sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kaappien kätköissä

Meillä on aika pieni kodinhoitohuone, mutta toistaiseksi ollaan ihan hyvin saatu sinne mahtumaan kaikki tarvittava tavara ja hyllyjä on jopa vähän muka tyhjinäkin :) Kuvassa oikealle sijoittuu korkeat kaapit, joista muutamaan pääsette kurkistamaan kohta. Pesukoneiden vieressä on myös kaapit, oikealla on pari vetokoria, joissa tällä hetkellä on viikkausta odottavia lakanoita ja tuossa vasemmanpuoleisessa on pesuaineita, silitysrauta ja muuta vähän turhempaa romua. Vasemmalla on myös allas sekä sen ala- sekä yläpuolella kaapit. Yläpuolen kaapit on varattu vauvan tavaroille, kuten vaatteille ja kestovaipoille. Alhaalla on ulosvedettävä silityslauta sekä vaippoja, joille ei kyllä enää juurikaan ole tarvetta. Lisäksi altaan alla on miehen työkaluja ja vaipparoskis. Tuonne kaappiin ajattelin sijoittaa myös jonkun toisen astian kestovaippojen säilytystä varten. Mikä olisi paras tapa säilyttää vaipat mahdollisimman pienillä hajuhaitoilla?


Vasemmalla seinällä, oikeanpuoleisessa yläkaapissa on jemmassa kokoa 68cm ja vissiin muutama 74cm kokokin. Alhaalla korissa talkkia, kynsisakset, kosteuspyyhkeitä ja mitä lie Veeti ja vauva tarvitsevat. Lisäksi siellä on Veetin "meikkipussukka", jossa on rasvat ja särkylääkkeet ja kaikki, mitä otetaan mukaan kun lähdetään muualle yöksi. Tuossa on säilytyksessä nyt myös miehen hiustenleikkuukone. Vielä on ylähyllyllä tilaa vaatteille... ;)


Leveämmässä yläkaapissa on vauvanvaatteet pienemmissä koissa eli 50-62cm. Oikealla alhaalla bodeja pari pinkkaa (liikaa!), sitten on housuja ja puolipotkareita pari riviä ja siten vielä mekot/liivimekot/haalarit ja muu sekalainen vaatetus kahdessa viimeisessä pinossa. Keskirivillä oikealla yöpukuja ja unipusseja ekassa pinossa, sitten on sukkiksia ja kolmet myssy+tumppu-setit. Sitten onkin jo sisävaippoja ja liivinsuojia. Ylhäällä imuja, lisää sisävaippoja ja taskuvaippoja.




Toisen puolen ensimmäisestä korkeasta kaapista löytyy lisää taskuvaippoja, vähän isompia kokoja. Lisäksi myös harsoja ja keittiöpyyhkeitä, joita tarvisin kyllä lisää. Musta tuntuu, että ne menee tosi nopeasti huonon näköisiksi käytössä :/ Harsojen alla pyykkikorit likapyykille. Ja hei, ylin hylly on vielä ihan tyhjä!




Keskimmäisessä kaapissa on suurimmaksi osaksi pyyhkeitä, niin käsi- kuin kylpypyyhkeitäkin. Ylhäällä semmoiset, mitä ei oikeastaan tule juurikaan käytettyä. Sitten kaksi hyllyä alaspäin siitä on käsipyyhkeitä. Aika yksitoikkoisen väristä: fuksiaa, punaista, mustaa ja harmaata. Haluaisinkin jotain uusia, erivärisiä käsipyyhkeitä, mutta ei ole sattunut tulemaan mieluisia vastaan.


Kylpypyyhkeissä meillä on melko paljon Marimekon pyyhkeitä ja muutamia muita. Harmaat ja vaaleanpunaiset pyyhkeet on saatu lahjaksi ja ne ovat ihanan isoja! Käsipyyhkeitä ostan usein Casa-merkkisinä, ovat musta hinta-laatusuhteeltaan todella hyviä. Ne on noita vasemmassa pinossa näkyviä, joissa pinta on ruudullinen.


Alhaalla on vielä Veetin omat pyyhkeet sekä pari vauvapyyhettä. Ihan alhaalla on vauvan ja Veetin lakanat, joita molempia on todella vähän. Viimeisessä kaapissa meillä on lakanoita ja verhoja.

Harsokaapissa vilahtikin pinkit harsot, jotka värjäsin eilen Dylonin käsivärillä. Värinä oli flamingo pink, josta olisi voinut tulla tummempikin, mutta laitoin vissiin liian monta harsoa kerrallaan. Kätevä tapa saada vähän piristystä valkoisiin, ja ehkä jo vähän parhaat päivänsä nähneisiin harsoihin. Itse värjäsin yhdellä värillä viisi harsoa, joista osa oli Ikean vähän isompia. Pesin nämä värjäyksen jälkeen vielä kuudenkympin pesussa, että väriä ei tarttuisi seuraaavassa pesussa sitten muihin vaatteisiin.


Oisko se tuo pesänrakennusvietti, mikä alkaa nostaa päätään kun huomenna pyörähtää mittariin uusi tasaviikko eli 38. Järkkäsin nimittäin ihan vasta tuon pyyhekaapin, enkä ole tainnut sitä tehdä kertaakaan muuttamisen jälkeen :) Verhokaappi pitäisi vielä käydä läpi ja laittaa vaikka myyntiin ne verhot, mitä en kuitenkaan käytä enää. Pikkuhiljaa hyvää tulee :)

5 kommenttia:

 1. Mä kaivoin eilen varastosta poikien vanhat harsot, jotka ajattelin värjätä, kunhan muistan ostaa väriä :D

  VastaaPoista
 2. Likaiset vaipat kannattaa säilyttää mahdollisimman ilmavasti että ne kuivuvat nopeasti eivätkä rupea haisemaan. Meillä on pyykkikaapin yksi metallilankakori varattu vaipoille ja se on toiminut hyvin.

  VastaaPoista
 3. Voi, kumpa meilläkin olisi joskus edes yksi tyhjä hylly jossain :D

  Meillä ei vaipoista tullut juuri hajuhaittoja.. Ne olivat kyllä nopeassa kierrossa, sillä pesimme vaipat muiden vaatteiden joukossa. Lisäksi mieheni halusi aina huutoa pissavaipat käytön jälkeen, minä usein vain laitoin ne PUL-pussiin ja vedin pussin suun kiinni ;) Meillä ei tosin ollut kakkavaippoja, sillä poika ei muutaman kuukauden iän jälkeen halunnut kakata vaippaan. Hui, pian nämä vaippa-asiatkin tulevat taas ajankohtaisiksi meilläkin! Tässä on jo ehtinyt ihan unohtaa sen(kin) :)

  VastaaPoista
 4. Kiva, että jollakin on tyhjiä hyllyjä. Ei meillä vaan :)

  Aikanaan meillä säilytettiin vaipat avoimessa ämpärissä. Parin päivän välein pestiin, eikä haissut. Kunhan vaan ei laita lattialämmityksen päälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään varmaan ole enää jos vuoden päästä kysytään ;) Ja tarkoitus siis laittaa ämpäri tuonne alakaappiin, joten ei ole suoraan lattialämmityksen päällä. Enpä sitäkään ajatellut, että saattaa hiukan edesauttaa hajujen muodostumista...

   Poista