maanantai 6. heinäkuuta 2015

Ystävän vauvalle ja herkkua kahvihetkiin

Veetin kummitäti saa vauvan hetkenä minä hyvänsä ja kun hän kävi meillä viime lauantaina kylässä, annoin hänelle jo vauvalahjan mukaan. Annoin tämän etukäteen, koska en tiedä miten ehdimme vauvaa katsomaan ja pelkäsin, että toinen haalari jää pieneksi ennen kuin vauva ehtii sitä pitää! Paketissa oli siis pinkki collegejumppis kokoa 56 ja Verson joustocollegesta tehty jumppis kokoa 68 muistaakseni. Kaavana tuttu ja turvallinen Villikko. Tein vielä pienen vauvamyssyn, sekä pipon äidille puutarhakankaan jämistä.


Babushka roses kangasta on ollut kaapissa palanen ja siitä tein omalle vauvalle jumppiksen vinovetskarilla. Tässä kaavana on joku ottobren vinovetskari reilusti kavennettuna ja koossa 56/62cm.Olen myös huomannut, että olenkohan tullut vanhaksi, kun tekee mieli leipoa jotain ihme kuivakakkuja tai esimerkiksi tätä kardemummakakkua? Tämän kuva Kinuskikissan usimman kirjan  sivulla oli kuitenkin jotenkin houkutteleva ja kaapista löytyi ainekset, joten tekaisin tätä pari viikkoa sitten. Ohje näytti löytyvän myös netistä:

150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa rouheena (ei jauheena)
1 ½ dl maitoa

Pinnalle:

¾ dl hasselpähkinärouhetta/lastuja
¼ dl raesokeria


Vatka voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Voitele ja korppujauhota pienikokoinen (halkaisija n. 20 cm) irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan.Kakku oli helppo tehdä ja ainekset pähkinärouhetta lukuunottamatta löytyvät varmasti jokaisen kaapista. Mulla sattui olemaan sitäkin. Kakku oli vähän pullan makuinen, mutta mehevämpi mitä mun tekemät pullat! Oikein maistuva kahvin tai teen kaverina, vaikka epäilykset olivat suuret. Toisaalta en kyllä ole koskaan tehnyt mitään ei-maistuvaa Kinuskikissan ohjeilla :)


2 kommenttia: