lauantai 24. elokuuta 2013

Vaunuverho ja uudet rattaat

Aikaisemmin pohdiskelin täällä blogissa ratasasioita. Kesän aikana meille tuli uudet (tai oikeastaan vanhat) Emmaljungan Cerox-rattaat. Ostin nämä sopuhintaan eräältä meidän ompeluryhmäläiseltä ja ne ovat odottaneet teknisessä tilassa siitä asti käyttäjää. Hyvän tuntoiset rattaat ja aisan saa sopivan ylös, että on helppo työntää. Nyt pitäisi vielä selvittää, että miten tuo ratasosa käännetään toisin päin... Onhan nämä melko ison oloiset meidän Teutonioihin verrattuna, vaikka kokoeroa ei pitäisi kuitenkaan ihan kamalasti olla. Päädyttiin kuitenkin siihen, että Teutoniat jäävät meille matka-/mummularattaiksi (nämä eivät mahdu yhdessä koossa mummun auton peräkonttiin) ja myin matkarattaat pois, koska niillä ei tee talvella yhtään mitään.


Tällä viikolla otin tuosta kuomusta vähän mittoja ja ompelin tuollaisen vaunusuojan, että ei tartte sitä harsoa aina viritellä tuulensuojaksi. Mustat kiinnitysrenkaat on ostettu MiniQ:sta. Kankaana on Metsolan alesta tilattu punainen bambi. Toisella puolella sitä pilvikangasta, josta tein Veetin päiväpeiton. Ja vieläkin sitä jäi jäljelle! Ehkä nämä rattaat ovat osittain sen vuoksi ison oloiset, että tuo kuomu on valtavan iso. Ja isot renkaat tekevät myös sen vaikutelman, mutta pääseepähän eteenpäin hangessakin. Samaan pakettiin ostettiin Veetille seisomalauta, niin voi viedä ja hakea Veetiä tarvittaessa hoitoon ja pääsee hyppäämään kyytiin, jos ei jaksa kävellä. Myydään se sitten pois, jos sille ei ole käyttöä.


En hommaa tuohon ollenkaan mitään kovaa koppaa vaan rattaiden mukana tuli Emmaljungan pehmeä kantopussi, jossa on irroitettava kova pohja. Talveksi meillä on myös se Eisbärchenin toppapussi, joten kopalla ei oikeastaan olisi ollut kovinkaan paljon käyttöä ja se vie säilytyksessä vaan kamalasti tilaa.


Vaunusuoja on ommeltu myös vain oikeat puolet vastakkain ja käännetty oikein päin. Lisäksi tikkasin kankaat vielä yhteen reunasta. Noiden sirkkarenkaiden alle laitoin palat tukikangasta. Kärkkäisellä sattui olemaan sopivankokoisia sirkkoja, jotka sopivat noihin kiinnitysrenkaisiin.

5 kommenttia:

 1. Ihan aiheen vierestä ehkä, mutta kuvista päätellen, nämä ei ole city cross vaan cerox. Näissä ei saa tuota ratasosaa käännettyä vaan se on kiintesästi rungossa. Vauvan kulkusuunta vaihtuu vain heittoaisalla. T. entinen lastentarvikkeiden myyjä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä muuten onkin! Myyjä on varmaan muistanut väärin mallin, mutta toisaalta nytpä ei tartte alkaa ruuvailemaan istuinta irti, kun saa aisalla käännettyä! :)Ois siinä mulla ollutkin ihmettelemistä, että mistä hitosta sen istuinosan saa käännettyä ;)

   Poista
 2. minä kans katoin että eikös tuossa ole heittoaisa mutta olitkin jo tekstiä muokannut.

  VastaaPoista
 3. Kerrohan sitten kokemuksia, miten sujui ilman varsinaista koppaa. Meilläkin mietinnässä vaunuostokset pikkukolmoselle ja pohdin, uskaltaisinko tehdä samoin kuin sinä, eli ratasosa +pehmeä kantokoppa/kassi kun vauva syntyy lopputalvesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mikseipä se sujuisi, kun ostat tuommoisen kantokopan tai kassin, jossa on irroitettava kova pohja! Sehän ajaa asiansa koppana. Se koppa-aika on kuitenkin suht lyhyt, kun lapsi alkaa sit ehkä istua ja haluaa nähdä ympärilleen eikä sinne koppaankaan ikuisuutta mahdu. Mitä mä googlettelin, niin hyvin on porukka pärjännyt ilman sitä koppaakin. Itse en jaksanut sitä alkaa säilyttelemään ja irrallaan voi olla vaikeampi sit myydäkkään. Mut mäpäs kirjoittelen, kunhan saadaan eka vauveli maailmaan :) Muista vaikka kysellä, jos en muista kirjoittaa! :)

   Poista