perjantai 16. elokuuta 2013

Helppoa kotiruokaa

Kokkaaminen on musta kivaa. Ainakin niin kauan kun on ideoita ja aikaa toteuttaa niitä. Lapsiperheessä taitaa useasti olla puutetta molemmista? Siksipä jaan tämänkin reseptin teidän kanssa. Kyseessä on siis tämmöinen vuokaruoka, jolle en kyllä jauhelihapunajuurivuokaa kummempaa nimeä keksinyt. Resepti on taas omasta päästä.

Jauhelihapunajuurivuoka

jauhelihaa
sipuli
punajuuria
perunasipulisekoitusta
kermaa 
suolaa
mustapippuria
aurajuusto

Kuori ja kuutio haluamasi määrä punajuuria. Itsellä oli todella pieniä punajuuria noin yhdeksän kappaletta. Jos punajuuret ovat isoja, varmaan esim kolme riittäisi. Paista jauheliha ja nakkaa sipuli ja punajuurikuutiot mukaan vähän paistumaan. Maista suolalla ja pippurilla. 

Voitele uunivuoka ja laita uuni lämpeämään n. 225 asteeseen. Pienempikin lämpö käy, jos jaksat paistaa pidempään. Kaada vuokaan perunasipulisekoitusta, paistetut jauheliha, sipuli ja punajuuret sekä oman maun mukaan aurajuustoa. Kaada päälle kerma ja laita uuniin. Anna olla uunissa, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.


Ruuassa menee jonkin aikaa, että se kypsyy, mutta itse valmistusaika on niin pieni, että kyllä tämän ehtii vielä työpäivän jälkeen tehdä muksuille :) Ja ruuan ollessa uunissa ehtii tehdä jotain muuta. Itse tykkäsin tästä kovasti, aurajuusto vaan sopii niin hyvin tuohon punajuureen. Tokihan sen voi korvata vaikka fetalla tai jättää pois kokonaan, jos ei tykkää.


Tällä viikolla juhlittiin myös miehen synttäreitä ja sen kunniaksi tein juustokakun, jonka loppu vietiin sitten seuraavana päivänä mukanamme kun käytiin taas katsomassa kavereita ja heidän pientä vauvaansa. Ohjeessa yhdistelin eri reseptejä ja tämmöinen siitä tuli:

Kinuskinen puolukkakakku suolapähkinöillä

Pohja:
kaurakeksejä
voita

Täyte:
1prk kuohukermaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatetta
1prk valmista kinuskikastiketta
pakastepuolukoita maun mukaan

Kiille:
kondensoitua maitoa kinuskiksi keitettynä (saa nykyään valmiina kaupasta!)
2rkl maitoa
2 liivatelehteä
suolapähkönöitä

Tee peruspohja juustokakulle vuokaan kekseistä ja voista. Vatkaa kerma ja yhdistä siihen tuorejuusto, kinuskikastike ja marjat. Sulata pienessä määrässä kiehuvaa vettä liivatteet ja lisää täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä kaapissa. Kun täyte on hyytynyt, tee kiille.

Kaada kondensoitu kinuski kattilaan ja lisää maito. Sekoita kunnes on tasaista ja kaada toiseen astiaan jähtymään. Sekoita liivatteet pieneen määrän kinuskia, jonka jätit kattilaan. Sekoita loppuun kinuskiin se kinuski, mihin liotit liivatteet. Kaada kakun päälle ja ripottele pinnalle suolapähkinöitä. Anna jähmettyä pari tuntia jääkaapissa. Ja muista tietenkin liottaa liivatteet kylmässä vedessä ennen niiden käyttöä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti