivan avoin ja tässä tuli ihan kurkkuun kiinni. Mun oli pakko purkaa siitä kierroksia pois ja tehdä päättely ohjetta aikaisemmin, koska se ahdisti ihan hulluna eikä tämäkään sen vuoksi ihan täydellinen ole. Tekee mieli vähän väliä nykiä sitä pois koskemasta kaulaan.


Mutta kivaa puuhaa on ollut näiden paitojen teko! Enpä olisi uskonut, että tulen vielä joskus neulomaan villapaitoja ja vielä useampia kappaleita! Nyt puikoilla on miehellekin oma paita. Jospa se ehtisi valmistua ennen kuin syksy on ohi. Jotenkin kesä ja varsinkaan alkukesän helteet eivät ole kovin innostaneet neulomiseen :)


Haaveilen myös Viialle neuletakista, vaan pitäisi varmaan tuo miehen paita saada ensin alta pois, ennen kuin aloittaa uutta projektia. Ootko sinä hurahtanut islantilaisneuleisiin?

4 kommenttia:

 1. nätti villapaita miten saan ohjeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ohje löytyy kirjasta "Islantilaisia neuleita" ☺️

   Poista
 2. Kauniit värit, sopii sinulle. Mikä koko ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä on kyllä sellaiset värit mitkä miellän ns. omiksi väreiksi :) Mulla on koko M, koska tarkoitus pitää takin sisällä eikä päällyvaatteena.

   Poista