lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappua ja arvonnan voittaja

Torstaina jäätiin lasten kanssa kolmistaan viettämään vappua, kun mies suuntasi sinne frisbeegolfreissulle koko viikonlopuksi. Aiemmin ovat käyneet kesällä, mutta koska kahdelle viidestä reissulaisesta on syntymässä lapsi kesällä, päättivät tänä vuonna aikaistaa reissua vappuun.

Mulla oli jotenkin järkyttävä väsy torstaina ruuan jälkeen ja annoin lasten katsoa Pikku kakkosen ja koomasin samalla sohvalla noiden kanssa. Sitten päätin, että lähdetään ulos niin piristyn vähän ja lapsetkin EHKÄ menevät helpommin nukkumaan. Veeti pyysi, että mentäisiin Susipuistoon, joten kerrytin vähän äitipisteitä ja pakkasin muksut autoon ja hurautettiin kaupungin toiselle puolelle hetkeksi puistoilemaan. Lapset jopa kiikkuivat yhdessä tuossa hämähäkkikiikussa monta minuuttia ilman riitaa, hurei!

Ei auttanut puistoilu, ihan yhtä vaikeaa oli saada Aava iltaisin nukkumaan kuin normaalistikin. Veeti pääsi äitin viereen nukkumaan, kun isin puoli sängystä oli vapaana. Itsellä tahtoo unet olla vaan katkonaisia, kun en ole tottunut nukkumaan kyljellään ja nyt kun se on hieman pakon sanelemaa, niin tulee kylki ja pakara kipeäksi kyljellään olosta! Sitten on pakko herätä vaihtamaan asentoa, että voi taas nukkua siihen asti, että joku paikka on puutunut tai kipeän oloinen. Aamulla herättiin Aavan kanssa puoli seiskalta ja Veetikin kömpi sitten seiskan maissa olkkariin.
 Täällä on joka vuosi perinteinen vapputori ja sinne mekin suunnistettiin ostamaan vappulakuja sekä käytiin syömässä ensimmäiset töttöröjätskit lasten kanssa. Ilma oli yllättävän lämmin aina kun aurinko paistoi, mutta tuuli oli aika kova. Torilta lähdettiin syömään ja sen jälkeen autolla mummulaan.
Tänään mummu lähti töihin ja Veeti vaihteeksi papan mukaan. Me käytiin Aavan kanssa kävelemässä. Tarkoituksena, että jossain vaiheessa voin nostaa Aavan rattaisiin nukkumaan päikkäreitä, niin ei tarvitse tapella sisälle nukuttamisen kanssa. Aava työnsikin osan matkasta itse rattaita, mutta välillä homma meni kyllä niin tyhmäksi pelleilyksi kun piti päästä istumaan, mutta vöitä ei olisi saanut laittaa. Sitten kahden sekunnin istumisen jälkeen piti päästä pois jne. Lopulta nakkasin Aavan rattaisiin istumaan vöihin ja käytiin lenkillä.
Ja nukuttamissuunnitelma toimi, koska lopputulos oli pienen ajan päästä tämä :)
Tosin päiväunien kesto oli ehkä hurjat puoli tuntia, että eipä sillä paljon juhlita. Nyt vähän välipalaa nassuun ja taidetaan lähteä käymään katsomassa, että mitä se Veeti ja pappa puuhaa!
 
Arvoin myös voittajan, joka voittaa Helinäkeiju-tuotteita ja tällä kertaa onni suosi Minnikkiä!
Talvi-/pimeään aikaan on tietty telkku enempi päällä kuin kesäisin, jolloin ei telkkua ei ehdi avata kun päivät viihdytään ulkosalla. Meillä nyt aamuisin hetki lastenohjelmia, ja sit iltaisin pienemmät pikkukakkosen verran, isommat Salkkarit.. Viikonloppuisin ei niin tarkkaa, ja koko perheen leffat on mieluisia kaikille. =)

2 kommenttia:

  1. Onnittelut voittajalle!

    Ihanaa lueskella sinun tapahtumia. Mellä on myös nukkumaanmenot hankalia.. Josku helposti, mutta yleensä aikamoista taistelua.

    VastaaPoista