sunnuntai 4. elokuuta 2013

Salamapoika ja kirppuja

Viikonloppu on taas vaihteeksi takana. Perjantaina saatiin Veetin kummit yökyläilemaan meille pitkästä aikaa ja tehtiin aivan ihania hamppareita itse illalla ruuaksi! Harmi kun ei tullut otettua yhtään valokuvaa koko viikonlopulta, toisaalta niiden hamppareiden katselu olisi ehkä saanut kuolan valumaan suupieliä pitkin :) Myös sää on ollut ihanan kuuma ja eilen käytiinkin pyöräilemässä pitkin Ylivieskaa. Pyöräily kun sujuu vielä multakin, vaikka maha nätisti nojaakin penkkiin ja hieman meinasi tuntua inhottavalta, kun maha-asukas halusi juuri pyörälenkin aikana alkaa liikkua ja myllertää tuolla mahassa.

Saatiin silloin Oulun reissulta Scandicista Veetille iso pino noita lasten tatuointeja ja tänään Veeti laittoi isin kans kaksi niistä Veetille. Ensimmäinen oli tuo punainen salama, josta otettiin ihan kuva! Tosin kuvan jälkeen meinasi iskeä paniikki ja tatuointi olisi pitänyt saada heti pois. Myöhemmin halusi kuitenkin sitten vielä toisen. Otappa tuosta sitten selvää. Meillä taitaa olla tällä hetkellä menossa se kolmen ikävuoden uhma tai ainakin märinäkausi, jos ei uhma. Joka asiasta pitää alkaa itkemään, jos ei mene niinkuin itse haluaa tai vaikka menisikin. Melko rasittavaa kuunnella koko päivä yhtä itkua. Päikkärit ei enää oikein maistu ja sitten väsyneenä kiukutellaan vielä enemmän. Myös iltaunille meno on vaikeutunut, kun Veeti huutaa vaan huoneessaan, että "pois"! Toivottavasti tämä on hyvin nopeasti ohimenevä vaihe tai on pinna melko tiukilla kun on päivät kotona märisevän ja väsyneen lapsen kanssa.


Olen saanut tänään kuvattua myös myyntiin Veetin vauva-aikaisia vaatteita ja ihan hyvin niitä on mennyt kaupaksi. Säästin niitä tähän asti, että jos vauva olisikin sattunut olemaan poika, mutta nyt on niin suuri varmuus tytöstä, että päätin myydä vaatteet pois. Hyvä syy siis oli aamulla lähteä kiertelemään kirpparit ja hommaamaan uutta tavaraa tilalle ;) Tällä kertaa löysinkin monenlaista kivaa juttua, lähinnä uusiokäyttöön.

Ylhäällä vasemmalla punasävyinen naisten tunika, josta ajatteln käyttää tuon kankaan, koska hihat olivat omituisen näköiset mun päällä. Kangas oli kuitenkin kaunista ja hintaa 1,5e, joten tästä saattaa tulla vaikka mekko vauvalle :) Keskellä tuo sydänkuvioinen on keittiöpyyhe, jolla hintaa puoli euroa. Vähän väriä meidän kliiniseen keittiöön! Oikealla musta tunika/mekko vyötärönarulla itselle. Tuo oli uudenveroinen ja hinta 3e. Mahtui hyvin mahan kanssa, että en oikein osaa sanoa, että miten se istuu mahan kadottua :)


Lisäksi löysin vauvalle hyväkuntoisen popin bodyn vitosella, mikä on aika paljon kirpparivaatteesta, mutta toisaalta vaatteen lähtöhinta on kaupassa jotain 25e luokkaa. Kokona tuossa 74cm, minkä kokoisia bodeja meillä ei ole vielä yhtään! Alempi on Lindexin villabody koossa 62cm. En ole tiennyt tuommoisia olevankaan! Mukavan lämmin pukea tuommoinen vauvalle vaunuihin viileisiin syys- ja alkutalven keleihin. Keskellä alhaalla lasten farkkukangasta muistuttavat leggarit, joista ajattelin tehdä vauvalle leggareita. Hintaa hurja 20s. Oikealla naisten harmaa paita, jonka ostin tuon kivan kuvan vuoksi ja ajattelin tehdä siitä Veetille jonkun paidan. Hintaa silläkin vain puoli euroa.


Viime kirppisreissulla ostin yhden bodyn koossa 50cm, että olisi edes se yksi vaate joka ei ole kotiuduttua ihan teltta. Lisäksi Lindexin ruskeat velourit koossa 62cm ja parit sukkahousut koossa 62cm. Sukkiksilla oli hintaa 20s/kpl. Jos jollain muuten pyörii nurkissa ylimääräisinä jotain värillisiä sukkahousuja esim keltaisia, violetteja, musta-valkoisia, raidallisia, ruskeita jne niin saa tarjota vaikka spostilla nauravanappi@gmail.com. Ihan vaaleanpunaisia tai valkoisia en tarvi, vaan just jotain kivoja värillisiä niinkuin Metsolan sukkikset on!

Huomenna onkin kiva päivä tiedossa, sillä kokoonnutaan taas akkalauman kanssa tänne meille ompelemaan päiväksi :) Pitäisi varmaan vähän miettiä etukäteen, että mitähän sitä ompelisi. Tahtoo kyllä yleensä se ompeluaika mennä siihen pälättämiseen. Myös Veetille on tiedossa kivaa, sillä mummu haluaa ottaa Veetin kesäloman viettoon muutamiksi öiksi kun mummulla on vielä vapaata. Mulla onkin sopivasti keskiviikkoaamuna neuvola niin ei tartte miehen odotella täällä Veetin kanssa sillä aikaa vaan pääsee normaalisti töihin kun Veeti ei ole kotona. Huomenna onkin jo 36+0! Pitäis vissiin kohta alkaa kaivaan pinnistä varastosta ja käydä hakeen vaippoja sun muuta pientä kaupasta. Turvakaukalon nostinkin jo sisälle, että pesen sen pehmusteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti