maanantai 19. elokuuta 2013

Valmisteluja ja sairaalakassipohdintaa

Olen pikkuhiljaa havahtunut siihen tosiasiaan, että laskettuun aikaan on enää pari viikkoa ja vaikka menisi sen ylikin, niin aikaa on enää maksimissaan se kuukausi. Jotenkin sitä on koko ajan kuvitellut, että "onhan tuonne vielä aikaa". Niinpä kävin viime viikolla ostamassa viimeisiä juttuja vauvaa varten. Lähinnä semmoisia vaippa, tutti ja tuttipullo-ostoksia sekä itselle niitä liivinsuojia. Nyt alkaa olla kaikki tarvikkeet kasassa, luulisin ainakin :) Tarvikkeet kun löytyvät valmiiksi niin ainoastaan nuo kuluvat tavarat piti hommata. Kävin myös Seppälässä hipelöimässä vauvanvaatteita ja ostinkin yhdet housut ja sukat vauvalle, tosin koossa 68cm kun pienempiä on jo tarpeeksi.

Kuten aikaisemminkin taisin kirjoittaa, ei meillä taida kovinkaan montaa kaupasta ostettua vaatetta vauvalle olla. En ole löytänyt mieleisiä ja kun on kiva tehdä itsekin, niin eipä niitä ole tarvinnut ostaa. Pieniä vaatteita ollaan saatu jonkin verran, joten siinäkään mielessä ei ole tarvetta ollut ostaa uusia.


Yhden uuden bodynkin tein koossa 68cm viime viikolla. Kankaat Metsolan pallojoustiksia kavereilta ostettuina. Tämä on tehty happy squirrel kaavalla ja jostain syystä tästä tuli ihan valavan ison näköinen, vaikka leveyden otin koosta 62cm. Näyttää enemmän koolta 74cm tai sitten se jotenkin vain tuntuu paljon kokoistaan isommalta, outoa.


Pikkuhiljaa pitäisi tosiaan myös miettiä, että mitä sitä pakkaisi sairaalakassiinkin mukaan. Tai no eka pitäisi etsiä joku joutilas kassi. Veetillä on tällä hetkellä hoitokassina sama Marimekon laukku, mikä oli vauva-aikana hoitolaukkuna. Tarvisin kuitenkin sen hoitolaukuksi, joten Veeti tarvisi uuden repun hoitoon. Meillä on yksi Smurffireppu, mutta se on aika pieni niin luulen, että sinne ei mahdu tarvittavat vaatteet. Mutta takaisin siihen sairaalakassiin! Itse ajattelin pakata tämmöisiä asioita mukaan:

- hammasharja, saippua, shampoo ja muut omat hygieniatuotteet ja meikit, JOS vaikka innostuu jossain vaiheessa muka meikkaamaan. Veetin aikanakin ne taisi olla mukana, mutta eipä tullut meikattua :)
- vauvalle kotiintulovaatteet
- vauvalle varalta myssy, ainakin Veetillä oli niin ihmeellisen mallisia ne sairaalapipot, että ne ei pysynyt päässä mitenkään.
- imetysliivit, omia alushousuja varalta (sairaalan verkkohousut on aika kamalat)
- villasukat ja omia sukkia. Ne sairaalan sukat vaan ei pysy jalassa!
- ipad ja laturi sekä puhelin ja laturi
- ehkä joku kirja tai neule, jos tuleekin pidempi reissu ja vauva nukkuu paljon.
- mukavat vaatteet kotiinlähtöä varten
- hiusharja ja pompuloita
- miehelle myös ehkä kirja ja jotain syömistä. Sairaalassa ei yöllä ole kahvilaa ja äiti toki saa syömistä, mutta isä ei. Viimes meillä unohtui jääkaappiin eväät, joten mies oli yön syömättä ja kävi kylillä syömässä siinä vaiheessa seuraavana päivänä, kun olin saanut epiduraalin
- neuvolakortti
-KAMERA ja ladattu akku

Ainakin viime synnytyksessä sairaalassa ei ollut semmoisia perus sairaalavaatteita eli housut ja paita- yhdistelmiä vaan semmoisia kamalia pitkiä, yöpaitatyylisiä vaatteita, ainakin semmoiset mulla on kuvissa päällä! En tiedä onko jollakin lukijalla ollut Oulaskankaalla se housut ja paita yhdistelmä vai onko siellä vain noita ihme kolttuja. Ja edessä oli napit, joista aina puuttui yksi kriittiseltä kohdalta :)

Itse en hikoillut synnytyksen jälkeen, joten olisin voinut hyvin olla omissa vaatteissani, koska tuo pitkä yöpaita ei ollut mikään ihana pitää päällä, saati nukkua sen kanssa kun helmat kietoutui jalkoihin. Varalta voisi ehkä siis ottaa jotain omaa, mukavaa vaatetta eli jotkut lököhousut tai yöpuvun housut ja paidan. Jos tuntuu, että haluaa käyttää sairaalan vaatteita niin sehän onnistuu päättää sielläkin. Imetysliivejä mulla ei viimes tainnut olla mukana ja maito nousikin kunnolla vasta kotona. Pitäisi muutenkin testata, että onko nuo Veetin aikaan ostetut millaiset päällä nyt. Tarkoitus on pärjätä aluksi niillä ja ostaa jotkut kunnon liivit heti, kun tiedän paremmin koon... Mutta eiköhän noilla varusteilla muutaman yön pärjää!

7 kommenttia:

 1. Tuo happy squirrel kaava oli tosi isoa mitoitusta kun muihin (kaupan) bodeihin vertasi, keskiarvoksi sain että koko 50cm vastaa muissa kokoa 62cm.
  Tsemppiä viimeisiin viikkoihin! :)

  VastaaPoista
 2. Luulin että olen jo lukijana täällä kun aina kurkkimassa käyn, mutta enpäs virallisesti ollutkaan. No nyt on korjattu sekin erhe :)

  Aivan ylisöpö bodi. Mä en ehtinyt tätä bodikaavaa kokeilemaan ja enää ei meillä bodeja tarvitakaan.

  VastaaPoista
 3. Onneksi olen tehnyt omat Happy Squirrel -bodyt koossa 56! En ole lainkaan verrannut sitä muihin (kaupan vaatteisiin).. Tosin toiseen jätin leveydestä saumavarat pois, kun näytti niin isolta. Olen myös muuttanut ne kietaisumalleiksi.

  Mä lähetin viimeksi sairaala-aikana äitini ostamaan mulle imetysliivejä ja liivinsuojia, kun valuin ihan älyttömästi :D Nyt toisella kertaa tietää varautua jo tuollaiseenkin. Mies sai myös toisena päivänä tuoda mulle omat lököhousut sairaalaan, kun ne sairaalahousut oli mulle capripituiset. Myös paidan hihat "loppuivat kesken". Olo parani heti, kun sai jotain sopivankokoista päälle :)

  Tsemppiä loppuodotukseen, toivottavasti ei mene paljoa yliaikaiseksi :)

  VastaaPoista
 4. Turvakaukalo ja siihen lämpöpussi. KAMERA. Jaa miksikö kaukalo? Siksi, jos vaikka lääkäri sanookin, että rouva on hyvä ja lähtee kotiin vaan. Itse olen kaksi viimeistä reissua mennyt miehen kanssa samalla kyydillä sairaalaan ja sieltä samalla kyydillä kotiin vauva kaukalossa tuhisten. Tarkennuksena vielä, että olemme kotiutuneet synnytyssalista käymättä edes osastolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä, pääsitte heti kotiin?!?! Mä en tiedä onko täällä tuommoinen mahdollista, kyllä mä ainakin sen yhden yön kyllä mielelläni olisin sairaalassa, ihan vain varan vuoksi :)

   Poista
 5. Kokkolasta pääs pois vuorokauden ikäsenä, jos ootusaika ja synnytys sujuu ongelmitta ja vauvalla ei hätää, mutta ne vaatii sitten ns. Tarkistus käynnin parin päivän päähän.. :)Tulossa vissiin tuommonen käytäntö, mutta ymmärsin, että saa toki jäädäkkin, jos itse niin haluaa.

  Kovasti tsemppiä viime metreille :)

  -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin oon ymmärtänyt, että sen vuorokauden siellä ollaan jos ei oo eka synnytys. Et ainakin tuo yks vuorokausi, tarvittassa pidempään. En oo koskaan kuullut, etä täällä pääsis kotiin suoraan salista :) ja kiitokset tsempeistä!

   Poista