perjantai 23. elokuuta 2013

Tunika tenavatähteen

Paikallisessa facebookin ompeluryhmässä järjestimme pienen salaisen vaihtaritempauksen, josta kerroin jo aikaisemmin esitellessäni vaatteen, mikä meille tuli. Itse osallistuin siis "tenavatähti"-sarjaan, missä tehtiin siis jonkun toisen lapselle vaate ja vastaavasti itse ilmoitin, että meille saa tehdä joko Veetille tai vauvalle. Hieman podin rimakauhua, kun sain tietää parini. Olin nimittäin joskus lukenut hänen blogiaan ja siellä oli mitä ihanampia ja taidolla tehtyjä vaatteita. Pelkäsin, että taitoni eivät riitä läheskään niin hienoihin suorituksiin.

Minun tuli tehdä jotain ekaluokkalaiselle tytölle, joka tykkää turkoosista, mutta värilläkään ei kuulemma ole väliä, sillä tärkeintä tytölle oli yllätys. Onneksi blogista sain vähän vihiä, että millaisia vaatteita tuon ikäinen vielä pitää. Pelkäsin, että ekaluokkalainen ei hyväksy enää mitään lapsekkaita kuoseja tai on muuten vain kranttu vaatteistaan. Päädyin tekemään lyhythihaisen tunikan, jota voi pitää vielä tänä kesänä ja syksyllä pitkähihaisen kanssa.
Kaavan pohjana on uusimman Ottobren tunika, jossa yläosa oli kietaisumallinen. Alaosaa muokkasin sen veran, että laitoin helmaan tuommoisen kaitaleen, joka vähän pussittaa tuota helmaosaa. Yläosaan sopivaa turkoosia trikoota en löytänyt, joten päädyin yhdistämään siihen fuksiaa, joka sopii mielestäni kivasti turkoosin kanssa.
Sen kummempia kikkailuja en alkanut tähän tekemään, koska tuo muffinssikangas on itsessään aika levotonta. Pienenä jujuna laitoin kuitenkin kaksiväriset tikkaukset noihin kanttauksiin. Toinen lanka on turkoosi ja toinen fuksia :)


Sain vihdoin postitettua tunikan tällä viikolla ja se oli mennyt perille. Koko oli osunut nappiin ja ilmeisesti tyttö oli muutenkin tykännyt vaatteesta. Kivoja tämmöiset yllärivaihdot, nyt ehkä uskallan osallistua myös ensi kerralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti