lauantai 18. heinäkuuta 2015

Enemmän sääntö kuin poikkeus...


- Vauva herää, jos erehdyt saamaan lautasen ruokaa nenäsi eteen. Suurempi todennäköisyys, jos lautasella on herkkuja oikean ruuan sijasta

- Kakka tulee aina kun olet juuri vaihtanut puhtaan vaipan!- Lasten päikkärit eivät koskaan osu samaan aikaan

- Jos olet sidottu imettämään, on aina joku hätä, joka vaatisi kaksi kättä ja läsnäolosi.- Kaikilla vaippaikäisillä tulee kakka samaan aikaan vaippaan ja kolmas huutaa juuri silloin äitiä pyyhkimään ja hermostuu, jos palvelua ei heti tule

- Lähdet lenkille ja huomaat puolessa välissä lenkkiä, että liivinsuojat unohtuivat kotiin. Alat koko ajan miettiä, että milloin paidanrinnus kastuu ja ajattelu ei varmasti ainakaan vähennä sitä maidon herumisen todennäköisyyttä


- Sinä ainoana kertana kun lähdet vaikkappa "pikaisesti" kauppaan lasten kanssa ilman hoitolaukkua, tulee pissa tai pahimmassa tapauksessa kakka vaipasta läpi kastelleen vaatteet. Varavaatteet ja vaippa ovat siellä laukussa, jonka jätit juuri sillä kertaa kotiin, koska "eihän sitä nyt tällä pikaisella reissulla tarvitse". 

- Lapsi nukahtaa autoon viisi minuuttia ennen määränpäätä ja herää auton pysähtyessä. Sen päivän unet oli sitten siinä.


- Teet ruuaksi lapsen lempiruokaa, jota on viikkotolkulla toivottu. Kun lasket lautasen nenän eteen, kuuluu tyly: "Yök, en tykkää tästä. En syö."


- Se, että menet sanomaan "minäpä pikaisesti ompelen tämän helman, kauluksen jne..." tarkoittaa sitä, että neula katkeaa, lanka sylttää jonnekin koneen uumeniin tai joku muu mystinen vika tulee ompelukoneeseen sillä samalla sekunnilla.  Pikainen ompelu muuttuu tunnin taisteluksi ompelukonetta vastaan. Kun saat koneen toimimaan, vaatii vauva ruokaa/vaipanvaihtoa/muuten vain syliä ja ompeluaika meni siihen.


- Olet huutanut juuri kurkku suorana lapsia tekemään jotain tehtävää X. Kukaan ei lotkauta korviaan eikä kuule mitään. Mutta auta armias, jos yrität salaa ottaa kaapista keksin/karkin/muun valinnaisen herkun, niin kamarista kuuluu heti huuto, että mitä syöt, mulle kans!

- Hyväuninen vauva nukkuu joka päivä tavallisesti hyvin, paitsi silloin kun pitäisi oikeasti saada jotain tehtyä. Silloin on hyvä valvoa koko päivä tai ainakin nukkua vaan sen mittaisia unia, että voi herätä juuri kun äiti on päässyt takaisin sisälle vaunuihin nukuttamisen jälkeen.

- Odotat koko päivän lenkille pääsyä ja kun tulee vihdoin se hetki, että mies on kotona ja olisi mahdollisuus lähteä, niin taivas repeää ja vettä tulee kuin Esterin perseestä.

Kuulostaako tutulta? :) Mitä muita tulee mieleen? Kuvat ovat viikolta kun käytiin metsässä leikkimässä, eikä mitään edellä mainituista tapahtunut!


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Näitä ois varmaan miljoona lisää, kun hetken miettis! :D

   Poista
 2. Haha :D Osui ja upposi. Ja lisäksi puhelimessa puhuminen rauhassa on täysin mahdotonta, koska lapsilla on kaikki pielessä just sillä hetkellä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä! Vaikka meillä ei enää ole yhtään vaippaikäistä niin sai kyllä hymyn huulille ja muistot heräämään - ja osa näistä koskee myös meitä 4-8-vuotiaiden äitejä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lasten kasvaessa tulee noiden vaippajuttujen tilalle sit muita vastaavia!

   Poista
 4. Tässä tuli just hyviä tilanteita esille. Muutaman kerran oon yrittänyt kiireessä ennen lomareissulle tms lähtöä viimeistellä jotain ompelusta, mutta eihän siitä mitään tuu kun ompelukone alkaa just sillon temppuilla. Enää en viitti ees yrittää, parempi ommella ilman kiirettä! :D

  VastaaPoista
 5. Tyttöni, 27 v, muistuttaa edelleenkin minun usein sanoneen, että antakaa minun juoda edes yksi kupillinen kahvia rauhassa.

  VastaaPoista