torstai 15. elokuuta 2013

Vauvajuttuja

Vauvalahjaksi tekemästäni peitosta innostuneena tein toisenkin peiton, tosin tällä kertaa ihan omalle vauvalle. Viimeisetkin rippeet ihanasta Paratiisin puutarhasta päätyi tähän peittoon oranssien sydänten ja yksiväristen kankaiden kaveriksi. Tästä tuli kyllä aika herkku! Peitto on hieman pienempi kuin vauvalahja ja tämä meneekin varmaan vaan kaukalopeittona tai alussa vaunuissa. Peittoon leikoin viime viikolla yksi ilta osat ja toisena päivänä ompelin ne kasaan. Peitto on odottanut kanttausta siitä lähtien, kun sopivaa resoria ei ollut varastossa.


Mies ja Veeti hakivat pinniksen varastosta ja kasasivat sen ja minä laitoin jo petivaatteetkin paikoilleen. Tekisi mieli värjätä tuo valkoinen reunapehmuste jollain värillä, mutta en osaa päättää, että  mikä olisi paras. Joku tumma violetti? Sopisi ainakin tuohon ruskeaan runkoon. Kun en halua mitään ällöjä nallekuvioita ja yksivärisiä oli Veetin aikaan ainakin tosi huonosti saatavina värillisinä.


Kanttaukset vähän kupruilee rumasti. Taustakankaana tässä on Noshin tosi paksua joustista ja tuntui, että tuo kääntäjä ei oikein nätisti kulkenut tuon paksun joustiksen ja trikoon päällä. Luulen, että siitä johtuu tuo kupruaminen. Miten muilla muuten onnistuu kääntäjällä paksujen kankaiden kanttaus?


Veeti oli tänään ensimmäistä päivää siellä uudessa virikehoitopaikassa ja hyvin lähti sujumaan. Aamulla ei malttanut edes heippaa sanoa kun piti lähteä leikkimään muiden lasten kanssa. Päivä oli sujunut kaikin puolin hyvin, reippaaksi kehuivat. Päikkäritkin olivat maistuneet, toisin kuin kotona... Huomenna vielä toinen päivä tälle viikolle ja seuraavan kerran hoitoa onkin sitten ensi keskiviikkona. Hain Veetin pyörällä ja istuimessa pölisikin koko kotimatkan iloinen poika, joka kertoi mitä kaikkea oli hoidossa tehnyt. Tekee näemmä Veetille edelleen ihan hyvää olla välistä hoidossa, kun näyttää siitä noin pitävän.

Oma päivä kului todella nopeaa. Aamulla siivosin ja kävin kaupoissa asioilla. Hain Veetille Kappahlista uudet, isommat välikausihousut kun sopivasti taas tuli postissa niitä -25% seteleitä. Olin hyvään aikaan liikenteessä, koska noita 104 kokoisia housuja taisi olla tasan yhdet rekissä. Kärkkäiseltä hain vauvalle puuttuvia tavaroita, kuten vaippoja, pari tuttia ja itselle liivinsuojia. Lisäksi ostin halvimman tuttinauhan ja käytin siitä nuo päät ja tein itse uuden. Jokainen helmi on solmittu erikseen kiinni ketjuun, että jos tuo kuusinkertainen(!) naru sattuisi jostain syystä katkeamaan, eivät helmet kutienkaan irtoaisi tuosta ja päätyisi vauvan suuhun. Pitäisi vielä tutkia netistä, että onko tuo maali myrkytöntä. Jos ei, niin käytetään vain sitten sen aikaa, kun vauva ei sitä vielä osaa suuhun laittaa.



Nyt pitäisi vauvaa varten olla suurinpiirtein kaikki valmiina. Muovifroteeta pitäisi käydä ostamassa, kun sitä menee kohta kahteen sänkyyn. Saakohan sitä kangaskaupasta ihan pakalta? Maksoi nimittäin yksi semmoinen frotee kaupassa kympin! Aika kallis... Sitten voisi vielä miettiä omaa sairaalakassia ja pohtia, että mitä siellä tällä kertaa oikeasti tarvisi. Mitä teidän sairaalakassissa oli semmoista, mitä ilman ette olisi pärjänneet? Tai mikä unohtui ja olisi ollut hyvä olla mukana?

17 kommenttia:

  1. Ainakin löytöpalassa oli muovitettua froteeta pakalla, vaaleansininen, valkoinen ja vielä joku muukin väri ;)

    VastaaPoista
  2. Oooh, miten ihania vauvelin juttuja <3

    VastaaPoista
  3. Oijjoi, tuo vauvapeitto on aivan ihana! <3 Onko sulla joku tukikangas noissa tilkuissa vai saitko ihan ilmankin ommeltua noin siististi yhteen?

    VastaaPoista
  4. Ihana peitto ja kaunis tuttinauha. Minä ompelin värikkään kankaan pinnasängyn pehmusteen päälle, siis vain sisäpuolelle, helppo oli;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut kun on yhtä kranttu kankaiden suhteen kuin minä niin pitäs eka löytää täydellinen kangas ja sit vielä ostaa se kalliilla :/ väri ois halvempi :D

      Poista
  5. Ihana peitto. Ja mä elän ainakin siinä uskossa että jos on lapsille markkinoituja, CE-hyväksyttyjä helmiä niin ei niissä mitään myrkkylakkaa saa olla. Onnilla on ollu vauvana helmistä tehtyjä tuttihelmiä ja kyllä se vielä elossa on :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. googlettelin että mit lankaa tuossa kannatais käyttää niin netti oli pullollaan vaan ketjuja, jossa sanottiin että ei missään nimessä saa käyttää helmiä kun vauva tukehtuu. Mutta saa olla taitava vauva, joka saa nuo solmut auki joka välistä että sais ne suuhun... Ja siis nuo helmet on askartelupuolelta eli ei periaatteessa eriksee lapsille markkinoituja. Mutta paljonko sitä lakkaa tai maalia pitäs syödä, että siitä jotain tulis :)

      Poista
  6. Nuo pesukonevärit kannattaa myös tarkistaa, että kuinka vauvaystävällisiä ovat. Niistä kun lähtee kuitenkin melko kauan pesussakin sitä väriä irti. Että varsinkin sitten kun vauva kasvaa ja kenties maistelee tai ainakin koskettelee pehmusteita, ettei tule mitään ihottumaa. Ne värit kun on kuitenkin melkoisia myrkkyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dylonin pesukonevärillä ajattelin värjätä ja niillähän porukka värjää myös harsoja ja vauvanvaatteita, että tuskinpa siitä mitään tulee :)

      Poista
  7. Onpa mahtavat värit tässä peitossa. On kyllä herkku <3

    VastaaPoista
  8. Ihana peitto. Tosi nätit värit. :)

    VastaaPoista
  9. Ihania nuo molemmat vauvanpeitot ja suloinen on tuttinauha! Muovifroteeta olen itse ainakin ostanu EK:sta ja sairaalakassiin mun mielestä ainoat ehdottomat ovat hammasharja, hyviä pikkareita (mun mielestä ainakin ne sairaalan housut on kammottavat jalassa), tukan pituudesta riippuen pampula ja harja sekä miniläppäri/tabletti/pädi/nettipuhelin ;) Terveisin nimimerkki "joskus blogia vilkuillut, mutta en oo tainnu kommentoida"...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitat varmaan niitä "ihania" sukkahousukangaspikkareita? Ne on kyllä inhat :/ Pitä muistaa siis ehkä pakata omia mukaan. Viimes oisin voinut olla ihan omissa vaatteissakin, kun en hikoillut yhtään. Toisaalta ois ollut sit riski, että on veressä housut, ett ehkä siinä mielessä se sairaalan kaapu on ihan ok.

      Poista
    2. Juuri niistä on puhe, yh! Muuten kyllä olin sairaalan vermeissä, eipähän tarvii heti niitä omia vaatteita olla pyykkäämässä :)

      Poista
  10. Kaunis peitto, ihanat värit siinä. Ja suloinen tuttinauha. =)

    VastaaPoista
  11. ihan mielettömän hienot tilkut oot valinnut peittoon! Ihana!

    Reunapehmusteen tein itse esikoiselle, ja päällikankaaksi valitsin aikoinaan sitä marimekon Oiva Toikan Afrikan kuningatarta. En valitsisi enää, mutta se oli ihan kiva silloin :) Kolmannelle päällystin ikean valkoisen reunapehmusteen niinikään marimekon valkopohjaisella mustapilkkuisella markiisilla (en muista nimeä tällä hetkellä), ja toiselle puolelle laitoin Lappuliisaa vai mikä olikaan nimi. Värjäys varmaan toimii kätevästi, mutta nuo langathan ei värjäydy...

    Tuo tuttinauhakin on aivan ihana!

    VastaaPoista