lauantai 31. elokuuta 2013

Explosion taco pie

Vietiin tänään Veeti mummulaan kun pappa lähti kalastamaan Inariin. Olenkin tässä yrittänyt viestittää vauvalle, että nyt olisi hyvä aika syntyä, kun Veetin hoito on järjestetty ja laskettu aikakin on jo maanantaina, mutta kyllä tuo taitaa olla yhtä itsepäinen kuin tuo edeltäjänsä ja pysyä mahassa viimeiseen asti ihan kiusallaan! Kotiin tultuamme mies karkasi heti pelaamaan kierroksen frisbeegolfia ja itse tein pitkästä aikaa meille suolaisen piirakan. Tämä yksi miehen suosikki eli explosion taco pie on niin tulinen, että Veetille sitä on turha antaa, joten hyvä hetki tehdä sitä nyt kun Veeti on poissa kotoa. Lisäksi aloitin myös joululahjojen teon! Hyvä olla ajoissa edes jossain ;)

Ohje piirakkaan on yhdestä Santamarian reseptivihkosesta ja kun googlasin ohjetta netistä, törmäsin siihen ihan omassa blogissani nimittäin tässä tekstissä. Laitan sen kuitenkin vielä tähän alle, niin ei tartte aukoa uusia sivuja nähdäkseen ohjeen.



Explosion taco pie
valmistusaika n. 50m
4annosta
Valmista piirakkataikinaa tai piirakkataikina oman ohjeen mukaan
Täyte:
600-700g jauhelihaa
1 sipuli
1dl vettä
1 pussi Santa Maria Tex mex Explosion taco spice mix -mausteseosta
2 tomaattia viipaleina
½dl Santa Maria tex mex red jalapeno-viipaleita
Kuorrutus:
2dl ranskankermaa
2dl juustoraastetta
1 pussi Santa Maria Tex mex Taco topping spice mix -mausteseosta
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa noin 10-15minuutta 200 asteessa. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää vesi ja Explosion taco spice mix. Kypsennä jauhelihaa, kunnes neste on haihtunut. Levitä vuokaan puolikypsän taikinan päälle ensin tomaatit, jalapeno ja sitten jauheliha. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä täytteen päälle.
Paista 10-15min 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen.

Piirakka on aika tulinen ja on siinä ja siinä, että itse voin sitä vielä syödä. Tosin nyt jätin kyllä jalapenot lautasen reunalle, että ei mene liian tuliseksi.

1 kommentti:

  1. Kivalta kuullostaa piirakan ohje; ja eiköst sitä mausteista ruokaa suositellakin syötäväksi jos haluaa lähteä synnyttämään;)

    VastaaPoista