maanantai 12. elokuuta 2013

Ompelutreffit

Nähtiin pienellä ompeluporukalla lauantaina ja hurauteltiin yhdessä vaatteita. Toki myös juoruttiin vaihdettiin kuulumisia ja herkuteltiin kiinalaisella ruualla sekä kakulla. Yhdellä meistä oli synttärit ja nerokkaasti hän oli pyytänyt mieheltään lahjaksi ompeluaikaa! Sain ommeltua useamman vaatteen siihen pisteeseen, että niistä puuttui kanttaus tai käänteet, jotka tekaisin sitten kotona viikonlopun aikana. Kankaat olin leikannut kutakuinkin valmiiksi, että en tuhlaisi siihen sitten ompeluaikaa. Mies vei sillä välin Veetin polskimaan Sanifaniin Kalajoelle :)

Jemma-kankaan jämästä syntyi speedy girl koossa 68cm. Se edellinenhän meni ihan käsille huonon framilonin vuoksi ja tässä nyt sitten parempi yritys. Tähän olisi ihana yhdistää joku musta tai mustavalkoraidallinen body. Tosin semmoista ei kaapista löydy, pitääköhän alkaa tehdä ;) Kankaiden leikkuun jälkeen huomasin, että olisiko kankaan pitänyt olla toisinpäin eli "kupit" alaspäin? No eipä tuolla onneksi ole väliä, nätti kumminkin päin. Kangas siis Hannan kankaasta,
Toisena ompelin vielä yhdet miikkarihaalarit koossa 68cm. Musta kangas vaihdettua kaverilta. Yksinkertaisesti valkoiset resorit, että voi pitää minkä värisen bodyn kanssa tahansa.
 Lisäksi sitä kierrätysompelua eli kirpparilta ostetuista tyttöjen leggareista vauvalle leggarit myös koossa 68cm. Materiaali maksoi hurjat 0,2e :) Kaavana Ottobren Ruusunnuppu.
Ehdin myös leikata Veetille uuden hupparin Metsolan pallosta, mutta ompelu jäi sunnuntaille. Kaavana Ottobren Rest Piece, sama kuin tässä omppuhupparissa. Onneksi hoksasin selata blogissani, että olenko tehnyt tuota hupparia ennen, sillä kaavahan oli lyhyt ja leveä. Lisäsin vetoketjun pituuden mukaan tuon helmaresorin ja tänään pitää sovittaa, että miten se nyt istuu. Jaksoin kerrankin värkätä alavarat ja kaikki.
Lisäksi aiemmin viikolla tein Paratiisin puutarhan jämästä tunikan vauvalle uusimman ottobren kaavalla Lil' Darlin. Jätin vain sen pisarahalkion edestä pois ja hieman levensin helmaa. Rypytykset tuossa edessä näemmä vähän katosivat kantatessa jostain syystä! :) Kangas myös Hannan kankaasta.
Melkoinen läjä vaatetta taas valmistunut :) Pitäisi varmaan jossain vaiheessa tehdä kangasinventaario kaappiin ja laittaa myyntiin noita paloja, josta ei enää kokonaista vaatetta saa. Turhaan vievät siellä tilaa, kun ei niistä sitten tule mitään tehtyä. Yhdet kierrätysfarkut tein Veetillekin, mutta niistä näette kuvan sitten erään toisen postauksen yhteydessä ;)

Teitä lukijoita on myös taas ilmestynyt tänne kuin sieniä sateella, tervetuloa mukaan!

8 kommenttia:

 1. Onpas ihania juttuja! Hei kuule tota viimeisintä mietin itsekin, joskos siis onnistuis ihan vaan pisarahalkion unohtamalla. Mahtuuko hyvin silti pään läpi vai tekeekö tiukkaa? Suurensitko pääntietä ollenkaan?

  -Laura ja tyttö kohta 8kk :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kato kun meillä on käyttäjä vielä mahassa ;) Mutta tuo framilon kyllä joustaa, että toivon sen menevän läpi :) Voithan sä lisätä vähän saumanvaraa kaulukselle ja tehdä kuminauhakujan ja kumpparin niin varmasti mahtuu, eikä tartte tehdä sitä pisarahalkiota.

   Poista
 2. Aika hauska toi jemma-kuosi noinkin päin, vähän kuin olisi luolansuita/ovia :) Tosi kivoja ompeluksia muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tuossa onneksi haittaa kummin päin on, nätti kuosi kumminkinpäin! :D

   Poista
 3. Juu, hauskat on nuo Jemman taskukuviot noinkin. Harmi, että sitä on niin kaavoihin kangistunut, ettei olisi käynytkään mieleen kääntää! Hyvä, että hoksasit ja kivoja vaatteita muutkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voiko sitä sanoa hoksaamiseksi, jos vahingossa leikkaa kankaan väärin päin... ;)

   Poista
 4. Suloisia vaatteita. Kyllä kelpaa vauva noihin pukea :)

  VastaaPoista